Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek az SS...

Mi a véleményetek az SS katonák történelemben való tevékenységeiről?

Figyelt kérdés
pl. az elgázosítás, kivégzés stb.
2010. máj. 25. 11:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
55%
az első nem volt, de ha volt is nem olyan mértékben, abszurdum. Kivégzést se ők találták fel. Persze mint minden elit hadseregben, itt is voltak visszaélések, kegyetlenségek, de azért ha már annyira szidni akartok valakiket akkor ott a Vörös Hadsereg, ezerszer több visszaélés volt...talán az öregebbek hallották is a szülőktől, nagyszülőktől h anno h vonultak át Magyarországon...
2010. máj. 25. 11:26
 2/30 anonim ***** válasza:

Kítűnő munkát végeztek, kedves provokátor.

Valakinek kell zsidólámpaernyő? Vagy szappan?

2010. máj. 25. 11:27
 3/30 anonim ***** válasza:
54%

A kor legkitűnőbb harcosai voltak, bajtársiasak, profik, kitartóak, önfeláldozóak. Egy nagy hibájuk volt: semmiféle önálló gondolkodásmódot nem tudtak felmutatni, így vakon teljesítették az olyan parancsokat is, ami ártatlanok kivégzésére vonatkozott.

Mellesleg ez döntően a Totenkopf hadosztályra vonatkozott, az olyan pl, mint a Wiking, nem vett részt hasonló rémtettekben. Egy ilyen hadosztályba kerülni tényleg kiváltság lehetett(már ami a háborús körülményeket illette).

2010. máj. 25. 11:29
 4/30 anonim ***** válasza:
56%
Pont akkora mocskok voltak, mint a nyilasok, vagy a bolsevik hadsereg. Aki az egyiket elítéli, szerintem logikus, hogy a másikat is. A szemét emberek amúgy előbb-utóbb megtalálják a helyüket minden rendszerben, ne feledjük el, hogy a legnagyobb kommunisták és legvéresebb ávh-s keretlegények szép része korábban nyilas volt, és a stasi is hajlandó volt elfelejteni a horogkeresztes karszalagot egyes tagjainak.
2010. máj. 25. 11:30
 5/30 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt nézd, Vöröskeresztes dokumentum a holokauszt áldozatainak számáról. No most akkó mi van? 6 millió,vagy 270 ezer. Inkább utóbbi.

2010. máj. 25. 11:32
 6/30 anonim ***** válasza:
25%

Egyetértek a 11.30.-al. Mivel éltem már akkor, tudom,hogy az SS ugyanolyan fanatikus,szadista volt,mint a Szovjet ÁVH,KGB. Csak a háború végén volatk olyan SS-katonák,akik nem önként lettek azok,hanem a németek kényszerítették ebbe a behívottak egyrészét,pl. a nagybátyámat is. A holokauszt is igaz volt,de az áladozatok számát senki nem tudja. Nemcsak zsidók haltak meg a lágerekben,hanem civilek is. Azzal egyetértek,hogy a holokauszt-témát túllihegik,de attól még létezett.

És nem vagyok és nem is voltam soha kommunista.

2010. máj. 25. 11:52
 7/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pontosan ilyen válaszokat vártam :)
2010. máj. 25. 12:17
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Dédnagymamáméknál lakott egy annak idején, és köszönjük szépen, kedves ember volt.

Megmentette dédnagyanyámat a szovjet katonák erőszakától, aki annak idején 14 éves volt. A családunk örökké hálás lesz neki.

2010. máj. 25. 12:23
 9/30 anonim ***** válasza:
Elgázosítás a mai napig kétséges, kivégzések voltak. Furcsa alakok voltak. Agresszívak, de egyben intelligensek is (egy SS tábornok minimum 2 idegennyelven beszélt anyanyelvi szinten, már a főtisztek ledoktorált katonai vezetők voltak, stb.).
2010. máj. 25. 12:42
 10/30 anonim ***** válasza:
65%
A Waffen-SS képzett, profi katonákból állt, minden főtiszt álma egy ilyen fegyveres erő. Ellenben a pártkatona SS, mint az Einsatzgruppésok, a lágerőrök, vagy a pártemberek fanatikus véreskezű szemétládák voltak.
2010. máj. 25. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!