Miért folyt sokkalta brutálisabban a 2. világháború a Csendes-óceánon, mint Európában a Keleti fronton?
Ha már a zsidók Holokausztja szóba került, vissza lehet menni az ukránok Holodomorjáig és még sorolhatnám ? A Holokausztot és hozzá hasonlókat, így a kínaiak lemészárlását is hagyjuk, mert azok a népirtásokhoz tartoznak, amiket valamilyen ideológiailag agymosott szűk csoport követte el (Totenkopf SS / NKVD / 731-es egység), itt meg háborús bűnökről van szó, amiket katonák széles rétege követett el.
A japánok és amerikaiak harcaira visszatérve, ott pont az amerikaiak voltak a rosszabbak. A japánok törekedtek hadifoglyok ejtésére és "csak" nemtörődömségnek köszönhető a hadifogolytáboraikban történt 30%-os halálozás, nem a szándékos fizikai megsemmisítésnek, addig az amerikaiak tetteit meg nem fogom ismételni.
Jól van kérdező, bolond vagy.
Ennyi.
2: Ha jól tudom a szappanfőzést már hivatalosan is megcáfolták, nem?
5: A lámpaernyőt is.
Egyébként minden front durva volt és minden fél kegyetlenkedett az ellenségekkel és a lakossággal. Igen, a magyarok is (de az annyira szeretett amerikaiak és britek is, nem voltak különbek a németeknél).
#53-as:
Mi a problémád ?
#69-es és Gugu Gabor:
Én olyat olvastam, hogy elsődlegesen nem a szégyen miatt nem adták meg magukat, hanem azért, mert elterjedtek az olyan történetek a köreikben, hogy az amik megkínozzák és ki is végzik a fogságba ejtetteket és ezért követtek el olykor öngyilkos rohamokat vagy rejtegettek kibiztosított gránátokat megadás közepette, hogy ha már halni kell, akkor az amerikaiakat is magukkal vigyék.
A japánok a szovjetekkel is harcoltak, de ott már lényegesen jobb túlélési esélyekkel álltak a harcokhoz, mint az amerikaiaknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!