A mai fiatalok hogyan állnák meg a helyüket a Magyar Népköztársaság Magyar Néphadseregében?
Véleményem szerint(én két évet"húztam le"a seregben sorkatonaként)a mai fiatalok 75%-a már a sorozásnál"elvérezne"(magyarán alkalmatlannak nyilvánulnának)20%-a idő előtt kapna obsitot(magyarán nem bírná a kiképzést)és csak mindössze 5%-a lenne képes teljesíteni a kötelességét(magyarán megállná a helyét az alakulatánál).
És az én véleményem még kedvező is a mai fiatalokra nézve mert a fiam véleménye( ő nem is volt katona-nem is nézem semmibe ebből a szempontból)még rosszabb ugyanis értelemszerűen az ő rálátása még jobb a kortársaira mint nekem az apjának.
A fórumozók véleménye mi ebben a kérdésben?
Én 20 hónapot húztam le és bár a kérdésed jogos, mégis miért nem azt kérdezted, hogy " hogyan állnák meg a helyüket a Magyar Királyság Magyar Honvédségében ?"
tekintettel arra, hogy a kommunista diktatúra hadserege nem volt túl népszerű, de nem a kiképzés, hanem az ideológia miatt. Engem rendkívül zavart pl. hogy "honvéd elvtársnak" szólítottak a "honvéd bajtárs" helyett és hogy azt kellett mondjam, hogy a "Dolgozó népet szolgálom" ahelyett hogy "Magyar hazámat szolgálom"
Meg is válaszoltad : valóban elvérezne háromnegyed részük.
Új levente szervezetet kellene felállítani, de nincs aki ilyet felállítson.
Ugyanugy megallnak a helyuket mint te.
Az emberek nem valtoznak, a vilag valtozik korulottuk.
"ő nem is volt katona-nem is nézem semmibe ebből a szempontból"
ehhez meg kulon gratulalok. Semmifele erdem vagy dicsoseg nem szarmazik abbol hogy voltal sorkatona. Csak mondom.
Őszintén: kit érdekel? A hadiipar az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat, és ezzel párhuzamosan a katonaság egyre kevesebb embert igényel.
Kaszálni se tud tíz fiatalból kilenc. Még szerencse, hogy feltalálták az aratógépet.
De ha már mindenki mondja a magáét: én például azokról nem vagyok jó véleménnyel, akik egyre többen vannak, és szentül állítják, hogy a sorkatonaság - horror pénzért - arra való, hogy nevelje a fiatalokat. Tök jó intézményt találtak fel erre, iskolának hívják. A katonaság inkább foglalkozzon az ország védelmével, ugyanis arra való. Úgy egyáltalán mindenki végezze a saját dolgát.
" a sorkatonaság - horror pénzért - arra való, hogy nevelje a fiatalokat. Tök jó intézményt találtak fel erre, iskolának hívják"
Apának és anyának hívják.
"Apának és anyának csak egy hibája van, általában nincs pedagógiai végzettsége, sem ismeretei, sem tapasztalata."
OMG. Fideszesnek tetszik lenni?
"Láttunk.tapasztaltunk jót és rosszat.És megtanitott arra,hogy nem mindig te vagy az istenkirály hanem csak egy a sok közül."
Ehhez nem kell hadsereg, csak el kell küldeni mondjuk a fogorvoshoz, ahol másfél hónapos a várólista, na akkor rögtön rájössz, hogy nem te vagy az istenkirály. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!