Ez milyen lőszer, löveg maradvány lehet?
Köszönöm az eddigi segítséget!
Az alja sajna túlságosan rozsdás ahhoz, hogy bármit le lehessen olvasni róla.
A hüvely átmérője kb, 45mm, a magátmérő kb. 35mm, a hüvelyhossz pedig kb 28cm.
Német 3,7cm-es légvédelmi ágyú lőszer hüvelye.
Hasznàltáķ földi támogatásra is.
A 88 mm-es az kicsit túlméretes lenne a kérdező kezéhez, (vagy lapát méretű tenyere van)
A37 mm-es - a fényképen látható méret alapján - akár lehetne is csak éppen a 37 mm-es peremes hüvelyt kapott, mig a fényképen hornyolt hüvely van.
Igen, jól láttam a képeken, hogy a kérdező a normális emberek közé tartozik, és nem akkora a keze mint egy szívlapát :) Azért említettem a 88mm-est, mert azon láttam hasonló csappantyút, és arra emlékeztet, nem mondtam, hogy ez az. Azért említettem meg, hogy arra emlékeztet, mert azt biztos hogy a németek használták, így ha hasonló a technikai megoldás, (vagy akár ugyan az) akkor a kérdező egyik kérdésére meg is van a válasz, hogy a németek használták :)
Egyébként ha a kérdezőnek nem nőtt a szívéhez ez a becses lelet, akkor esetleg neki eshet csiszolópapírral az aljának, hátha kirajzolódik valami bár kétlem. Annyit segítek, ha csak egy számkód van rajta az német lesz...
(valami finomabb csiszolópapírt ajánlok, nehogy a lényeg is lejöjjön)
Nem csak a P.A.K. hüvely volt peremes?
Az biztos hogy német,mert nekik volt már vasból mindenük addigra.
Ezvolt a legjobb állapotban kérdező?
Felszinen volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!