Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Star Warsban használt...

A Star Warsban használt birodalmi lépegetők építésének a valóságban lenne valami értelme?

Figyelt kérdés
Szerintem nem.

2017. febr. 1. 23:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
jó de ezt nem alkalmazzák általánosan
2017. febr. 2. 12:03
 12/27 anonim ***** válasza:

A 4es válaszomban leírt kétlábú kis szar az az AT-RT! És egy AT-TE tud szállítani két AT-RT-t. Szerintem így tök jól kiegészítik egymást, hisz így a lassabb monstrum mellett van két fürge egység is.:)

Egyébként a különböző lépegetőkről röviden:

[link]

2017. febr. 2. 12:19
 13/27 anonim ***** válasza:
megyek oszt felrugom az összeset
2017. febr. 2. 12:41
 14/27 anonim ***** válasza:
57%
Attól még, hogy alacsonyabban van a súlypontja a hat lábúnak, nem életképesebb, mint a négylábú. A probléma az egésszel az, hogy ha "nehéz" lépegető az alany, akkor az messze elmarad a modern harckocsik mozgékonyságától, ha meg "könnyű", akkor meg nincs eléggé páncélozva, így végeredményben játszi könnyedséggel ki lehetne lőni őket.
2017. febr. 2. 13:39
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

14es, jogos, döglassúak, egy mai tank bőven gyorsabb.

Viszont figyelembe kell venni még pár dolgot. Egyrészt az AT-TE körbe van lövegekkel, szóval maga körül minden irányba tud tüzelni. Ez ugye előny egy mai tankkal szemben, bár még nem elégséges, ha egyszer rálőnek.

Az AT-TE páncélzata borzalmas nagy, nehéz. Ezáltal bírja, ha találatot szenved. És itt jön a képbe a realitás-StarWars:D Ugyanis az AT-TE plazma- és lézerlövegek tűzerejét állja ki, nem fémlövedékekét:D Ahhoz meg kell a vastag páncél:D

Persze, ha csak a lépkedést nézzük, mai páncélzattal és mai löveggel nem sok esélye van lépkedés által... Viszont ha megnézzük a körülmények technológiáját, láthatjuk, hogy a Szeparatisták használnak lánctalpas egységeket, amik mozgékonyak, csak ugye gyengébb a páncélzatuk...

Vagy pár évvel később a Szövetség használt egy gyorsabban mozgó tankot, ami repulzorokkal haladt... igazából ha kerekeken ment volna, ugyanolyan lett volna, mint egy mai könnyűtank, csak lézert lő...

Szóval az AT-TE a StarWars viszonylatában is nehézfiúnak számít. Egy mozgó bázis, hatalmas tűzerővel. Egy terület lerohanására nem alkalmas, de erre nem is használták, arra ott voltak az AT-RT-k, meg a siklók.

Tehát nem feltétlen célja olyan mozgékonynak lenni, mint egy mai harckocsinak. Ez inkább a kitartó háttér, bázis kategóriája. Inkább egy terület megvédésére, vagy ostromra alkalmas, nem lerohanásra.

2017. febr. 2. 14:03
 16/27 anonim ***** válasza:

15-ös, régen láttam már a filmeket, de nekem úgy tűnik, hogy a második részben az AT-TE lépegetőket támadásra használják, azok törik az utat a gyalogságnak a repülő vackok(amik egy modern harci helikopternek feleltethetőek meg) fedezésében.

Amúgy azt elismerem, hogy védekezésre az AT-TE megfelelő lehet, de a kétlábú max a támadás kiegészítőjeként alkalmazható, nem alkalmas arra, amire a főcsata harckocsik, hogy páncélosékként vezessék az előrenyomulást.

2017. febr. 2. 14:11
 17/27 anonim ***** válasza:

Igen, a második részben jelennek meg először... meg a filmekben nem sokat látni őket

De a geonosisi csatát ha megnézzük, ott arról van szó, hogy van egy Szeparatista terület, és fölülről bepottyan egy nagy adag klón. A lépegetők és a szuperlézerek a droidgyárnak és a szepi bázisnak mennek neki, nem cél területet foglalni. A bolygó egyébként a későbbiekben sem tartozott a Köztársaság katonai területei közé, szóval igazából csak egy kisebb területen pusztítottak nagyot, és annyi.

Persze, lassú előrenyomulást képesek biztosítani, de nem ők törik át az ellenség vonalati. Nem törik az utat. A lépegető a középmezőny része. A gyalogos feje fölött tüzel az ellenségre, de a gyalogosk mentek elől.

Meg az a repulzoros szar, amit én a Szövetség tankjaként azonosítottam... most jöttem rá, hogy az is klón termék. Na, az már utat törő tank. Majd kikeresem, miről is beszélek pontosan:D

Tehát nem vezették a katonákat, inkább mögöttük jöttek. A Geonosison, a második részben látható jelenetek pedig az látható, ahogy megvetik a lábukat egy ellenséges területen.

És ja, a kis kétlábú szarcsimbók nem képvisel ütőképes haderőt, felderítésre meg gyalogosok fedezésére alkalmas.. és természetesen nehezen járható területek gyors bejárására.

2017. febr. 2. 14:29
 18/27 anonim ***** válasza:

Nnna, ez az ami az utat töri!

TX-130as

[link]

2017. febr. 2. 14:45
 19/27 anonim ***** válasza:
Egyébként a wookipedia szerint az AT-TE közel 20 méter hosszú és 9 méter magas... ez szerintem a "kbaszott nagy" kategóriába tartozik:D nem is alkalmas a harckocsik feladatára.
2017. febr. 2. 15:31
 20/27 anonim ***** válasza:
Erre a TX 130-asra nem emlékszem, de már inkább olyan, mint egy sikló és egy tank keresztezése. A lépegetők akkor meg ezek szerint nem törtek utat a filmben... csak úgy tűnt. Na, mindegy, nem vagyok egy nagy szakértő Star Warsban. :D
2017. febr. 2. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!