Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Bonaparte Napoleon negatív...

Bonaparte Napoleon negatív vagy pozitív alak a történelemben szerintetek?

Figyelt kérdés
Indokoljátok is
2010. máj. 10. 19:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
8%

"Egyértelmű, pozitív."

Valahogy sejtettem hogy ez lesz a válasz :)

"hát persze hogy Hitlerre programozták be"

Igazából arra voltam kíváncsi hogy a válaszoló kettős mércével nézi-e a történelmet.Úgy látszik nem:)

Ehhez pedig a világtörténelem egyik (jelenleg) legnegatívabb figuráját kellett bedobnom

2010. máj. 10. 23:52
 12/21 anonim ***** válasza:
59%
De itt nem Hitler személyén van a lényeg,kérdezhettem volna Sztálint, Nagy Sándort, stb
2010. máj. 10. 23:54
 13/21 anonim ***** válasza:
Tényleg amúgy akkor Szent István mitől jófiú? Minden harmadik magyarnak annyi lett az idejében.Ugyebár idegeneket is hívott magyarok ellen segítségül...Ekkor szokták azt magyarázni hogy azt tette ami jónak látott,de mindenkire ráfoghatjuk ugyanezt a magyarázatot.Emiatt érdemes nem osztályozni jónak,rossznak hanem csak utólagos magánvéleménnyel lenni róla megmaradván a szubjektivitás térfelén
2010. máj. 11. 00:03
 14/21 anonim ***** válasza:
Hitler nekem azért tűnik negatívabbnak (nem biztos, hogy ez a legjobb szó rá), mert ő a mai íróasztalbűnözőkhöz hasonlóan pusztított, és ő maga leginkább szónokolni vonult utcára, de a piszkos munkát másokkal végeztette el, de az is lehet, hogy ő is csak egy bábu volt a kor hatalommániásai kezében, és amikor már minden kötél szakadt, beleroppant. Napoleon tanulmányaim alapján "aktívabb" szereplő volt, és nem tűnik bábnak. De mivel nincsenek személyes emlékeim egyikükről se, amiből meríthetnék, ezért csak az olvasmányaimra és tanulmányaimra tudok hagyatkozni.
2010. máj. 11. 00:12
 15/21 anonim ***** válasza:
Hitler az 1vhban harcolt.Nyilván középkorú emberként már nem ült be a tankba.Mondjuk Napoleonról nem tudom mikor állt le egy az egybe kardozni-nyilván volt ilyen de nem tudom mikor.Esete válogatja hol mennyire vesz részt a "főnök" a buli tényleges részében.
2010. máj. 11. 00:24
 16/21 anonim ***** válasza:
00:24 - A történelemből ismerünk eseteket, amikor az életkor nem volt akadály, hogy aktív részese legyen valaki a dolgoknak. Ha valakinek a szívügye volt egy ügy, igazán nyomós oknak kellett lennie, ami megakadályozta az aktivitásban. A szememben Hitler ezért tűnik kicsit olyannak, mint ha mások irányították volna inkább, és ő a fiatalkori csalódásait (mert kijutott neki bőven) élte ki a kényelmes kis foteléből, amit inkább kezeltetnie kellett volna.
2010. máj. 11. 08:38
 17/21 anonim ***** válasza:
69%

Napóleon kegyetlen sok embert ölt meg a háborúival, de azok háborúk voltak, főleg katonai veszteségekkel, és nem népirtások, elég erőteljes különbség, nem összemosható.

Emellett Napóleon gyakorlatilag mindent megreformált és mindenre hatással volt: a francia (és egyéb államok) jogrendszere mai napig az ő code civil-jén alapul, korszerűsítette a közigazgatási rendszert, az igazságszolgáltatási rendszert, a pénzügyi rendszert, létrehozta a nemzeti bankot, a mai francia egyetemi rendszer alapjait - ami Franciaország tudományokban elfoglalt szerepét megalapozta.

Tehát nem volt egyértelműen negatív, de nem is éltem volna feltétlen az ő idejében. Történelmileg egy meghatározó, nagy személyiség volt, ezek pedig szinte mindig rengeteg vérrel járnak, tehát nem lehet egyértelműen se pozitívnak, se negatívnak venni.

2010. máj. 11. 09:30
 18/21 anonim válasza:
Szerintem, Napoleon korában körülbelül úgy tekintettek az emberek rá, mint mi most Hitlerre, mivel egész európát leigázta, azóta eltelt 200 év, és ez megváltozott, ma már nem így gondolunk rá:) majd 200 év múlva hogy fognak az miként fognak véleményt alakítani Hitlerről... sajnos nem tudjuk meg, de el fog hangozni egy hasonló kérdés, csak Adolf Hitler nevével. na mind1, kicsit eltértem a kérdéstől, de remélem használt
2010. máj. 14. 23:04
 19/21 anonim ***** válasza:
tiszta ovi de most komolyan mátyás király is meghódított más országokat ott persze gyülölték magyarországon pedig szereték, amúgy napóleon a franciák számára pozitív volt végül is őt tartják a LEGNAGYOBB FRANCIÁNAK!!!!!
2010. máj. 16. 07:54
 20/21 anonim ***** válasza:

hát csak tudjátok napóleon igenis "beált kardozni a csatába

(persze még fiatal korában,ez azért nem olyan ismert)de öregebb korában is sokszor kockáztata életét

2010. máj. 16. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!