Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Románia vs Magyarország?

Románia vs Magyarország?

Figyelt kérdés

Nem kérem azokat a kommenteket, hogy "Ú megint egy 10 éves CoD-ból"Nem, nem vagyok 10 éves és CoD-ozni se szoktam.

És aztsem, hogy "Papiron, hány van és ebből hány hadraforgatható az két külön dolog" És tudom, hogy már volt 2012-ben egy "Románia vs Magyarország?" kérdés de az már régi.És mostanra sokat változott a világ és az országok hadereje.Szóval ki nyerne?

2017. jan. 29. 20:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%

ha belemerülsz a dolgokba és sokat olvasol kiderül, hogy kb a Tiszánál tudnánk a románokat megállitani mert addig nincs védelemre alkalmas pozició.

A helyzet igen bonyolult lenne egyébként. Mivel a Román légierő a magyar légvédelmi rakétás ezredhez illetve a gripenekhez képest rendkívül retek (hiába van rengeteg mig21-esük) ezért nemlenne légitámogatása a földi csapatoknak.

Ha elmész katonának remekül meg lehet figyelni az ilyen müveleteket.

Ha nincs légitámogatás sem normális tüzérség akkor 2 szakasz(60 ember) is hiába megy neki egy rajállásnak(12fő) főleg ha az még meg is van erősítve egy folyó partján.

Rengeteg ilyet láttam, de a leglátványosabb azvolt mikor MILES rendszerrel csak azt látta az ember ahogy az ellenséges szakaszból folyamatosan ülnek le az emberek és veszik le a sisakjukat (jelezve hogy eltalálták)

Azonban visszafoglalni nekünk sem lenne erőnk ezeket a területeket amiket elfoglaltak.

Ergo kialakulna egy olyan problémás szituáció amiben a Románok helyzeti előnyben lennének mert ők amúgy is csak a tiszáig akartak mindig is területet bőviteni...

Az alábbi spekuláció egyébként olyan szitut vázol fel ahol a NINCS NATO.

2017. jan. 30. 10:49
 12/15 A kérdező kommentje:
Navégre! Valaki aki leírt egy konkrét választ! Köszönöm neked :)
2017. jan. 30. 14:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha a mostani világpolitikát nézzük kizárt dolog lenne egy háború a két fél között, mert mindkét állam a NATO tagja. Így nem támadhatná meg egyik fél sem a másikat. Ha pedig tényleg militarista vezetése lenne az egyiknek és neki menne a másiknak, akkor a NATO többi tagja az Észak-atlanti Szerződés értelmében segédkezne az agresszor ellen és akár terület változások is beállhatnának.

De tegyük fel, nincs NATO, nincs más ország segítsége/beavatkozása, akkor valószínűleg Románia. Több okból kifolyólag.

Nekünk nincs természetes akadály a Tiszáig, nekik viszont rengeteg van a Kárpátokig.

Az előttem hozzászóló írta, hogy a 12 darab Gripennel előnyben van a Magyar Légierő a románnal szemben, de ez sajnos már nem igaz. Portugáliától vásároltak 12 darab amerikai F-16 Falcont, amelyet felújítottak és modernizáltak és tervezik további 20 beszerzését az Egyesült Államoktól. Az F-16-osok felveszik a versenyt a Gripenekkel, a majd háromszoros túlerővel (12 vs 32) meg a románok előnybe kerülnek.

A létszámról és a haditechnika állapota meg aztán végképp a románok felé billen a mérleg. Létszámban is majdnem háromszoros a románok fölénye, és a Magyar Honvédség nem rendelkezik számottevő, működő harckocsival.

Annak idején, a 2000-es években volt román-magyar közös hadgyakorlat és a magyar katonákon nevettek a románok, mert a szétrohadt T-72-esek nem indultak be.

Tehát, mire sikerülne beindítani a körülbelül 15 "működő" T-72-es egyikét a románok rég az Andrássyn vonulnának fel. Sajnos.

2017. jún. 28. 20:21
 14/15 anonim válasza:

Gondolom 1v1-re gondoltál, akkor nekünk annyi.

De ha a Lengyel erők csatlakoznának hozzánk, akkor a románokat nagy eséllyel elvernénk.

2019. jún. 23. 22:26
 15/15 anonim ***** válasza:
Tudom régi kérdés de #7 azért ugye azt tudod hogy az USA le se szarja mi van velünk egyébként is két dolog miatt nem ugrottunk még egymásnak a szőröstalpúakkal és az a NATO és az ENSZ
2021. márc. 3. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!