Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A régi típusú AK-knál a tárat...

A régi típusú AK-knál a tárat miért tekerik körbe szigszalaggal?

Figyelt kérdés

2016. jún. 8. 18:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Az a drágán add a zéletedbe vót, hogy a vaktöltényes tárat mek tuggya különböszni a zélestül.
2016. jún. 8. 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:

:)

Ellentétes irányba állított tárakat kötötték össze a gyors csere érdekében.

A filmekben...

2016. jún. 8. 20:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom ugyanarra gondolunk-e, de a '90-es években a jugoszláv polgárháborúban gyakran lehetett látni, hogy két tárat egymással szemben valami módon (akár szigszallaggal) egymáshoz rögzítettek. Állítólag így gyorsabban lehetett tárat cserélni.

[link]

[link]

2016. jún. 8. 20:26
 4/11 anonim ***** válasza:

A filmekben... Nem tudom, nekem az elsőnek belinkelt kép nem tűnik filmjelenetnek.

Sőt, én még emlékszem (nem vagyok mai gyerek) , hogy annak idején láttam a híradóban, ezt a fajta "tárcseregyorsítót" a délszláv háborúkról szóló tudósításokban.

[link]

2016. jún. 8. 20:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Bocs, de találtam még jobbat. Melyik filmből lehet? ;)

[link]

2016. jún. 8. 20:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy ez a Battlefield 2-ben is benne van. Ott is tárazásnál csak megfordítja az összeragasztott tárakat.
2016. jún. 9. 21:01
 7/11 anonim ***** válasza:

2:

Ez nem csak a filmekben van. A második világháborútól kezdve napjainkig kismillió fotó létezik fegyveres konfliktusokról, amikben így vannak tárak.

2016. jún. 11. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Na, ez nekem is új! :) Pedig anno (a bukaresti fesztiválon) nekünk is Kalasnyikovunk volt, és lőttünk is, mint állat, de erről még nem hallottam...
2016. jún. 15. 19:10
 9/11 Petyák válasza:
A hivatásos katonáknak van valamilyen tár tartó táska, vagy taktikai mellény, chest rig, war belt, stb ezekben meghatározott számú tárat lehet tartani (javadalmazás) és úgy vannak kialakítva, hogy gyorsan lehessen előrántani a tárat. A kevésbé hivatásosoknak, (Pl. lakosságból szerveződött, fél milicista csoportok) nem feltétlen van ilyen felszerelésük, így ők max. a zsebükben (ha elfér) tudják tartani a tárat(kat). Zsebből, táskából macerás és időtrabló előkotorni. Ezért összeszigszalagoznak kettőt, és csak fordít egyet a táron, és ott a következő. Más: Ahogy fönntebb is írták, meg is jelölhatik a különböző lőszer féléket tartalmazó tárakat. Pl. a normál lőszer mellett lehet a katonánál nyomjelzős, amivel "megjelölheti" a csapattársainak az adott célt. Ha hangtompítóra van szüksége, lehet nála "gyengített" lőszer, stb stb
2016. jún. 15. 19:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Tényleg nem értem miért olyan sci-fi egyeseknek, hogy hivatásos katonák a valóságban is csinálják így.

Archív fotókon II világháborús vagy Vietnamban harcoló amerikai katonáknál is lehet ezt a megoldást látni. Nem kell hozzá sem Rambónak lenni egy filmben, sem irreguláris harcosnak lenni, hogy összeragassz két tárat a gyorsabb tárcsere érdekében.

2016. jún. 15. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!