2. világháborúban mi alapján válogatták ki a géppuska kezelőket?
Szerintem te az első világháborúra gondolsz. A második Világháború idején nem volt annyira jelentős egy géppuska a harctéren mint a megelőző háborúban. Mivel nem igazán voltak fix lőállások, a gyorsan mozgó frontszakaszok miatt. Különben is a szobáról szobára, háztól-házig harcban egyszerűen a géppisztolyok és pisztolyok sokkal halálosabbak voltak, nyílt terepen persze hatásos volt.
Egyébként egy háborúban a katonák fizikai és mentális állapota relatív. Nem úgy látják a dolgokat mint mi átlag emberek otthon a könyvek és újságokon vagy a filmeken keresztül.
"A második világháború során 20000 lövedékből EGY darab talált. "
Ebben nincs semmi meglepő. Nagy üzemben állították elő a lőszereket, nem 500 forint volt egy lőszer, mint most.
Már a 10 éves kölyök is tudja, aki játszott egy kicsit a battlefield-el, hogy ahol ellenséges lehet, azt a területet tűz alatt kell tartani! A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb úgyis lesz találat. Egyébként Vietnamban az amerikaik szerintem minimum dupla ennyi lőszert használtak egy ellenség megölésére, annak ellenére is, hogy azért az amerikaiaknak elég pontos fegyverük van.
Semmivel sem volt masabb mint egy egyszeru puskas. Nalunk jelenleg is talalomra adjak a fegyvert, pl sokaig geppisztolyom volt, most elment tanfolyamra a geppuskasunk es az o fegyveret most ram soztak.
Mellesleg haboru alatt a kutya sem tesztelt hogy mire vagy jobb. Es ahogy a #4 is irat, a geppuskas nem celzott lovest ad le hanem egy adott iranyban feltartja az ellenseget.
Ha már a lőszereknél tartunk. Nem tudom más országokban hogy van, de itthon miért spórolnak ennyire a lőszerekkel?? Mennyit lő egy hivatásos katona évente, 30 db lőszert?
Itthon is van lőszergyár, fegyvereket is tudunk csinálni, legalább lőni miért nem tanítják meg a katonákat?
Ha odaraklak téged egy géppuska elé és azt mondom, hogy lődd le azt a rohamozó 20 embert, vagy különben ha ide érnek téged lőnek agyon (jobb esetben egyből és fájdalommentesen, rosszabb esetben...), akkor 10-ből 9 ember a túlélést választja. De még talán 100-ból 99 is inkább.
Én aztán tényleg átlagos, normális, sőt még kicsit sokszor "bölcsészes" és konfliktuskerülő embernek tartom magam, de
Szóval az elgondolásod rossz. A legtöbb ember képes lenne ilyen módon ölni. Talán még te is, ha előtte elmondanám neked hogy el fogsz pusztulni, ha nem lövöd le őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!