Miért népszerű tévhit, hogy az AK-47-es és közvetlen változatai végtelenül igénytelen, strapabíró fegyverek?
Itt már többször felmerült ez a kérdés, de mint minden fegyver így az AK-47-es is preciziós eszköz, az utódjairól nem is beszélve. Persze, van olyan legenda, hogy nem kell rá vigyázni, de ez nem igaz.
Le lehet ejteni a platóról, akkor csak poros lesz, de ha elmegy közben az első irányzék pár szögpercet, azzal már többet nem lehet lelőni senkit célzott lövéssel javítás nélkül.
Akármelyik fegyvert lehet tüzelés után vízbe beledobni, de ha sokszor megcsinálják akkor benyel egy kis vizet és a vízben lévő szemcséket, majd pár lövés alatt ezek megdolgozzák a huzagolást és utána megint minden lesz, csak nem pontos.
Az AK-47-est is kell pucolni, kell takarítani és olajozni is.
Ha jól értem az elsütőszerkezet szétszerelése nem a katona, hanem a fegyvermester dolga:
(most csak átfutottam, lehet, hogy tévedek)
A fegyverbe (mint gépbe) komoly fejlesztési potenciált látok, azonban lehet, hogy 2016-ban már nem egy 1947-es konstrukciót kéne sztárolni/fejleszteni.
Egyszer olvastam egy igen hosszú leírást a gyártásáról. Érdekes, hogy maga a gyártási technológia mennyit változott (a benyomásom az volt, hogy gyártsuk, azzal, amink éppen van), ennek ellenére a konstrukció stabilnak tekinthető.
Ujfent leirom a harcteri alkalmazas más mint a konyvek lapjai. Az m16al sok volt a gond Vietnamban, az elesett veietek AK-it szedtek ossze maguknak az amerikaiak.
Aztan,as egyeni lofegyverekhez kepest nagy ereju/teljeseitmenyu loszert tuzelt. Karbantartasigenye szerelhetosege sokkal egyszerubb volt az akkori versenytarsainal. Remek fegyver a mai napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!