USA vs Oroszország védelmi költségvetése?
Itt nem én állítottam valamit, hanem te. Ergó nem nekem kell bizonyítani az állításom igazát. Majd ha azt mondom hogy 10000000 orosz T-14 van az orosz hadseregben számonkérhetsz. Egyenlőre bullshiteltél, és most vergődsz.
A linkjeidről meg annyit, hogy belinkeled az eco kereső találatát, ahol egy olyan cikk nincs amiről te beszélsz.
Meg random liberális sajtót, aminek nyilván érdeke bármi rosszat az oroszokra olvasni.
"csődben lévő orosz gazdaság"
Valóság:
Tavaly év végén volt csökkenés jelentős mértékben, ezt bele is ültette a lib sajtó a fejedben hogy na az oroszok kaput.
Ehhez képest ez a tendencia javult. És még ha csökken a GDP, és egyéb mutatók, az sem "csődben lévő orosz gazdaság", hanem recesszión keresztülmenő orosz gazdaságot jelent. Ergó bullshiteltél.
Nem kell ezen megsértődni, hülyeségeket nem kell beszélni.
# 11/12 Időpont ma 14:48
Drága szovjet propagandista... ugye azt tudod, hogy a rubelt egy pillanat lenne bedönteni? :-)
Az Orosz hadsereg valóban erős, de az USA hadseregéhez, technológiájához, szövetségi rendszeréhez mérve, nos hát kb egy hónap után megadnák magukat. A régi Szovjet hadsereg valóban nosztalgiát ébreszt az emberekben, viszont az USA-nak jelen pillanatban akkora a katonai ereje, hogy két világháborút is képes lenne megnyerni, ráadásul párhuzamosan. Az USA a hatvanas évek derekán elkezdett felkészülni az úgynevezett "űrháborúra". Ennek a bedőlt projektnek az eredménye az lett, hogy a mai napig több száz bevethető nukleáris rakéta kering a föld körül, amelyeknek ma ismét megnőtt a jelentőségük.
Nos én nem vagyok egy Amerika fanatikus, de az az ország ahol még ma is Zsigulikkal közlekednek, ne akarjon újat húzni egy olyan országgal, amelyik a fennállása óta folyamatosan háborút visel, és mind a mai napig nem omlott össze.
Az orosz hadsereg egyértelműen hátrányban van az úgynevezett hagyományos fegyverzet terén mind méretben, mind technikai színvonalban az amerikaihoz képest.
Ellenben rendelkeznek mintegy 8 500 atomtöltettel.
Az amerikaiaknak is megvan a nukleáris arzenáljuk, ezért a „kölcsönösen biztosított megsemmisítés” doktrínája (MAD-doktrína) a mai napig működik közöttük.
# 15/17 Időpont ma 19:53
Igen. Csak az a kérdés, hogy kik tudják bedönteni. Az oroszok se az Eurót, se a Dollárt (a kínaiak talán, de ő nekik nem feltétlenül érdekük a ruszkik mellett állni). A "Nyugat", viszont a rubelt minden további nélkül.
A tankokkal kapcsolatos felvetés egyáltalán nem hülyeség. A T72-ből és a T80-ból közel 10 000db van tartalékban, azaz lekonzerválva. Ezeknek a hadrendbe állítása nem kis meló és mivel a lekonzervált gépek általában nincsenek feltöltve olajjal sem, így tényleg nem indulnak be :D
Az amúgy tök tuti, hogy az oroszoknak van egy rakás tankjuk - amik lekonzerválva állnak - de ezekkel mégis mi a pitsát kezdesz egy modern "villámháborúban" ahol robotrepülőgépekkel és nehézbombázókkal 12 órán belül csapást lehet mérni a világ bármely pontjára. Ilyenkor mire jó az a baromi sok tank?
Nyilván ha le akarod rohanni Európát akkor szükség van rájuk, de egy ilyen kísérletbe katonailag és gazdaságilag is belerokkanna Oroszország. Másra mire jó? Mondjuk kohászati alapanyagnak is elmegy az igaz.. :)
Egy komoly légierővel azért oda lehet csapni bárhova, de 10 000 harckocsit kicsit neccet áthajózni a csendes óceánon :)
Az orosz légierő katasztrófa, az orosz haditengerészetnél is komoly gondok vannak. Alaposabban körbe néznél Murmanszkban szerintem sírva fakadnál.
Amúgy mi lenne ha az amerikai "védelmi" kiadásokat az orosz GDP-hez hasonlítanánk? Az Egyesült Államok az orosz GDP ~44%-át költi katonai kiadásokra! Szerinted hova megy az a sok lóvé?
Ja, biztos egy szinten van a két haderő...
"Oroszország GDP-je alacsonyabb mint Spanyolországé. SPANYOLORSZÁGÉ, B...MEG."
1: Attól hogy szentségelsz, és capslockkal írsz, még nem lesz igaz amit írsz.
2: attól hogy egy ország GDPje ennyi vagy annyi máshoz képest nem azt jelenti amit te (pontosabban előző oldalon más) állítottál, hogy jelenleg totál csődben van oroszország, és kb mindjárt összeroppan.
Ez nem szovjet propaganda, egyrészt mert nem létezik szovjetúnió. Másrészt ez kiigazítás egy túlzó, és hamis állítással szemben.
Rubelt egy pillanat lenne bedönteni? Mesélj még kérlek! :D Nagyon komoly gazdasági ismereteid, és terved lehet a témában.
"de az az ország ahol még ma is Zsigulikkal közlekednek"
Ezt honnan?
Csak nézz meg egy stop a douchebag részt. Ugyanolyan bullshit amit a másik állított.
Check your facts.
Senki nem kételkedik hogy az usa jelenleg sokkal fejlettebb, és erősebb hadsereggel rendelkezik. Viszont egy háború sikeressége nem csak ezen áll vagy bukik, sztem elég ha annyit mondok, hogy barbarossa hadművelet.
Rengeteg tényezős egy háború, és a II. VH-hoz képest nagyon megváltoztak a hadi taktikák, hadviselési módszer.
Atomarzenált nem tudom hogy kinél milyen szinten van, sztem mind2 fél el tudja pusztítani a teljes földet, bízzunk benne, hogy erre sose kerül sor :)
mekkléjn is kicsit messzemenő dolgokba megy bele, tökjó amit ír, csak nézd meg szíriát, hogy konkrétan ki van mondva: kell a szárazföldi csapat, légierőből nem lehet megoldani a problémát.
Mind1, felesleges okoskodni azon, hogy a két nemzet között ki nyerne egy háborút (sztem am usa), és a kérdés se erről szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!