Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi történne ha egy 9x19-es...

Mi történne ha egy 9x19-es pisztoly lőszer felrobbanna tőlem 1 méterre, és eltalálna a golyó?

Figyelt kérdés
Szerintem egy pulcsi simán megfogná.
2016. márc. 2. 19:31
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bocsánat, töltény.
2016. márc. 2. 19:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés így tök értelmetlen.

Mert ha fel is robbanna a lövedék, nem lőne ki, hanem a lőpor felrobbanna benne és apró darabokra esne szét.

2016. márc. 2. 20:03
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezt feltétlenül a gyakorlatban kell tesztelni, nem gondolod, méghozzá annyiszor, hogy statisztikai alapon lehessen rá választ adni.

Egyébként igen, tűzharcba jó, ha pulcsiban megy az ember, de a kísérletnél is nagyon jó haszna lenne egy golyóval szemben, ami eltalál.

Hiszen olyan kis erőhatása van a lőportöltetnek... úgyhogy mi baj lehetne, ha ez az erőhatás a testednek löki a golyót (lövedéket).. :)

2016. márc. 9. 09:54
 4/13 anonim ***** válasza:

A dinnyének is jót tett volna, ha pulcsit visel:

https://www.youtube.com/watch?v=mOFDq5286Us

2016. márc. 9. 09:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Vártam az első okost. Tudsz olvasni? Arról van szó hogy HA felrobban a golyó, nem arról hogy kilövik rá fegyverből...
2016. márc. 9. 09:59
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen mindegy hogy kilövik, vagy felrobban. Attól még ugyan úgy megdöglesz. Lehet hogy nem a lövedéktől, hanem mondjuk egy hüvelydarabtól, ami éles oldalaival úgy siklik át az istenített pulcsidon, mint kés a vajon, és meg áll valamelyik szervedben. Ha szerencséd van csak részben sérül, műtéttel helyre rakható vagy... De lehet hogy a szemedbe repül, ahol nincs pulcsi. Bár gondolom ez nem számít, mert "túléled".

Ha a golyó talál el, az más kérdés. Hogyan talál el, oldalasan csapódik neked, vagy esetleg egyével, teljes köpenyes, vagy csak félig köpenyes. Ja, várj csak, teljesen mindegy beléd megy a pulcsin keresztül is é kész, ha pufajka van rajtad azon keresztül is. Az egyetlen lényeges különbség, a kilövés és a felrobbanás között, hogy nem repül átt rajtad kiegészítve a testedet két újabb nyílással, hanem csak beléd hatol és benned is marad, mivel ahhoz nincs ereje hogy távozzon. Na meg persze mivel nem irányítottan lőtték rád, nem egyenesen repül át rajtad, hanem behatol, és neki áll bukdácsolni, azaz kanyarog jobbra is balra is, netán fel és le, ami csak annyit tesz, hogy nem egy szerv sérül, hanem több. Ha nem is halsz bele a sérülésbe, minimum elvérzel.

Ha kipróbálnád, szólj valakinek, hogy írja le mit tapasztaltál, mert nem biztos hogy neked menni fog.

Esetleg kipróbálhatnád több irányból is: Először szembe állsz vele, aztán a hátad mögött is robbantanak egyet, valamint jobb és baloldaladon is egyet. Hátha máshogy alakul a dolog.

Szerinted miért jött az "első okos"? Segítek: ő a második, az első te vagy, mert "szerintem egy pulcsi simán megfogná". Mindenféle szakmai hozzáértés nélkül kitalálsz dolgokat, ha pedig valaki nem a te igazadat pártolja az már csak okoskodik.

2016. szept. 12. 13:57
 7/13 A kérdező kommentje:

Ennyi butaságot még sehol nem olvastam...

Csak kíváncsi voltam, mennyire lehet bízni az itteni válaszolókban. Hét ennyire... https://www.youtube.com/watch?v=E6NcD2rZ9H4

2016. szept. 12. 15:10
 8/13 anonim ***** válasza:

Oké. Rendben. Tételezzük fel, hogy értesz hozzá. Akkor legyél szíves mutatkozz be szakmai téren. Név és ilyesmi nem kell, Elég ha el mondod, hogy honnan vannak azok a rendkívül mély tapasztalataid.

Amit linkeltél videó, az is csak engem bizonyít. Nézd meg a mikró belsejét. Több helyen is be van horpadva, nem beszélve a golyó ütötte nyomról az ajtón. Igaz, hogy nem 9x19, de nézd meg azt a hüvely darabot amit kivesz a mikróból. Nem teljesen mindegy, hogy akkora áll beléd, vagy egy sokkal kisebb?

Tanultam ballisztikát, fegyvertant. Van fegyver vizsgám, és vadász vizsgám is. Nem csak videókon láttam lőszert, nem csak neten olvasgattam fegyverekről. Szóval amíg nem rendelkezel legalább hasonló, vagy magasabb szintű tapasztalatokkal, addig a te kijelentésed az ostobaság, idézem "szerintem egy pulcsi megfogná".

Azért írd meg a végzettségeid e téren, hátha még talán tanulhatok is tőled valamit...

Ide kérdezni járnak az emberek, valamint segíteni. (én ezekre használom az oldalt) Ez volt még mikor még színvonalasabb volt az oldal. Most már sokan járnak ide vitatkozni is, illetve direkt hülyeségeket írogatni.(ezt csinálod te is).

szóval ha a színvonalban van valami kivetni való, akkor arról te és a magadfajták tehetnek, azzal, hogy felcseszed a segíteni vágyók idegeit, és megunják, letojják az egészet és inkább befejezik. Aztán maradnak az okoskodók, meg a vitatkozók. Erről ennyit.

2016. szept. 12. 17:12
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem is tudom minek higgyek jobban. Egy stréber aktakukac vizionálásainak, vagy egy valós tesztnek, amiről ráadásul videó is készült. A mikró papírvékony falában csak az 50 grammos lövedék tudott egy nagyon pici lyukat okozni. Persze belelehet magyarázni, hogy a lövedék akár a nyitott szájon is berepülhet, és fulladást okozhat, ilyen több száz/ezer kísérletenként fordulna elő, ha a lőszer fél méternél távolabb van, mert ha pl. rajta fekszünk, az nyilván nagyon csúnya sebet ejtene.
2016. szept. 12. 18:18
 10/13 A kérdező kommentje:
*ha a lőszer fél méternél távolabb van valószínűleg nem okoz komoly sérülést
2016. szept. 12. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!