Mit szóltok az autók besorozásához?
Nincs se mikrobuszom, se terepjáróm, de mégis felháborít a hír.
Listázza a magánkézben lévő terepjárókat és mikrobuszokat a honvédség
Nincs elég jármű a honvédségnél, így aki terepjáróval, mikrobusszal vagy akár soküléses egyterűvel rendelkezik, az bizony számíthat annak listázására.Mindegy, hogy az autó cég, alapítvány vagy magánszemély nevén van, ha a honvédség nyilvántartásba veszi, akkor mindenképp reagálni kell a "behívóra" − akár milliós büntetést is kaphat az, aki elmulasztja a válaszadást.
Nos, ha valaki összegyűjtötte a pénzt, megvette az autóját, kifizette a forgalomba helyezéshez szükséges illetékeket, adókat, évente fizeti az öt számjegyűnél is több teljesítményadót, nem tudom mennyire etikus hogy "fogom azt elveszem". Ha tönkreteszik, sérülést okoznak benne akkor meg a tulaj majd javíttatja? Ez azért nem kicsit gusztustalan.
Nem szoktad még meg Magyarországon, hogy az államosítás teljesen mindennapi dolog?
MANYUP?
Ez régebben is volt, nekünk '95 körül küldtek ilyen összeíró papírt, akkor volt a szüleimnek egy cége, több autó, furgon. Nem küldtük vissza és akkor nem lett következménye.
Nem mondom, hogy helyeslem a dolgot, de most mit ütközöl meg rajta? Adott esetben háborúban behívhatnak katonának és adott esetben ott halsz a fronton. Ehhez képest egy autó elrekvirálása bakfitty. De mondom: én már itt a GYK - n is írtam erről még jóval a mostani események előtt, ez a dolog korábban is létezett.
Igazad van.
Ha régen is elvehette az állam, amit akart, akkor vegye el nyugodtan most is.
Teljesen egyetértek.
Nem háborúról szól a törvény, hanem rendkívüli helyzetről.
Rendkívüli helyzet akkor is lesz, ha a Fidesz megszavazza magának a rendeleti törvényt.
Régen is volt.
HKSZ-kor sose voltak ezek behívva, volt egy lista, amin megvolt, hogy honnan mennyi és milyen jármű fog jönni.
De egyébként meg nem az lenne a normális, hogy ha baj van és szükség van rá akkor használjuk ami van?
Ne jöjjön el az az idő, hogy használni kelljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!