Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha teljesen megszüntetnék a...

Ha teljesen megszüntetnék a Honvédséget és akkor sem jutna pénz más területekre változatlanul, akkor belátnák egyes hőbörgők, hogy nem a Honvédség létében keresendő a hiba, hanem másban?

Figyelt kérdés
2015. máj. 19. 14:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Most mire gondolsz ezzel a kérdéssel?
2015. máj. 19. 14:24
 2/16 A kérdező kommentje:
Arra, hogy amikor szóba kerül a Honvédség sz@r állapota, és erre válaszul a józanok a szinten tartást, netán bővítést akarják válasznak, mindig megjelennek a háborgók, elégedetlenkedők, ellentmondók a "Minek Honvédség" típusú vagdalkozásaikkal.
2015. máj. 19. 14:27
 3/16 anonim ***** válasza:
73%
Szóval szerinted az emberek azt hiszik, hogy a Honvédségbe ész nélkül pumpálják a pénzt? Őszintén, ki olyan barom, aki elhiszi, hogy a Honvédségbe ölik a pénzt a közszféra helyett? A járműparkja egy kalap szar, a felszerelésük negyede még a szovjet-érából maradt vissza, szerintem ha valóban olyan eszetlen sok zsét ölnének bele, akkor nem így nézne ki. Nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget, ugyanis senki nem hiszi ezt.
2015. máj. 19. 14:29
 4/16 A kérdező kommentje:
Kapásból tudok 10 olyan kérdést, aminél jelen vannak az előbb jellemzett "trollok", agyhalottak. Nem csak a Gyakorin működnek, ha máshol is közölnek egy Honvédséggel kapcsolatos cikket, pl. hogy késik a helikopterbeszerzés, egyből jönnek a "Minek pazarolják a pénzüket katonai helikopterekre" típusú háborgások.
2015. máj. 19. 14:33
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, gépeltem és nem láttam a hozzászólásodat, a kérdés alapján, ami eléggé zavaros, próbáltam írni. Szóval akkor a helyzet az, hogy szerinted bővíteni kéne a Honvédséget, de mások szerint hülyeség? Alapvetően kétféle módon lehet bővíteni egy intézményt: magántőke vagy állami támogatás. A magántőkét senki nem fogja a seregbe ölni, az állami támogatások pedig jobb helyre mennek, vagy legalábbis kéne menniük, az más kérdés, hogy útközben elsikkasztják a pénzt.
2015. máj. 19. 14:33
 6/16 A kérdező kommentje:
A 3-as kérdésedre válaszolva, igen, van bőven olyan hülye, aki szerint a Honvédségbe ész nélkül pumpálják a pénzt, többet, mint másba.
2015. máj. 19. 14:36
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
És kik lennének ők? Három darab kommentelő egy neve nincs fórumon? ez mióta számít általánosságban vehető véleménynek a társadalom részéről?
2015. máj. 19. 14:39
 8/16 A kérdező kommentje:
Szellemekkel és egyedi bolondokkal felesleges harcolni, de ahogy elnézem, ezek sajnos nem egyedi bolondok.
2015. máj. 19. 14:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem a honvédséget utálják azok, akik ilyeneket írnak, hanem azt, hogy ami az ő életükben fontosabb(minden nap találkoznak vele: pl: e.ü oktatás közlekedés) onnan a kormány szemrebbenés nélkül kivonja a pénzt a honvédség esetében pedig emeli. Ráadásul a honvédség semmilyen marketing jellegű dolgot nem művel (felvonulás... stb.) ami miatt azt látnák az állampolgárok, hogy megéri bele pénzt adni. A jelenlegi benyomás az, hogy belemegy 200Mrd évente egy elavult probléma esetén aggasztónak tűnő kilátásokkal rendelkező szervezetbe.
2015. máj. 19. 14:43
 10/16 A kérdező kommentje:

Ja, annyira fontos nekik az egészségügy, hogy azért tüntetnek sorozatban. November óta sok tüntetést láttam, de azokon egyszer sem tüntettek az egészségügy vagy oktatás miatt, hanem többnyire nevetgélő, mosolygó, énekelgető, jól szórakozó MSZP-seket és abból kivált pártok idiótáit láttam, ami jól mutatja a valódi "megrökönyödést", a civil tüntetések többsége MSZP-s utcai cirkuszok voltak.

Nem azt mondom, hogy csak a Honvédségre férne rá a helyrepofozás, hanem azt, hogy arra is. Ha miniszterelnök lennék vagy valami befolyásos, politikusokhoz közel álló ember, akkor a következőkre költeném a pénzt:

- Egészségügy

- Valódi, értéktermelő és nem közmunkahelyek teremtése

- Családalapítás

- Honvédség

- Rendőrség

Szerintem erre az 5-re bőven jutna pénz, ha félbehagynák a stadionépítést és a más, nagyobb tételű sikkasztásokat ...

2015. máj. 19. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!