Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha lenne egy időgéped elmennél...

Ha lenne egy időgéped elmennél a második világháborúba, vagy egy másik történelmi eseményhez?

Figyelt kérdés

2016. aug. 23. 17:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%
Én a boldog békeidőkben néznék körül legszívesebben.
2016. aug. 23. 19:02
 12/36 anonim ***** válasza:
Persze, érdekes lehet az 1000 vagy akár 3000 évvel ezelőtti világ, ill. látni nagy történelmi személyeket (pl. Julius Caesar, Augustus, Napóleon, Hitler, Petőfi, Széchenyi, Kossuth). És megnézném azt a gólját Maradonától, ami szerinte jobb volt az évszázad góljánál, csak nem maradt fenn felvételen. Ha jó irányba befolyásolhatnám a történelmet, akkor a rómaiaknak adnék egy jó tanácsot a közel-keleti politikájukkal kapcsolatban. Akkor ma nem lenne keresztény, muzulmán, stb. vallás, kommunizmus, ultraliberalizmus, háttérhatalom, multikulti, gazdasági válság, stb.
2016. aug. 23. 19:28
 13/36 A kérdező kommentje:

Hát én ezzel a háttérhatalommal kapcsolatba elég szkeptikus vagyok. Nehezen hihető számomra, hogy minden előre le van zsugázva, meg hogy néhány ember irányítja az egész világot. Szerintem igazából az elnökök tanácsadói azok, akik irányítanak. De elég ennyi off. Korábban írtam valaki, hogy ő a jövőbe menne. Én nem, mert akkor tudnám, hogy mikor fogom feldobni a pacskert, meg ha háború, vagy járvány lenne azt is látnám, és akkor retteghetnék a jövőtől. Én inkább a történelmet probálnám jobb irányba terelni. De valószínűleg k

ülső szemlélőként figyelném a dolgokat a középkortól kezdve.

2016. aug. 23. 20:18
 14/36 anonim ***** válasza:
Én megnézném az angol-magyar 6:3-at élőben a helyszínen. Tuti nagy lehetett ott a hangulat.
2016. aug. 23. 20:21
 15/36 anonim ***** válasza:
Hát háborúhoz nem mennék, de más jellegű dolgokhoz elmennék.
2016. aug. 23. 23:05
 16/36 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés nagyon jó, elméleti síkon.

Gyakorlatba vissza mennél 200 évet és meghalnál azért, mert teljesen más kórokozók voltak akkoriban elterjedve mint most.

Csak képzeld el hogy most elutazol messzibre, már ekkor fönn áll a veszélye hogy esetleg elkapsz valami idegen vírust vagy valami egyebet, hát akkor milenne 500-1000 évvel ezelőtt.

2016. aug. 24. 00:51
 17/36 anonim válasza:
10. Válaszolónak: említetted a tigrist. Szóval mégis visszamennek a háborúba XD
2016. aug. 24. 03:54
 18/36 anonim válasza:
*mennél, bocs a telefon bele javított
2016. aug. 24. 03:58
 19/36 anonim válasza:
*mennél
2016. aug. 24. 03:58
 20/36 anonim ***** válasza:
48%

nem 17, dehogy, a József Attila idézet arról szól, amikor béke volt, a természet erői működtek, de ember embernek nem volt farkasa, nem támadt katona polgári lakosságra, nem támadta le az öregeket, betegeket, gyerekeket - hanem harcos harcossal bajvívott hősies küzdelemben, heroikus volt élni és nagyszerű.

vagy ahogy Radnóti írja:

Már mozdulatlanul lapult az indián,

de izgalom szaladt még sziszegve fönt a fán

s a szél forgatta még a puskaporszagot.

Egy megrémült levélen két vércsöpp csillogott,

s a törzsön szédelegve tornázott egy bogár.

Rézbőrü volt az alkony. És hősi a halál.

2016. aug. 24. 07:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!