Jeffrey Spender kérdése:
Mi alapján dől el a Magyar Honvédségben, hogy ki milyen sisakot kap?
Figyelt kérdés
Nem csak a különleges műveleti katonáknál láttam összevisszaságot a sisakok terén, hanem a normál, "mezei" honvédnél is. Egyes honvédeknél a szovjetes 70M üstsisakot lehet látni, másoknál amerikai PASGT sisakot, másoknál megint MICH és MACH sisakokat. És mindezeket egy századon belül. És nem csak a "helyzetben levők" (határ, hadgyakorlat, misszió) vannak így, hanem békeidőben is gyakorolják ezt az összevisszaságot.2016. máj. 27. 14:22
2/8 anonim válasza:
Elsősorban józan paraszti észre bízzák: kinek mi áll jól. Igazíthatják frizurához, hajszínhez vagy szemszínhez.
Általában a szőke kék szeműek kapják a PASGT-t, de mondom ez változhat annak függvényében, hogy kinek mi áll jól.
3/8 anonim válasza:
Rendszeresítve a varsói kevlár van, illetve van néhány igazi kevlár is, de az ritka, mint a fehér holló.
Az elmondható nagyjából minden alakulatnál, hogy azt használod, amit megveszel magadnak.
4/8 anonim válasza:
Stahlhelm-et mindenkinek, oszt jól van. Minek ennyi típus?
5/8 anonim válasza:
Szerintem mindenki olyat kap, amilyen jut neki. A csókosok, magasabb rangúak, kapják szerintem a jobb sisakokat.
6/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy melyik gyártó termékeinek a vásárlásakor jut több pénz a honatyák zsebébe.
7/8 A kérdező kommentje:
#6: A 70M-et már senki nem gyártja, azt a Néphadsereg elfekvőbe maradt készleteiből szerzik.
2016. máj. 31. 01:05
8/8 anonim válasza:
Az alapján hogy mekkora a feje :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!