Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogy kell lőni egy AMD-65-el?

Hogy kell lőni egy AMD-65-el?

Figyelt kérdés

Csak elméleti kérdés, illetve hogy kell vele megtanulni célozni?

Lőtéren meg akarok vele tanulni.

2016. nov. 9. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Ott biztosan megtanítanak.

Bár minden féle tapasztalat nélkül írom,szerintem úgy mint bármilyen más AK rendszerű karabéllyal.

Berakod a tárat,csőre töltesz,majd a tűzváltókarral váltasz egyes vagy sorozatlövés között.Felveszed a tüzelési poziciót,célra tartasz,majd tüzelsz.

2016. nov. 9. 11:03
 2/8 A kérdező kommentje:
és a célzójába úgy nézzek bele ,mint egy pisztolynak? A lőpályát számítani kell itt?
2016. nov. 9. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
Azt kell tudni, hogy: célpont az imperialista mellalak alsó széle közepe!
2016. nov. 9. 11:08
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

'imperialista mellalak alsó széle közepe!'

Na még erről sem hallottam, h céltáblának politikai hovatartozása legyen XD

2016. nov. 9. 11:11
 5/8 anonim ***** válasza:

A gyengébbik kezeddel az elülső markolatára fogsz rá, az erősebbik kezeddel meg a hátsó markolatra ahol a ravasz is van.

A válltámaszt nyilván kihajtod és az erősebbik kezed vállához nyomod, amelyik a hátsó markolatot is fogja.

A másik pedig hogy képzeld el, a puskáknak általában állítható az irányzéka. Ez azt jelenti hogy lehet mondjuk 50-100-200-400 méter között állítani (ez csak egy példa), attól függően hogy milyen messzire szeretnél a lehető legpontosabban lőni. Ez egy két másodperces feladat a lövészet előtt.

De amúgy még annyi, hogy lőtéren ezeket el fogják mondani. Ha nincs otthon fegyvered, akkor mielőtt lőtéren lőhetnél, kapsz majd egy kis "kiképzést" valaki fegyverekhez értő embertől az ilyen alap dolgokról, mint amit most itt megkérdeztél.

2016. nov. 9. 11:21
 6/8 anonim ***** válasza:

# robgros

"Na még erről sem hallottam, h céltáblának politikai hovatartozása legyen XD"

Pedig volt, a rendszerváltásig. Utána már csak "szőrös mellalak", akarom mondani "kőrös mellalak" volt a becsületes neve.

Aztán voltak a dolingerek/dollingerek örök vita volt, hogy egy L vagy kettő L. De nekik legalább volt tisztességes nevük: ők voltak a "Szabó család".

Fiataloknak:

A dolinger az egész alakos, embert imitáló, fémből készült céltábla volt (körök nélkül), ha eltaláltad, akkor eldőlt.

Idősebbeknek:

Emberek, ébresztő, be akartam linkelni egy képet illusztrációnak, de a google képkeresője semmit nem dobott ki! Hát nem rakta fel még senki a Szabó családot a netre?!

2016. nov. 13. 15:27
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os

Hát nekem kidobott több ezret...

Ez nem jó neked:

[link]

2016. nov. 18. 19:19
 8/8 Endura ***** válasza:
Cél a dolinger alsó széle közepe.1988-1990-ig a határőrségnél így kellett célozni.
2021. nov. 25. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!