Mi történne ha?
Mi történne ha ki törne a 3 Világháború és ha a férfiakat behívnák, de ők nem vonulnának be?
és mit tesznek azzal aki nem akarna harcolni?
Figyeld meg, akármilyen baromságot kitalál az aktuális kormány, mindig talál követőkre. Ha háború lenne, megmagyaráznák: ez a mi érdekünk. Ez lehetne akár igaz is, pl. ha megtámadnának minket.
Ha valahol a távolban kéne harcolni, kijelentenék, ez NATO tagságunkból következő kötelességünk és kész. Ne feledd, háborús helyzetben a legdemokratikusabb országok is korlátozzák a jogokat, ilyen helyzetben a parancsmegtagadás főbenjáró bűn. Legelőször azokat a megbízható alakulatokat vetnék be, akik nem harcolnak, hanem betartatják a katonai rendet, igazoltatnak, összeszedik a vonakodókat, szökevényeket, bujkálókat. Akadna hadbíró, aki el is ítélné őket. Hidd el, lenne aki vállalná, ha másért nem, azért, hogy őneki ne kelljen a frontra mennie. Így volt ez a korábbi háborúkban.
Igazából nem lehet tudni, hogy mi történne... de ha vesztésre állunk és nagy a nyomás a vezetésen, akkor simán el tudom képzelni, hogy azokat akik nem vonulnak be és elkapják őket, simán ott helyben kivégeznék.
Tudom, hogy még másmilyen háború volt a második, de ott például egyik oldalon sem szaroztak a dezertőrökkel, ez pedig annak minősül szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!