Magyarországon miért népszerűtlen az alternatív (had) történelem?
# 19/20 Időpont ma 00:50
Hát, mondjuk az "alternatív valóság" és a "párhuzamos univerzum" közelebb áll a munkásságuk jellemzéséhez ez tény :-D De ugyanezt a szintet képzeld el ebben a témában. Kb. az még egy enyhébb kiindulás volt, hogy Hitler szövetségre lép '42-ben a nyugattal a Szovjetunió ellen :-D
Mert tart a nyári szünet és sokan unatkoznak, így feltesznek x-dik világháborús kérdést, hátha felcsigázza a kedélyeket.
Ja és ne felejtsük el a Call of Duty feel-inget...
Nyomnak 1 kört, persze hogy jön az ihlet.
'Hát, mondjuk az "alternatív valóság" és a "párhuzamos univerzum" közelebb áll a munkásságuk jellemzéséhez ez tény :-D De ugyanezt a szintet képzeld el ebben a témában. Kb. az még egy enyhébb kiindulás volt, hogy Hitler szövetségre lép '42-ben a nyugattal a Szovjetunió ellen :-D'
Óóó, vazze :D
Mintha a Hearts of Iron-t toltam volna :DDDD
"Azért állnak ellenségesen a témához a hadtörténészek, mert ők történészek."
Nem akarok kötekedni, de amint a kérdésleírásban is írtam, csak a magyar hadtörténészek állnak ehhez ellenségesen, az angolszászoknál meg az oroszoknál természetesnek találják, ha a hadtörténész hadnagy "Mi lett volna ha" témájú diplomadolgozatot ír és akar megvédeni.
'Félig-meddig off: Miért szaporodtak meg a(z atomfegyverekkel vívott) harmadik világháborútól rettegő kérdések ?'
Még te mondtad, mostanában annyira szítják a kedélyeket, h elég elfingania magát Kim Dzsong Unnak-csak 1 példát mondjak- vagy kétértelmű megjegyzéseket tennie Putyinnak, máris megy a találgatás, mikor tör ki az új világháború.
'Nem akarok kötekedni, de amint a kérdésleírásban is írtam, csak a magyar hadtörténészek állnak ehhez ellenségesen'
Te jó ég, ha én hadtörténésznek mentem volna és meggyökeresedik bennem az alternatívák iránti érdeklődés, még kikiáltottak volna eretneknek :D
'Azért állnak ellenségesen a témához a hadtörténészek, mert ők történészek.'
Aha, Keegan, Ambrose és a többiek akkor micsodák? Hobbitörténészek?
Egy Kim Dzsong Un vagy Szíria vagy az Iszlám Állam hogy okozna globális (atom)háborút ? Még Kína is kihátrált Észak-Korea mögül, azok sem adnak nekik alamizsnát, Szíria / Iszlám Állam kapcsán meg végképp nem értem, hogy hogy okoznának globális (atom)háborút.
Putyin vagy más nagyhatalom vezetője tudna már ilyesmit csinálni, de józan ésszel belegondolva senki nem akarja hátralevő 50-40 évét atombunkerekben nyomorogni konzerveken. Akik ide irogatnak, azok többségének elment rég a józan esze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!