Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » USA vs Oroszország védelmi...

USA vs Oroszország védelmi költségvetése?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet az, hogy az USA nak 2015 ben 581 milliárd dollárt költött védelmi kiadásokra, Oroszország viszont csak 46 milliárdot, még sincs akkora különbség a 2 hadsereg között. Értem ezt úgy, hogy az amerikaiaknak mondjuk sokkal nagyobb a légi erejük, de az oroszoknak sokkal több tankjuk van, és igazából technológiát tekintve, ha jól tudom szintén nincs akkora különbség. Akkor miért van még is több mint 500 milliárd dolláros különbség?

2016. nov. 30. 12:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

"ugye azt tudod, hogy a rubelt egy pillanat lenne bedönteni? :-)"

Hehehe... Ekkora baromságot még nem olvastam ezen a héten.

Kína teljes mértékeb Oroszország mellett áll, gazdaságilag, katonailag, és minden egyéb téren, és nagyon kevés az az ország, amelyek ne lennének Kína felé eladósodva. Ha valaki a rubel döntögetésével próbálkozna, az hamar a padló alatt találná magát.

És a fő kérdésre is válaszolva, teljesen mindegy, hogy most az USA hadserege mennyivel jobb, mint az orosz hadsereg. Az orosz-kínai szövetségnél úgy sem tud jobb lenni. És amely szövetségnek vannak még további illusztris tagjai is, a például a szintén nem csekély India, amelyik már a puszta létszámával is űberel minden technikai fölényt. Ha esetleg Kína nem lenne elég. ;)

2016. dec. 1. 12:41
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
* mértékben
2016. dec. 1. 12:42
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"Kína teljes mértékeb Oroszország mellett áll, gazdaságilag, katonailag,"

Ebben nem lennék olyan biztos. Kína legnagyobb vásárlóerővel bíró piacai az USA és az EU és ha ezek kihullnak akkor a Kínai gazdaság is összeomlik, mert nincs megfelelő nagyságú és vásárlóerejű belső piac, ami az űrt betöltené. Ha úgy vesszük Kína az USA egyik legnagyobb ( ha nem a legnagyobb ) hitelezője. Biztos, hogy Kína teljes mértékben Oroszország mellett állna?

2016. dec. 2. 20:46
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Kína Oroszország mellett áll. Maximum a térképen.

Meséld már el, hogy mennyi orosz vállalat gyártat Kínában, és mennyi amerikai, meg EU-s ország.

Ott gyártat az Apple, ASUS, IBM, Intel, AMD, WD, és még sorolhatnám. Már csak ezek a cégek, amelyeket felsoroltam több csillíó dollárokat hoznak a kínai konyhára. Szerinted ezt feladnák a ruszkik kedvéért? Ugyan már.

2016. dec. 2. 21:35
 25/27 anonim ***** válasza:
Ha Oroszország =1 , akkor USA =10. És ez valós adat.
2016. dec. 2. 21:51
 26/27 Steve G. Paul ***** válasza:

Igen. És ez már PPP-n van szerintem. Azaz figyelembe veszi, hogy az oroszoknál még van ami olcsóbb.

Pár érdekes megjegyzés tőlem:

Egy USA anyahajón több gép van mint a teljes német légierő...

A világon 10 "igazi" repülőgép-hordozó van. Mind US Navy (a többi amit emlegetnek az vicc, USA terminológia szerint csak kisérő hordozó amit a US Navy-ben is van de nem is számoltam igazinak)

USA 18 rakétahordozó tengeralattjáró (ezeken van az atomütőerő kb. fele!) és vagy 60 vadász (mind atom).

Oroszoknak van (talán) 3 hordozó + kb. 10 vadász.

Azaz jut minden hordozóra 3 USA vadasz és még marad orosz vadászonként 5(!) vadász. +Technológiákáig is jobbak.

2016. dec. 14. 03:43
 27/27 Steve G. Paul ***** válasza:
+1 Mindegyik országnál bejön még a hivatalos mellé az így úgy bújtatott költségvetés. Pl. amikor a Boeing-tol 4 milliárdért vesznek 2 747-est. Vagy a NASA-nál, NSA-nél lévő felderítés ami ennek a számnak nem is része (mert ez csak a Pentagon költségvetése)
2016. dec. 14. 03:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!