Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi történne ha egy 9x19-es...

Mi történne ha egy 9x19-es pisztoly lőszer felrobbanna tőlem 1 méterre, és eltalálna a golyó?

Figyelt kérdés
Szerintem egy pulcsi simán megfogná.
2016. márc. 2. 19:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Rendben van, nem vitatkozok tovább, mert látom hogy a te esetedben is felesleges. Inkább kijavítanám az első válaszomat annyiban, hogy AMENNYIBEN eltalál akkor LEHETSÉGESEK a felsorolt sérülések, mert A PULCSI NEM

FOGNÁ MEG. A kérdésed ez volt. Én erre válaszoltam a lehető legrosszabb kimenetellel. Simán lehet hogy pont úgy pattan, hogy elcsúszik rajtad, mert nem merőlegesen érkezik rád, de ha mégis, nem fogja meg. Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy 10-ből megfogná 1-szer, de lehet hogy 2-szer. Remélem így boldogabb lettél, hogy tízből kétszer igazad van, és nem sérülsz meg "csak" 8-szor.

A mikró fala homogén, "tömör" a maga 1mm vastagságával. A pulcsi szálas anyag, annak valahol gyengébb, valahol erősebb a védelme.

A "valós teszt" az azt jelenti, hogy 10x felrobbantanak egy 9x19mm-es lőszert, úgy hogy több távolságban helyeznek el körülötte pólót. PL fél méterenként. Szóval az általad említett videó az csak egy kísérlet. Kísérlet, hogy mi történik egy 50-es lőszerrel a mikróban. De nem egy teszt arra vonatkozóan, hogy a póló megfogja e a 9mm-est. A kettőnek éppen ezért semmi köze egymáshoz, következtetés lehet levonni, de még csak megközelítő értéknek is rossz.

Azért a "stréber aktakukac" kijelentés nem pont egy helytálló megfogalmazás. Könyvelésből, papírmunkából nem vagyok jó, de nem ez a szakmám, és nem is erről kérdeztél.

Jelenleg erdész és vadgazdálkodási technikus vagyok. És igen a szakmában dolgozom. Akkor melyikünknek lehet több tapasztalata a fegyverekről és lőszerekről? Ezt még nem tudom, csak sejtem, mert nem vagy hajlandó elárulni, hogy az internet, és a PC játékok világán kívül honnan is szereztél némi tapasztalatot hasonló téren. Játssz te is nyílt lapokkal ahogy én teszem, és akkor talán hajlandó vagyok elhinni hogy szakmai vitát folytatunk. Ameddig ezt nem teszed meg, addig csak okoskodsz.

Lejjebb adok az elvárásaimból, elég ha azt írod le, hogy fogtál-e legalább éles lőszert a kezedben. Fogtál e már éles lőfegyver? Esetleg lőttél is vele? (légpuska, airsoft nem játszik)

Na meg az egyik legfontosabb: hány éves vagy?

2016. szept. 13. 21:16
 12/13 A kérdező kommentje:

"a te kijelentésed az ostobaság, idézem "szerintem egy pulcsi megfogná". " Ahhoz képest, hogy mekkora a tudásod, mindenről beszélsz, csak amiről kéne, arról nem. A .50-es lőszer lövedéke körülbelül 40-szer erősebb, mint a 9x19-esé. Ismétlem, .50-es lövedék egy icipici lyukacskát csinált a mikró vékony, és gyenge minőségű acéllemezébe. Mekkora energiája lehetett az .50-es lövedéknek? Ha 10 joule volt, akkor már sokat mondok szerintem, valószínűleg a 9x19-es lőszer lövedékének az energiája bőven 1 joule alatti lenne. Ember, ennyi energiája egy gyengébb airsoft fegyvernek is van, az meg közel sem visz át egy pulcsit a jóval kisebb átmérőjével (igaz műanyag a lőszer is, de ebben az esetben nem túlságosan jelentős ez). Az meg hogy mit végeztél, ki vagy, mi vagy, szerinted kit érdekel? Ez egy anonim oldal, senki sem kíváncsi ki mit dolgozik. Te kiteregetted a lapjaidat, jó hogy nem képet küldtél magadról, akkor már én is írjak magamról, csak azért, mert te saját akaratodból leírtál néhány személyes dolgot?? Mint az oviban. "Én megmutatom a nyalókámat, akkor te is mutasd meg, különben gyáva vagy."

Egyébként miféle tapasztalatról beszélsz? Hány lőszert "robbantottál" fel, úgy, hogy nem fegyverben volt?? Itt most ilyenről van szó...

Egyedül én bizonyítottam az igazamat, mindenki láthatta, hogy alig van ereje még egy .50-es lőszernek is, ha csak úgy felrobban. Bizonyítsál már te is valamit. Mondjuk egy pulcsitól 10 cm-re "robbants" fel egy 9x19-es lőszert, utána majd tárgyalhatunk.

2016. szept. 14. 00:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha próbálsz valamit bizonyítani hozzáértés nélkül legalább ne írj szám adatokat. 10J? Hogyan számoltad ki? Magyarázd el, mert nem ismerem ennek az egyenletét. 1J? Miből következtettél? Mivel nem irányított lövésről beszélünk, hanem a hüvelyben lévő lőpor csak úgy felrobban, így az energiája nincs irányítva, illetve csak annyira van irányítva, amennyire a hüvely képes elviselni a nyomást. Segítek, szinte lehetetlen kiszámolni, hogy az egyébként amorf irányban terjedő robbanás melyik irányba mennyi energiával lökheti a hüvelydarabokat, illetve a lövedéket.

A videóra hivatkozol, akkor én is. Értesz angolul? Nem kell rá válaszolnod, ne hogy megsértődj, csak költői kérdésvolt, inkább fordítok neked: 4.13 után mikor benyúl a mikróba és az ujjait végighúzza a mikró alján egy kicsit, azt mondja hogy "a lot unburned powder", ez magyarul annyit jelent hogy "sok nem elégett lőpor".

Magyarul az hogy 40x erősebb nem jelent semmit, mert lehet hogy fele lőpor sem égett el. Valamint ez is csak engem bizonyít, hogy egyszer így robban, egyszer úgy, ezért simán lehet hogy a 9mm lőszerből több éghet el, mert kisebb a hüvely és lám máris erősebb.

Az hogy 4 soron keresztül ecsetelted a véleményed arról, hogy nem írod le a tapasztalataid forrását, az nem jelent semmi mást, csak azt, hogy kertelsz. Nem vagy hajlandó, mert nincs tapasztalatod, vagy a forrásod legalább annyira megbízható, mintha nem is lenne tapasztalatod.

Egyébként bizonyítsd be te videóval, hogy nem viszi át a pulcsit. Várom a kísérletedet. Ja várjunk csak, soha nem csinálod meg, mert még éles pisztolyt sem láttál, csak játékot... A lőszer, gondolom detto.

2016. szept. 14. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!