Miért nincs lovas egység a Honvédségben?
Van nemzeti díszőrségünk. Mellette rengeteg alakulat tart fenn lovas díszegységet.
Harci feladatra pedig már 100 éve alkalmatlan a lovasság.
"Harci feladatra pedig már 100 éve alkalmatlan a lovasság."
Kanadában vannak lovasrendőrök, akik rendkívül hatékonysággal látnak rendvédelmi feladatokat.
Megjegyzem a mostani migránsválságban a határvédelemnél jól jött volna pár száz lovas határőr.
Anno a Rendészeti Biztonsági Szolgálat, Bevetési Parancsnokság, V. Bevetési Osztály, Lovas Alosztály keretén belül működtek lovasrendőrök.
Amúgy tényleg, miért lenne jó egy lovas egység? Harckocsik egyszerűen áthajtanak rajta, és mivel már nem egylövetű fegyvereket használnak általában, így gond nélkül szétdarálják a lovassal együtt. Felderítésnek szerintem hangos és túl nagy, könnyű célpont. Emellett nem nagyon lennék egy olyan kis átmeneti táborban, ahol lóhúgy és lószar szag van mindenhol.
Harcászati szempontból szerintem eléggé használhatatlan a mai világban. Dísznek meg szerintem felesleges, max a ló imádóknak jó...
"Megjegyzem a mostani migránsválságban a határvédelemnél jól jött volna pár száz lovas határőr."
Minek, hogy azzal kergessék őket? Vagy kerítés ugró versenyt rendezzenek vele? Mert sok másra nem használhatták volna, még a migráns gáncsoló riporternő után is mocskos rasszistának voltunk beállítva.
"Kanadában vannak lovasrendőrök"
RENDŐRÖK ember rendőrök....
Honvédségről beszélünk.
Köszönöm hozzászólásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!