Ti miért akartok sorkatonák lenni?
Egyáltalán van olyan támogatója az ötletnek, akit érint is? Mert a többiek nyilván csak trollkodnak. Nincs rendes szakmátok? Miért lenne jobb minimális zsoldot kapni, mint rendes fizetést? Ha a fizikai megerősödés számít, akkor miért nem elég civil körülmények közt mondjuk harcművészetet tanulni, miért jobb állami irányítás alatt csinálni? Ha az erkölcsi tartás a fontos, akkor miért nem logikusabb felelősséggel járó szakmában dolgozni? A legzavarbaejtőbb számomra, hogy miért akarhat egy erős, heteroszexuális férfi hónapokig, akár évekig férfiakkal közösen élni, beleértve a közös fürdést és alvást, meg úgy mindent, ami ezzel jár. Ráadásul önként (a kérdésem a támogatókhoz szól, mint írtam feljebb), de úgy, hogy közben kötelező is legyen. Egyszerűen semmi észérvet nem találok mellette. Szolgálni a hazát? Tartsd be a törvényeket, adózz sokat. Megvédeni az országot? Ugyan. Vajon hány sorkatonával ér fel egy sok pénzből kiképzett, modern fegyverekkel felszerelt katona? Vagy akár egy öngyilkosságig elszánt terrorista? Fegyelmet tanuli? Arra ott a munkahely, mint írtam. Persze, normális, nem valami kis betanított butaság. Írjátok le, kérlek, miért mennétek, mit láttok benne.
Ja, mielőtt még: tudom, hogy nem vezetik be, legalábbis most nem. A kérdésem a sok támogatói komment miatt fogalmazódott meg bennem.
'Kérdező, maradjunk annyiban, hogy egy hazáját szerető magyar ember ezt a kérdést fel sem teszi.'
Attól, hogy nem foglalkoztat a sorkatonai szolgálat, attól még jóban vagyok a hazámmal :)
Nemcsak katonaként lehet ám jó szolgálatot tenni, de ha nem kifejezetten erre gondolt a válaszoló, akkor én tévedtem.
A sorkatonaság olyan, mint az autóvezetői tanfolyam.
Normális ember nem kérdőjelezi meg a létjogosultságát.
Ti kiengednétek a forgalomba olyan embert, aki életében egyszer se ült volán mögött?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!