Szerinted mire ment el a Honvédség 2009-es 320 milliárd Forintos költségvetése?
Nem értek hozzá, ha valaki okosabb nálam, örülnék, ha válaszolna.
Én mint egyszerű ember ebből a 320 milliárdból tudtam volna költeni. Mert mint tudjuk a 29000 fős hadseregünk jó lenne, mert európa élvonalában vannak, kiképzést illetően, nagyon jól kiképzettek, csak ugye nincs meg a technikai háttér mögöttük. Én az egyszerű agyammal ebből a 320milliárdból vennék kb:
50 Humvee terepjárót (felvegyverezve) ~300 millió Ft
50 M1 Abrams Harckocsit (vagy akármilyen más modernet) ~100 milliárd Ft
10 modern vadászgépet ~100 milliárd Ft
és még maradna is, de ezzel már lenne egy kis alap modern felszereltsége a honvédségnek. Nem azt mondom hogy orrba szájba fegyverkezni kell, de 100-200 modern harckocsit és 30-40 modern vadászgépet szerintem beszerezhetnénk, mert miért ne? Ha már 320milliárdos költségvetés van. Hangsúlyozom tényleg nem értek hozzá, szívesen várnám hozzáértők válaszát.
Hát, van benne valami amit mondasz:(
Itt a 2010-es légierő tervezett felépítése:
12 db Saab JAS 39 Gripen EBS HU C
2 db Saab JAS 39 Gripen EBS HU D
26 db MiG–29B-t és MiG-29UB-t legkésőbb 2010-ben kivonnak a hadrendből, váltótípusuk a Gripenek;
8 db L–159 ALCA Az Albatroszok helyére tervezve, a tender 2010. január 1-jén indul, de szóba jöhetnek még más típusú repülőgépek is.
5 db An–26 szállítórepülőgép Modernizálva (2015-2020 közt érik el üzem idejük végét) majd új típusok váltják.
Magyarán semmi... ez semmire nem jó, legalábbis szerintem.
A lényeg, hogy enm arra költötték, amire kéne.
Korrupció...
Grat... és holnap szerinted kitör a 3. vh, és Magyarország egymaga meg fogja nyerni! NEVETSÉGES vagy!
Korrupció, korrupció... Rossz szó rá... de valami hasonló talán...
De számolj utána... szerinted mennyi a katonáknak csak a fizetése? 50 mrd körül számolhatsz...
Kutatások, fejlesztések szintén nem ingyen vannak...
Jah... mégmielőtt a főtiszteket baxtatnátok, nehogy azt higyjétek, hogy annyira jól keresnek... Nem rosszul, de olyan jól se...
30-40 modern vadászgép???
EMBER! GONDOLKODJ! Szerinted mennyibe fáj annyi gép? 1 gép nincs 10 mrd alatt... Plusz fegyverzet, üzemanyag, stbstb...
Mégegy poén... szerinted annyira sok pilótánk van?
Jó ég! Így kelnek életre a pletykák, és így kell HÜLYÉT csinálni azokból, akik nem értenek az egészhez annyit!
Mielőtt ilyen bátran belemész a részletekbe, GONDOLKODJ! Arról nem is beszélve, hogy SOHA nem fogod megtudni, hogy pontosan mire mennyi ment el... Ugyanis ez hadititok... (legalábbis tudomásom szerint)
Előző vagyok! Bocsi az erős hangnemért! Csak nem vagyok oda érte, hogy mindent politikai baromságokra terelnek emberek...
Amúgy hidd el! Van olyan jólképzett a MH, hogy meg tudnánk védeni magunkat :)
Csodát nem lehet persze várni, de sose becsüld alá a magyar találékonyságot :)
Mégegyszer bocsi!
"Grat... és holnap szerinted kitör a 3. vh, és Magyarország egymaga meg fogja nyerni! NEVETSÉGES vagy!"
Hol írtam?
Ja, és nincs 30-40 pilótánk?
"Amúgy hidd el! Van olyan jólképzett a MH, hogy meg tudnánk védeni magunkat :)
Csodát nem lehet persze várni, de sose becsüld alá a magyar találékonyságot :)"
Semmi baj a hangnemedért. Az oké hogy jól kiképzettek, de mit érnek megfelelő eszközök nélkül?
AK63-D nem megfelelő? :P
GM1 szintén egész ütés tud lenni... Elvégre is "csak" le kell fejezni az ellent... :) (mielőtt valaki félreértené: a vezetést kell összezúzni)
Amúgy meg arra értettem a 3.vh-t, hogy ennyire fegyverkeznél... Mo. Nem nagyon van háborús veszélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!