Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért nincs lovas egység a...

Miért nincs lovas egység a Honvédségben?

Figyelt kérdés
2016. jan. 13. 17:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Van nemzeti díszőrségünk. Mellette rengeteg alakulat tart fenn lovas díszegységet.

Harci feladatra pedig már 100 éve alkalmatlan a lovasság.

2016. jan. 13. 17:35
 2/13 A kérdező kommentje:
#1: Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegysége van csak. De az nem a Honvédségen belül működik. Én úgy tudom egy Honvédségi alakulatnál nincs lovas egység. De szeretném ha cáfolnád ezt hiteles információval. Köszönöm.
2016. jan. 13. 17:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi a turonak?????
2016. jan. 13. 17:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Mi a fenének?
2016. jan. 13. 17:43
 5/13 anonim ***** válasza:
72%

"Harci feladatra pedig már 100 éve alkalmatlan a lovasság."

Kanadában vannak lovasrendőrök, akik rendkívül hatékonysággal látnak rendvédelmi feladatokat.

[link]

Megjegyzem a mostani migránsválságban a határvédelemnél jól jött volna pár száz lovas határőr.

Anno a Rendészeti Biztonsági Szolgálat, Bevetési Parancsnokság, V. Bevetési Osztály, Lovas Alosztály keretén belül működtek lovasrendőrök.

2016. jan. 13. 17:45
 6/13 gnoomage ***** válasza:
97%

Amúgy tényleg, miért lenne jó egy lovas egység? Harckocsik egyszerűen áthajtanak rajta, és mivel már nem egylövetű fegyvereket használnak általában, így gond nélkül szétdarálják a lovassal együtt. Felderítésnek szerintem hangos és túl nagy, könnyű célpont. Emellett nem nagyon lennék egy olyan kis átmeneti táborban, ahol lóhúgy és lószar szag van mindenhol.

Harcászati szempontból szerintem eléggé használhatatlan a mai világban. Dísznek meg szerintem felesleges, max a ló imádóknak jó...

2016. jan. 13. 17:45
 7/13 gnoomage ***** válasza:
100%
5. egy huligánt elkapni jobban lehet lovon mint ló nélkül, ez tény. De a honvédelemnek nem csak kis suttyókat kell utol érni, hanem akár nagy fegyverekkel is vissza lőhetnek, ami azért bőven nem egy szint a kisebb üldözéssel.
2016. jan. 13. 17:48
 8/13 anonim ***** válasza:
38%

"Megjegyzem a mostani migránsválságban a határvédelemnél jól jött volna pár száz lovas határőr."

Minek, hogy azzal kergessék őket? Vagy kerítés ugró versenyt rendezzenek vele? Mert sok másra nem használhatták volna, még a migráns gáncsoló riporternő után is mocskos rasszistának voltunk beállítva.

2016. jan. 13. 17:55
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Én sem értem. Nem veszik észre az emberek, hogy a legnagyobb sikereinket lóháton értük el agrárállamként?
2016. jan. 13. 19:06
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

"Kanadában vannak lovasrendőrök"

RENDŐRÖK ember rendőrök....

Honvédségről beszélünk.

Köszönöm hozzászólásod.

2016. jan. 13. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!