Románia nagyon könnyen le tudná győzni Magyarországot egy háborúban?
Az I. világháborúban is támadtak a románok, három nagy hadsereggel is, mégpedig úgy hogy Bruszilov orosz tábornok is segítette őket. Mind a három román hadsereget kásává verték, és ellentámadással Bukarestet is sikerült bevenni aztán.
A számbeli fölény semmire nem garancia, ez nem Red Alert 2 - Yuri's Revenge, hogy felhúzom a Construction Yard-ot, meg a Barack-ot, aztán War Factory-t, legyártok ötszázcsilliárd Apocalypse tankot oszt azokkal mindent lezúzok. A szovjetek is mennyien voltak anno mikor megtámadták Finnországot. És mi lett a vége? A gyengén kiképzett, rosszul felszerelt, elavult fegyverekkel harcoló finnek konkrétan szarrá verték a dicsőséges Vörös Hadsereget és Mereckovot. Csak Tyimosenkó tudott győzni később, és ő se tudta elfoglalni az egész országot.
21-es.
Igen támadtak a románok nagy hadsereggel 1916-ban, és a magyar "védőket" nagy sebességgel őrölték fel, gyorsan elfoglalták Erdély keleti részét. Szerencsénkre a németek küldték a segítséget, Erich von Falkenhayn vezetésével az egyesített német-osztrák-magyar hadsereg kiverte őket Erdélyből bő egy hónap alatt. Párhúzamosan a bolgárok is támadták őket német segítséggel, és végül 2 fronton való támadással 3 hónap alatt sikerült bevenni Bukarestet. Most én nem tudom, hogy ennek a bukarestbe bevonuló német-osztrák-magyar-bolgár hadseregnek hány százaléka volt magyar nemzetiségű, de szerintem ha elérte a 10 %-ot akkor már büszkék lehetünk magunkra. A románok 1919-ben viszont egymaguk vertek el minket 1 hónap alatt, bevonulva Budapestre, és kitűzve a román zászlót az Országházra. Aztán meg 1945-ben is bevonultak Budapestre.
Én annyit javasolnék, hogy az elmúlt 100 évet katonai teljesítmény szempontjából ne hasonlítgassuk össze a románokéval, mert nem jönnénk ki túl jól belőle. Mi magyarok szeretünk a múltban élni, ugyanis valamikor szép győzelmeket arattak őseink (akikben a maiakkal ellentétbe volt vér és bátorság), de az elmúlt 500 évben nem nyertünk háborút.
24-es
Hát ha a hivatásos hadsereget tekintjük akkor nekik megvan a 3-szoros túlerő, hiszen 90.000 főt tesz ki az ő állományuk, míg a mienk csak 30.000-et. Viszont, ha pusztán a rendelkezésre álló, besorozható lakosságot nézzük, akkor a túlerő "csupán" kétszeres. Az én véleményem az, hogy legtöbbet a latba a jól kiképzett, bevetési tapasztalattal bíró haderő nyomja. Ebben sajnos a románoknak megvan a 3-szoros túlerő, mivel egyik rendszerváltás utáni kormányunk sem értékelte úgy , hogy Magyarországnak szüksége lenne egy a mainál komolyabb honvédségre.
25-ös. Tévedsz, az 1919-es magyar-román háború csak a magyarok és a románok között zajlott, párhuzamosan nem kellett a magyaroknak más frontokon is harcolniuk. A csehekkel és szlovákokkal a háború még azelőtt volt, Északi Hadjárat néven. Az lezárult, kivonultunk Felvidékről és azt követően támadtuk le a románokat. A franciákkal tudtommal meg nem volt összetűzésünk akkor.
tevedsz kerdezo, a romanoknal a latszat a fontos, csak arra koltenek ami a mediaban is megjelenik, a tobbi le van sz*rva.
ezt igy konkretan a sajat tisztjeink mondtak.
9 eve dolgozok itt, csak tudok valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!