Mi történne, ha egy tank csövébe kézigránátot dobnának?
Ha a löveg töltetlen...és a zár nyitott, akkor a robbanás a HK belsejében pusztítana, esetleg a bent lévő gyúlékony anyagokat meggyújtaná. Ha a lövegzár be van zárva, akkor egy kézigránát (szerintem) jó hangos lenne és csengene a HK-ban ülők füle...vagy még az sem.
Ha a harckocsi löveg töltve lenne, akkor esélyes, hogy beindul a lőszer, ami a harckocsi pusztulásával jár. Azonban a lőszerek többsége úgy van kialakítva, hogy a kilövés után élesedik (addig nem igazán reagál a fizikai hatásokra) elképzelhető, hogy semmi nem történik.
"Ha a lövegzár be van zárva, akkor egy kézigránát (szerintem) jó hangos lenne és csengene a HK-ban ülők füle...vagy még az sem. "
A 96M gránátban van vagy 80-90 gramm robbanóanyag,míg egy tisztességes 125-ös lőszerben meg 1,5-3 kilogramm. Még csak hangos sem lenne szerintem :D
Kérdező:
"Szerintem a minimum, hogy a repeszek bedugítják a tank csövét, és a következő lövésnél virág formájában nyílna szét a cső, ha nem tisztítanák ki előbb a csövet."
Egy sima krézigránát átmérője 40-80mm, hossza 100-120mm. A T72-es űrmérete 125mm, ezt maga a gránát sem tudja eldugítani, nem hogy a repeszek. Zárt lövegzárnál a robbanáskor a repeszek nagy része a torkolatnál távozna.
"lövésnél virág formájában nyílna szét a cső, ha nem tisztítanák ki előbb a csövet."
Ez úgy hangzott, mintha a Tom és Jerry-ből vetted volna, mert ebben a rajzfilmben tényleg minden virág alakú lett a robbanástól :D
7.: Igazad van, ezt nem is vettem figyelembe, de a lőszerek nagy részének a lövedéke nem tartalmaz lőport, mint pl. az armor piercing, vagy igen?
8.: A HK jelentése háromlábú kacsa :)
Hk=harckocsi.
És azért jelentené a végét, mert a gránát felrobbanása szétvetné a töltényűrt, és vele együtt a harckocsit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!