Római Birodalom vs. Kínai Birodalom?
Hát te cseppet egyszerű vagy. :D
Amúgy a Római Birodalom. Kínai Birodalom amúgy sem nagyon volt.
74%-s
Ezt a történelmi eseményekre szoktuk mondani. Amikor már két birodalom haderejét hasonlítjuk/mérjük össze, akkor nem szokás :)
"szerintem egyenlő nagyjából a 2 sereg"
Ezt milyen mértékegység alapján számoltad ki? :D
És melyik évre vonatkoztatod?
Attól függ melyik kort vesszük alapul. De én majdnem biztosra venném, hogy Kína (csak mert nekik anno már volt tüzijátékok tehát valszeg bombájuk is amikor még a romaiknak nem volt).
Persze lehet rosszul látom, viszont szerintem volt olyan, hogy Kínai Birodalom, és volt császáruk is.
Igen, a kínaiaknak tűzijátékaik voltak, hadászati célokra nem használták, a rómaiaknak viszont görögtüzük, amit viszont igen.
Ha találkoztak volna, maximum kereskedtek volna egymással, mert az ókorban ilyen hatalmas távolságokra már nem tudták megoldani az utánpótlást, nem tudták volna ellenőrizni a megszerzett területeket. Sem a római, sem a kínai hajók nem voltak képesek ekkora távolságok megtételére. Egyébként is nagyjából egyenrangúak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!