Miért nem tanítják, hogy Franco százezer katonát küldött nekünk '56-ban?
Csak küldött volna, de az amcsik nem engedték neki.
Francot sokan nem szeretik, mert szélsőjobboldali volt.
Szerintem pedig Franco becsületes ember volt, Spanyolország fejlettsége fasisztaként egész jó volt.
Sok mindent nem tanítanak. Pl.: azt sem, hogy a szovjetek támadták meg németországot.
Az ok: a történelmet a győztesek írják.
"azt sem, hogy a szovjetek támadták meg németországot."
No mikor???
A második világháborúban. A Németek egy támadó orosz hadoszlopba ütköztek, ezért halastak olyan gyorsan. Az orosz katonai irattárakban megvannak a feljegyzések a háború előtti csapatmozgásokról. Ezekből kiderül, hogy már azelőtt elindították a csapatokat a határhoz, mielőtt a barbarossa tervet életbe léptették volna. Plusz katonai beszámolók, és a háborús veszteségek is igazolják ezt.
Nem vagyok náci, sőt ezen az oldalon kb csak én vitatkozom velük. De a Szovjet támadás, az tény.
Elég tájékozottnak gondoltam magam, de erről még nem hallottam egyetlen szót sem soha. :) Esetleg valaki kifejtené?
...És ezt a szovjet támadós dolgot is? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!