Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ti hogyan fejlesztenétek,...

Ti hogyan fejlesztenétek, módosítanátok a Magyar Honvédséget?

Figyelt kérdés

Konkrét összeget nem nevezek meg, de persze ne gondolkodjatok csillagrombolókba, meg lézerágyúkba.

Kicsit bővebben gondolok arra, hogy pl. esetleg milyen fegyvereket vezetnétek be, járművek, stb stb.

2016. febr. 28. 13:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"A csapatmegnevezéseket most hagyjuk, mert értelmetlenek. Zászlóaj, ezred, dandár, hadosztály, stb... Ezeknek semmi értelme kontextusból kiragadva. Egy csomó országban mást jelent a hadosztály, mint egy megint másik helyen. Például a 2. világháborúban egy szovjet hadosztály 6-8 ezer fős volt, egy német pedig 10-14 ezer fős. Egy német harckocsiezredben 80-120 tank volt, egy szovjetben 30-40.

Ezért ne az alakulatok nevét nézzük, amit mondtam, hanem akkor a méretüket emberanyagban.

Felőlem hívhatod dandárnak is, amit én az előbb hadosztálynak neveztem. A lényeg, hogy rendelkezzen X számú harcoló katonával, harckocsival és egyéb harcjárművekkel. Nem a megnevezés a lényeg, hanem a harcérték."

Aha... tehát fingod sincs, mekkora egységek legyenek, csak te úgy hívod? Oké, akkor szerintem legyen egy gyaloghadosztály 20 fő. Akkor szerinted +40 fővel megvagyunk? Hány éves is vagy te? A szavaid szerint fingod sincs semmiről, csak idehánytál valamit.

Kérdező: ez nem témától való eltérés. Ha nem tud normálisan válaszolni, akkor minek ír ide?

2016. febr. 28. 18:23
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Elnézést ha rosszul fogalmaztam. 22 éves vagyok és nagy hobbim a hadászat, hadtörténet és a II. világháború és az azutáni hadtörténet.

Egy hadosztály nem 20 vagy 40 fő, de lehet 5000 vagy 15 000 fő is. Erre gondoltam.

2016. febr. 28. 19:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A felesleges vízfejet levágnám.

A katonák illetményét megemelném, de valós teljesítményhez kötném.

A kiképzés színvonalát megemelném

Bevezetnék egy önkéntes tartalékos haderőt

Az ország pénzügyi lehetőségei miatt a gyalogságot fejleszteném, a légierőt csak akkor, ha gazdaságos (bérmunkát lehet vele végezni)

2016. febr. 28. 20:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A legelső, amit itt említettek, a vízfej, vagyis a felesleges bürokrácia megcsapkodása és a pizsamások jó részének intenzív seggberugdosása, ugyanis a mostani vezetés kőkeményen érdekelt abban, hogy semmi ne változzék. De mivel ők vezetnek, így nem fog változni semmi, tehát meddő matyizás a válaszolgatás...
2016. febr. 29. 01:28
 15/21 Jeffrey Spender ***** válasza:

A vízfej leszerelése gyakorlatban megoldhatatlan, és olyan politikai problémákat vetne fel, amit egy miniszter se merne megcsinálni.

Egyrészt a gyakorlati probléma az, hogy nem lehet sehogy se kiszűrni azokat, akiket el kell küldeni. Több kisebb próbálkozás is volt ilyenre, hogy kiadják fentről hogy innen meg onnan ennyi meg annyi embert kell elküldeni. Ilyenkor mindig az történik, hogy pont az alkalmatlan és haszontalan, de idősebb és erősebb pozícióban lévők kiszorítják azt a néhány fiatal és alkalmast, és pont a hülyék maradnak bent.

Másrészt ha sok embert elküldenek, akkor abban van csomó rokon, illetve befolyásos emberek családtagja, akinek az elégedetlensége és bosszúja képes lenne nagyon megrengetni a politikai elitet. Olyan társadalmi elégedetlenség lenne, ami meg is buktathatná a kormányt.

Ezeket még nyugdíjazni semi lehet, mert ugyan megkapnák a fizetséget, viszont sértené az önérzetüket, viszont így, hogy valami látszat / kamu munkát csinálnak, így eldicsekedhetik, hogy ők "milyen fontosak".

Az első számú probléma meg továbbra is fennáll. Hogy szelektálják ki, hogy kit kell nyugdíjba küldeni? Pont azok a még értékes tudással és tenni akarással rendelkezők fognak nyugdíjba kényszerülni, a hülyék meg benn maradnak.

2016. márc. 1. 19:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Egy változás jó lenne ami pénzbe sem kerülne.Tehetséges emberek életeit mentené meg.És akik a Magyar társadalmon élősködtek eddig azok akkor most menjenek ők meghalni.

Én kaptam egy tobórzólapot.Arról nekem az jött le hogy azon társainkat viszik háborúzni akikért kár lenne és egyátalán nem érdemelnének halált.Akik meg bűnöznek és segélyen élnek és itt élnek x ideje televannak velük a börtönök őket be sem lehet a jelen szabályok szerint sorozni.Utána lehet nézni jelenleg kit vesznek fel sorkatonának.Szerintem a söpredéket kéne életveszélyes akciókra küldeni tehetséges dolgos Magyar ifjak helyett.Nem az hogy itt szaporodjanak a Magyarokon élősködnek és a becsületes fiaink haljanak meg helyettük.Engem az háborít fel hogy azokat küldik a frontra akikért tényleg kár lenne. A söpredéket,élősködőket akik rajtunk élősködnek Magyarnak valják magukat de valójában meglopnak meg gyilkolnak minket meg megvédik hogy véletlen se lehessenek katonák.Pedig ép ők lennének ilyesmire valók hiszen ez úgyis az erőszak a vérükben van.

2016. márc. 1. 21:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Atombomba, felcsútra telepíteném. ha már úgyis pörög az ország önmegsemmisítése, hatékonyabbá lehetne tenni vele...

komolyan meg minek? tanulj kis törit, aztán látod, hogy az utóbbi háborúzások árából, nyersanyagaiból a Föld minden lakójának azonos minimum életszínvonala lehetne...

2016. márc. 3. 07:23
 18/21 BenCionKrion válasza:

a börtönök söpredéke valóban mehetne ágyútölteléknek,mint egy korábbi hozzászóló írta itt.

Svájcból átvenném a területi alapú honvédséget, évente 2-3 hét kötelező gyakorlattal a pl. 18-50 éves generáció számára.

dkoreából + izraelből átvenném azt, h a katonai high tech innovációk nagyon gyorsan kerülnek át a civil high tech iparba - a kettő kb. erősíti egymást.

a kiképzést már 8-10 éves kortól elkezdeném, hogy egy teljesen új generáció nőjön fel - erre ott van a leventeképzés példaként - mert az elmúlt férfigenerációk nagy részét sajnos nők nevelték fel. :(

2016. márc. 5. 18:19
 19/21 anonim ***** válasza:

Leszerelés.

Amelyik lakosság képtelen megvédeni magát, és szándéka sincs rá, az haljon ki (amúgy is azt teszi, max nem fogja fel).

Van egy bölcs idézet: Védj meg a védelmezőktől!

De, másfelől, a valósághoz közelebb maradva tömegkontroll eszközöket, drónokat, lehallgató berendezéseket, stb. szereznék be, 20-50 évre titkosítással.

2016. márc. 6. 14:04
 20/21 anonim ***** válasza:

A 16-os válasz nagyon jó!!!

Akkor tehát az erőszakos, különösen nagy kárt okozó, stb. bűncselekményekért, jutalomüdülésüket töltő, ingyenétkezéseiket fogyasztó embertársainkat bíznám meg egy különösen megtisztelő feladattal: a majdnani önkéntes, pl. afganisztáni, tálibellenes bevetésre induló elit ejtőernyős katonáink ejtőernyőit készíttetném velük, és amikorra elkészülnek, kétség nem férne hozzá, hogy ők lennének az önkéntesek, akik nem is akarnák, hogy más ugorjon ki az általuk készített ernyővel.

2016. márc. 6. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!