Szerinted mire ment el a Honvédség 2009-es 320 milliárd Forintos költségvetése?
Nem értek hozzá, ha valaki okosabb nálam, örülnék, ha válaszolna.
Én mint egyszerű ember ebből a 320 milliárdból tudtam volna költeni. Mert mint tudjuk a 29000 fős hadseregünk jó lenne, mert európa élvonalában vannak, kiképzést illetően, nagyon jól kiképzettek, csak ugye nincs meg a technikai háttér mögöttük. Én az egyszerű agyammal ebből a 320milliárdból vennék kb:
50 Humvee terepjárót (felvegyverezve) ~300 millió Ft
50 M1 Abrams Harckocsit (vagy akármilyen más modernet) ~100 milliárd Ft
10 modern vadászgépet ~100 milliárd Ft
és még maradna is, de ezzel már lenne egy kis alap modern felszereltsége a honvédségnek. Nem azt mondom hogy orrba szájba fegyverkezni kell, de 100-200 modern harckocsit és 30-40 modern vadászgépet szerintem beszerezhetnénk, mert miért ne? Ha már 320milliárdos költségvetés van. Hangsúlyozom tényleg nem értek hozzá, szívesen várnám hozzáértők válaszát.
Mondod, hogy nem kézifegyverek kellenének... Igazából ha jól belegondolsz, mai technológia mellett (érveid szerint) gyakorlatilag nincs szükségünk katonákra. Ott van a "piros gomb", a robottechnológia... (megjegyzem magyar feltalálóknak köszönhetően... legalábbis jórészt... csakhát amcsiknak dolgoznak... azzal meg nem sokra megyünk...)
Harckocsik... kapnak egy kummulatív töltetet, oszt' viszontlát'...
Értem az érvelésed, de Arra a kérdésemre még nem kaptam választ: Kivel van Mo. háborúban? Úgy értem: Ki ellen?
Pár hk tényleg nem ártana, de nem kell komplett hadosztálynyit beszerezni belőle egyszerre...
Grippenek... Nem is magyar tulajdonok.
Valamelyik évben volt róla szó, hogy nincs zsé üzemanyagra. Tehát a kiképzéseket nem tudják megoldani Mo.-n. Ezért vannak kint Kanadában a magyar pilóták kiképzésen. És ha már anyagiaknál tartunk: Nem hiszem, hogy ez Kanada számlájára megy...
Kötekedős voltam. (aki a kisregényt írtam)
Hogy hova tűnt annyi pénz?
Először is a katonák, és az adminisztrátorok fizetése... egyeírva szép kis összeg lehet...
Aztán az üzemanyag... akárhogy is fáj egy T34/85 sokszorosát fogyasztja egy családi autónak 100km-en. Nem beszélve a helikopterekről, a repülőgépekről, valamint egyéb járművekről...
Aztán ott vannak a kiküldetésben lévő alakulatok, akik jóval többet keresnek a kiküldetés alatt...
Az általad felsorolt bevásárlólista kissé túlzó, és teljesen hatástalan eszközöket tartalmaz...
Az M1-es a világonb a legjobban sebezhető harckocsi, hiszen egy jó adag homok is képes tönkrevágni, valamint roham közben 4 óra alatt felemészt az összes üzemanyagtartalékát, így nem a tankot kell támadmi, hanem az utánpótlást... Akkor már inkább tudnám javasolni az izraeli Merkava, vagy a német Leopard 2 típusokat...
A H-1 szintén nem ideális a magar terepre... mint minden amerikai jármű ennek is horrorisztikus a fogyasztása és a terepen való mozgása sem kielégítő... Itt is inkább valami német vagy olasz modelt kellene választani...
Helikopterek terén a támadó Mil MI-24 az ideális egy ilyen típusú hadseregnek, mint az MH...
Vadászgépek pedig 10 milliárd alatt nincsenek...
PL:
-F-15: 28-30 mill USD
-F-22: 140 mill USD
-Gripen: 25-50 mill USD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!