Románia nagyon könnyen le tudná győzni Magyarországot egy háborúban?
Hja, könnyen le tudná...főleg hogy az ottani lakosság igen jelentős százaléka magyar, aki nem fog a saját népe ellen harcolni. Meg amikor a román katonák kínai tornacipőben gyakorlatoztak mert az államnak nem volt pénze bakancsra :D
Semmiképp nem tudná legyőzni Magyarországot. A militarizmus meg nem arról szól hogy az illető mindenáron háborúzni akar, pláne nem egy elméleti kérdésnél...
1. vagyok
Te mi a p*csáról beszélsz. Amőgy de, tiszántúli vagyok, ráadásul egy olyan faluban élek, amit csak egy hajszál választott el attól, hogy Romániához csatolják.
Ezek a tények. A román hadsereg erősebb jelenleg. Ez nyilvánvaló, tehát a honvédség a határ menti alföldi tájon nem tudná megállítani őket. Ezért hát az egyetlen értelmes megoldás, hogy visszavonulnak a Tisza mögé, amely ilyen esetekben egy természetes védelemként szolgál. Lehet, hogy Debrecen nem menekül meg így, de legalább az ország többi része megmenekül.
5-ös
Igazad van a militarizmussal kapcsolatban, elméletben bármiről lehet beszélgetni, pláne ha valakit érdekel a hadügy és a haditechnika. Összehasonlítani két hadsereget aztán meg végképp nem vétek.
A véleményeddel kapcsolatban, azért az utóbbi 1 évtizedben jelentős modernizáció ment végbe a román hadseregnél, nem az a kérdés, hogy futja-e bakancsra, hanem az, hogy hány F-16 vadászgépet vásárolnak, vagy például a saját gyártású tankjukat nemrégiben modernizálták, hogy megfeleljen a NATO előírásoknak. A hivatásosok létszáma 90 ezer, míg MO-n csupán 30 ezer. Továbbá van Romániának kb. 300 harckocsija, míg Magyarországnak csak 43.
Lehet nem is tudná olyan könnyen legyőzni! ;)
Tudom hogy mostanában divattá vált a Honvédség cikizése, lejáratása de nem olyan gyengék ám mint ahogy ti otthon a fotelből gondoljátok. :)
8-as
Nem gyengék persze. A szlovén hadseregnél biztos keményebbek, sőt szerintem a szlovák hadsereggel is vetekszik. Szóval nem a leggyengébbek itt kelet-európában.
Tény, a román hadsereg létszáma háromszorosa a mienknek, jobban felszerelt és ráadásul mögöttük kétszer annyi ember is van, ha tartalékost kell behívni, vagy ha netán sorozásra kerülne sor. Hisz 2-szer annyian is vannak mint mi. Nem értem, hogy miért nem egyértelmű ez egyesek számára..
Fogjátok már fel hogy a környékbeli országokban pont ugyanúgy nem költenek a hadseregre mint mi.
Lehet rettegni vagy álmokat kergetni hogy ki támad meg kit, az első válaszoló írta jól, Románia nem elég erős ahhoz hogy legyőzze/megszállja Magyarországot (ahogy mi sem a fordítottjára)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!