Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A magyar fiatalságra is...

A magyar fiatalságra is ráférne a sorkatonaság?

Figyelt kérdés

Mármint nem az a "sorkatonaságnak" csúfolt rémálom, amit a Kádár-korszakban műveltek le, hanem amit Svájcban, Ausztriában, Németországban csináltak ill. csinálnak.

Nem csak a "prolik" szerint férne rá a sorkatonaság a fiatal férfiakra, hanem értelmiségiek szerint is, így az angoloknál Harry herceg kampányol a sorkatonai szolgálat mellett.

[link]

2015. máj. 23. 01:06
1 2 3 4 5
 31/49 homo ludensz ***** válasza:
14%

Szerintem senki sem több vagy kevesebb attól hogy volt e katona vagy sem. Egy viszont tagadhatatlan: nekem kopasz koromban azt mondta a rajpékám hogy sok mindent megtanulok amit a civil életben is hasznosítani tudok. Be tudom vetni az ágyam,össze tudom hajtani a ruhám meg el tudom mosni a tányérom s kanalam. Ebben igaza volt. A pofám időnként leborotválom mert némi igényt önmagam felé belém sulykoltak.

Elgondolkoztam a buszon utazva s látva a fiatalok gyors ülőhelyfoglalását hogy melyikük tudna díszőrként a nemzeti lobogónál vagy bárhol is 1-2 órát egyenesen állni.

A tudomány lehet némelyiknek kilötyög a fülén de igen keszeg alak a hordozója. Ezt látom a mindennapokban és örülök hogy sokkal többet tudnak mint mi főleg ha hasznosan kamatoztatják.

2015. máj. 24. 10:31
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

# 31:

"Be tudom vetni az ágyam,össze tudom hajtani a ruhám meg el tudom mosni a tányérom s kanalam. Ebben igaza volt. A pofám időnként leborotválom mert némi igényt önmagam felé belém sulykoltak. "

Sajnálatos, hogy egyes szülők arra is alkalmatlanok, hogy ilyen alapdolgokra megtanítsák a gyermekeik és ezért az adófizetők pénzén kell egyeseknek ezeket elsajátítani.

2015. máj. 24. 10:35
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

"Be tudom vetni az ágyam,össze tudom hajtani a ruhám meg el tudom mosni a tányérom s kanalam."

Jót mulattam, ehhez neked a sereg kellett?

2015. máj. 24. 11:58
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Ez meggyőzőtt, tényleg kell sorkötelesség. Most képzeld el, ha neki kellett, akkor még hányan rohangálhatnak szabadon, akik piszkos kanállal esznek?
2015. máj. 24. 12:31
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

"Elgondolkoztam a buszon utazva s látva a fiatalok gyors ülőhelyfoglalását hogy melyikük tudna díszőrként a nemzeti lobogónál vagy bárhol is 1-2 órát egyenesen állni. "

Évzáró, évnyitó, ballagás, temetés, kiállítás megnyitó, diplomaosztó, anyámkínja. Tényleg, soha nem állt még a katonákon kívül ember a lábán 1 órát. 7 éves unokahúgom is végigállt pár hete egy másfél órás ballagást.

Mosogatni, ágyat bevetni, borotválkozni szintén nem tudott szerintem senki azelőtt, mielőbb bevonult a seregbe :D Az ilyen emberek a legnagyobb ellenérvek a sorkatonaság ellen :D

2015. máj. 24. 13:40
 36/49 anonim ***** válasza:
31-es te aztán helytálló érveket tudtál felhozni, gratulálok. Én is gyorsan helyet keresek magamnak a buszon, mert mindenki szeret kényelmesen utazni, ellenben nem egyszer adtam már át a helyemet a buszon- ez nevelés kérdése, amit egy normális szülő az emberbe sulykol, de amikor a 30 fokba betonoztam a nyáron (kőműves mellett dolgoztam) akkor sem esett le a karikagyűrű az ujjamról, sőt... :D 22/f.
2015. máj. 25. 02:03
 37/49 homo ludensz ***** válasza:
0%
Oké. Belátom olvasva a hozzászólásokat hogy itt a többség mind erőtől duzzadó és adott esetben hadra fogható egyedekből áll.Azoktól meg elnézést kérek aki esetleg tornából felmentett mivel futni ők is tudnak.
2015. máj. 25. 08:46
 38/49 anonim ***** válasza:
Van egy olyan érzésem, hogy a másodikra nem tudsz lépcsőn felmenni anélkül, hogy ne fulladnál meg, de azért osztod itt az észt.
2015. máj. 25. 11:59
 39/49 anonim ***** válasza:
"Amikor megláttam el sem hittem. Igen, itt van a metró. 20 méter sem volt köztünk, mire megállt és kinyitotta az ajtókat. A nép elkezdett felszállni és éreztem, hogy meg tudom csinálni. Mialatt ez végigfutott a fejemben már csak 15 méter volt köztünk. Riadva elkezdtem makogni a Mi Atyánkat, hogy Isten segítségével elérhessem, de 10 méternél meghallottam azt a bizonyos hangot. Az ajtó záródását jelző hangot, szívem kalapálni kezdett, mint amikor a szomszéd kislány elvette a szüzességemet. Már láttam, hogy megrezdülnek az ajtók. Mire 5 méterre közeledtem a sofőr becsukta az ajtókat és elindult. Elvétettem. Hibáztam. De hát fusson a f@.zom ne, hogy már megizzadjak attól az 5 méteres kocogástól, mindjárt jön a másik gondolattal legyintettem egyet."- a mai fiatalság, ugye? :D
2015. máj. 25. 18:42
 40/49 anonim ***** válasza:
Amúgy lehet én vagyok nagyon vidéki, de akárhányszor a fővárosban vagyok, kb mindig röhögnöm kell azokon, akik képesek 50 métereket sprintelni egy hülye villamosért vagy metróért, amikor 2 perc múlva jön a következő. Otthon meg örülök ha csak 20 percet kell várni :D
2015. máj. 25. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!