Várható a Fidesztől a Honvédség helyrerakása vagy a Jobbik tenné meg ezt?
A Fidesznek eddig 5 éve volt erre. De ha megnézem az 1998-2002 közti időszakot mikor mondjuk a légvédelmet leépítették 0-ra, a MIG-21-eseket kivonták 2000-ben (pedig működtek) és Pápán rohadtak szét. Cegléden az egész hadosztályt felszámolták...sorolhatnám még estig. Szóval nem esélyes semmi jó előremozdulás.
A Jobbik sem csinálná másként, annyi pénz kéne erre amennyi nincs.
A zsold nyugati szintre felhozásának költségeit nem tudom megbecsülni, a jármű/eszközpark modernizálásáról tudom, hogy drágább, lassabb tétel, végrehajtásához 4-5 kellene, viszont a személyi felszerelés modernizálása könnyen, fillérekért elintézhető tétel lenne. Pl. az AK-63-asokat áron felül is csak 7-8 milliárd forintért tudták modernizálni a 250 milliárdos költségvetésből, minden egyes gépkarabélyt 1.000.000 ft-ért, és a sisakok, egyenruhák, golyóálló mellények, málhák, bakancsok stb jóval olcsóbb tételek lennének.
Hogy szülne elégedetlenséget az ilyesmi ? Ha a stadionokra és más értelmetlen dolgokra elvert százmilliárdokat lenyelték, akkor a valódi, értelmes dolgokra költött pénzért hogy háborognának ?
#5: Miért kell ezt a "Minek Honvédség" szöveget mindig elsütnötök ? Ha nem érdekel titeket a téma, netán utálattal viseltettek iránta, minek jártok ide okoskodni ? Vannak olyan témák, amiket én is ökörségnek tartok, mégsem járok olyan helyekre kiosztani másokat.
Ilyen alapon az összes nyugati-európai állam értelmetlenül fegyverkezik, mert őket rövid ellenállás után leverné Oroszország :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!