Ha néhány lelkes magyar követné az oroszok példáját, mi történne?
Tehát szabadcsapatok alakulnának, akik harcolnának a magyarlakta elszakított területekért. Gondolom a NATO, EU velük nem kekeckedne úgy mint az orosz szakadárokkal. Mit tennének? És a szomszédos országok, hogy reagálnának? Próbálnának békés megoldást találni, vagy rögtön bevetnék a haderejüket a szakadárok, illetőleg egész Magyarország ellen? A magyar kormány mit tenne, ha ilyen helyzet alakulna ki?
A kérdés erősen elméleti! Tudom, hogy erre vajmi kevés esély van, és nem is szeretném, ha ez megtörténne. Csak elgondolkodtam ezen és kíváncsivá tett, hogy vajon milyen hatása lenne ennek. Én azonban nem látom át az ilyen a dolgokat, ezért titeket kérdezlek.
Ilyen politikusainkkal?
Az év vicce lenne
Volt ilyen egyébként, és sikeres volt. A nyugat magyarországi felkelésre gondolok. Sopront és környékét az Első Világháború után Ausztriának szánták, de felkelők, volt katonák, civilek, munkások, vasutasok fegyveresen ellenálltak és kierőszakolták a népszavazást.
Balassagyarmaton is hasonló játszódott le.
Ma már az elszakított területeken ez nehezen menne, és rengeteg áldozattal is járna. Hosszú távon lehet megoldani: egy terület azé, aki teleszüli. Ezen a téren (is) rosszul állunk, sajnos.
Lehet, hogy azért nem látod át, mert annyira életszerűtlen. Az oroszok többsége az elmúlt 100 évben került oda. Sokan vannak, ezért elvileg értelmes gondolat volt önállósodni. Nem egykönnyű őket elverni, nagyhatalmi gondolkodásmódjuk van, és a szomszéd egy erőszakos nagyhatalom. Persze hogy eszükbe jut a dolog. Ugyanez a gondolat mondjuk Beregben kissé nevetséges lenne. Se tömeg, se meggyökeresedett eszme, se indok. És nincs hátország (Magyarország nem komoly ellenfele lehetne Ukrajnának).
Hogy különféle politikusok mit nyilatkoznának, nem annyira számít. Tenni nem tennének semmit, mert ez annak az országnak a belügye innen nézve. És Magyarországnak nincs mit elzárnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!