Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyi esélye lenne a magyar...

Mennyi esélye lenne a magyar hadseregnek a román ellen, ha megtámadnának minket?

Figyelt kérdés
Képzeljük el, hogy egy szélsőséges jobbikos politikus tesz egy nagyon durva kijelentést Romániára, ami úgy kiveri náluk a biztosítékot, hogy katonai erővel válaszolnak. A Honvédség mostani állapota alapján meg tudnánk védeni magunkat a románoktól?
2015. márc. 18. 18:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel bekünk van légierőnk, nekik meg nincs, így máris óriási előnyben lennénk, gyorsan működne a felderítés, könnyebb csapást mérni. A Honvédség a régió egyik legerősebb hadserege, a légierő és a jól képzett állomány miatt.
2015. márc. 21. 21:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit szedsz, de én is kérek. :D

MO, meg a fejlett hadsereg és légierő...

2015. márc. 21. 22:17
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

Szövegértést szedjél, de azt sokat. MO a RÉGIÓ (Ausztriát nem nézzük) egyik legfejlettebb hadserege, légierőnk meg kvázi csak nekünk van.

Kik lennének jobbak? Szlovákok? Nincs emberük. Szlovének? Mi figyeljük az ő légterüket is. Románok? Ember van, felszerelés nincs, légierő még annyi se. Szerbek? Na jóvan... Ukránok? Jelenleg nulla a harcértékük ránk nézve. Horvátok? Hasonlók mint mi, de légierő ott sincs. Csehek? Nincs különbség. Lengyelek? Na ők jobbak nálunk, ösztönzik őket az oroszok.

2015. márc. 22. 00:29
 14/17 anonim ***** válasza:

Gondolom valami nagy hadügyi fejes vagy, hogy ilyen behatóan ismered a környező országok minden katonai erejét... nem kell mindent elhinni amit hallasz.

A MO-i helyzet viszont eléggé itt van mindenki orra előtt: katasztrófális.

2015. márc. 22. 00:44
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell ahhoz fejesnek lenni, elég jól tájékozott katonának lenni.
2015. márc. 22. 22:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is voltam katona, de nem igazán kötöttek ilyesmit az orrunkra. Persze, jó volt róla eldiskurálni néha ilyen-olyan hallott információkból, de mérget egyikőnk se vett volna rá, hogy úgy is vannak a dolgok ahogy hallottuk...
2015. márc. 22. 23:00
 17/17 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom, hogy sorkatona voltál-e, de ma már kicsit más az információcsere. Szerencsére itt a tisztképzőn viszonylag jó az információáramlás, és hiteles emberektől származnak.
2015. márc. 23. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!