Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikor veszik el az egyik...

Mikor veszik el az egyik dögcédulát a katonától a halálon kívül?

Figyelt kérdés

Én így tudom:

Ha egy katonát kitesznek a seregből pl parancsmegtagadás miatt, akkor egyiket elveszik.

Ha viszont szolgálati éve letelik, vagy valami olyan gond (pl sérülés) miatt kell elhagynia a sereget, akkor egyet se vesznek el.

Jól tudom?

2015. márc. 28. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy dögcédulája van egy embernek.
2015. márc. 28. 15:37
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

Mi ilyen dögcédulát (norm nevén azonosítót) használunk.

Csak akkor kapjuk meg, ha külföldi misszióba megy az ember, illetve ha háború lenne a határokon belül. Miután visszatér valaki misszióból, általában le kell adni.

Ergo. Itt ha leszerelsz, nem tarthatod meg a dögcédulád, mivel azt csak ilyen helyzetekben adják ki.

Hogy miért? Gőzöm sincs, pedig megvan és mindig az adott alakulatnál van raktáron. Sok dolog van amit nem igazán értek itt. De Ez van. :)

2015. márc. 28. 18:25
 3/6 A kérdező kommentje:

A magyar helyzetet tudom, de azért köszi hogy írtál.

Az amerikaira gondoltam a kérdésemben, lehet bele kelet volna írni.

2015. márc. 28. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor menj amerikai fórumra szerintem, mondjuk YAHOO-ra.

Honnan tudná bárki hogy az amerikai haderőnél mikor veszik el a dögcédulát.

2015. márc. 28. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
#2 Nekem a dögcédula nálam van (a katonakönyvben), pedig katona sem vagyok, igaz én már régen voltam sorkatona.
2015. márc. 28. 21:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor mi az amerikaiakkal voltunk közös hadgyakorlaton, megkérdeztük, hogy miért van két dögcédula a nyakukban. Mondták, hogy most mind a kettő a nyakukba van, de bevetésen az egyiket a bakancsfűző alá teszik a másikat a nyakba. A amcsiknál, ha valaki leszerel megtarthatja az összeset, többnyire büszkén hordják is utána.
2015. márc. 29. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!