Dúró Dóra milyen honvédelmi miniszterasszonyunk lenne?
De furcsa számomra, mennyire csehül áll az ország és az a legfőbb probléma, milyen nemű legyen x terület minisztere. :)
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 17/21 Időpont ma 17:55
Kéretik szépen indokolni, mi nem tetszett a válaszban, nem pedig csak nyomni azt a retkes piros kezet, mint süket a csengőt!
Köszönöm!
'Emberek, légyszíves ne azon döntsétek a Honvédelmi miniszter / miniszterasszony alkalmasságát, hogy most kukija vagy puncija van-e, hanem hogy milyen elképzelési vannak a Honvédségünkkel kapcsolatban.'
Ezt én sem értem. Most mindenkinek az a heppje, milyen neműek lehetnek a miniszterek?
Vagy mondhatnám Ethelfleda királynőt is aki nő létére hadvezér volt:
Vagy Eleanor of Aquitaine aki több ezer lovagnővel ment Szentföldre harcolni:
Női lovagok harcban középkori portrén:
Lovagnő egy régi portén:
Lovagnő lándzsával rohamoz:
Soroljam még? :)
Nekem teljesen mindegy milyen nemű a miniszter, csak az olyan típusú nyíltan szexista/hímsoviniszta válaszoktól hogy "női miniszter nevetséges" felmegy bennem a pumpa, főleg úgy ha utána még kioktató stílusban magyarázza a hülyeségét. Nem bírom hogy ha a nőket a nemük miatt figurázzák ki vagy lehetetlenítik el.
És továbbra is azt mondom hogy Dúró Dóra nem lenne jó honvédelmi miniszter mert köze sincs a hadsereghez.
Így már semmi baj. Én is azon vagyok, láthattad, hogy nem az számít, hogy miniszter, vagy miniszterasszony, hanem hogy volt-e katona.
Én szívesen látok nőket is katonaként.
Hende Csaba is jogász, köze sincs a katonasághoz mégis honvédelmi miniszter. Ne keverjük a vezérkari főnököt a miniszterrel!! Az utóbbinak csak a beszédek elmondása, és a kézrázás mesterének kell lennie, ő nem fogja megmondani egy háborúban hogy ki mit merre.
Hölgyeim és Uraim, a Honvédség legmagasabb szintű "főnöke" a Vezérkar Főnök aki pedig nem más mint Dr. Benkő Tibor vezérezredes. Bemásolom a beosztásait:
1979-1981 Kiskunhalas, 36. Páncéltörő Tüzérezred, szakaszparancsnok, ütegparancsnok helyettes
1981-1985 Kiskunhalas, 36. Páncéltörő Tüzérezred, ezred hadműveleti tiszt
1988-1990 Székesfehérvár, 5. Hadsereg Tüzértörzs, törzstiszt
1990-1993 Kiskunhalas, 36. Páncéltörő Tüzérdandár, dandárparancsnok-helyettes
1993-1995 Kiskunhalas, 36. Páncéltörő Tüzérdandár, dandárparancsnok
1995-2000 Kiskunhalas, 36. Páncéltörő Tüzérezred, ezredparancsnok
2001-2005 Debrecen, MH 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandár, dandárparancsnok
2005-2006 Székesfehérvár, MH Szárazföldi Parancsnokság, parancsnok I. helyettes
2006 Székesfehérvár, MH Szárazföldi Parancsnokság, megbízott parancsnok
2007-2009 MH Összhaderőnemi Parancsnokság, parancsnokhelyettes
2009-2010 MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok
2010- Honvéd Vezérkar főnök
Szóval igen, ő tudni fogja mit kell tenni.
Honvédelmi miniszter persze, hogy lehetne nő, ha megfelelőek a politikai képességei. Veszteségek Úrnője, te meg miért sorakoztatod fel a középkort egy modern hadsereg mellett? Nagyon nem ugyanaz hogy lovon ülve mondja a hölgy, "Gyertek utánam, a többiek pedig balra". Egy mai haderő azért ennél összetettebb, de hogy ne hozzak fel olyan nevetséges példát mint te, az USA hadseregében van számos női tábornok és van aki kiemelkedően teljesített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!