Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha visszaállna a sorkatonaság...

Ha visszaállna a sorkatonaság Mo. -n egy politikai döntés folytán, akkor hány éves korig küldenék el az embereket katonának? Mindenki menne, aki még nem volt?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 00:46
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Kérdező amúgy 23 évesen elmehetsz katonának, bevonulhatsz jelentkezhetsz a Zrínyire akkor tisztként indulsz.
2010. ápr. 14. 21:54
 32/42 anonim ***** válasza:
Én 19 éves fiatal férfiú vagyok és szívesen bevonulnék ha hívnának! Lehet érdekesnek hangzik de ez van! Apumtól sok jót hallottam a katonaságról és nem a háború miatt kell csak bevonulni hanem mert egy férfi mégis csak ezért férfi! A katonaság a rendre is nevel! Nézzétek meg, a mai fiatalok többsége teljesen el van szállva magától (tisztelet a kivétel) azt hiszik magukról, hogy övék a világ és nekik mindent lehet! nem tisztelik az idősebbet stb...és a katonaság erre is jó volt, h megnevelte az ilyen nagyképű, smucig embereket és megpróbált embert faragni belőlük! Lehet ezzel egyetérteni és nem is! Egy 19 éves srác véleménye!
2010. júl. 28. 13:37
 33/42 anonim válasza:

És hogy akarja bevezetni?

Fogja magát a fiatalember és kimegy Angliába mosogatni. Ennyi.

Akkor nemcsak 100-ból 30 megy majd ki,hanem 100-ból 30 marad itt, azt a 30at besorozhatja, de kinek jó ez?? Nem ilyenen kellene gondolkodni, a nemzetbiztonság kérdése manapság nem ezt jelenti, de ha erre nem jött rá a Hende, akkor szerintem mondjon le!

Kapjanak már észbe a szánalmas politikusaink.

2010. szept. 20. 20:48
 34/42 anonim ***** válasza:

"...Apumtól sok jót hallottam a katonaságról ..."

Apád elméje vagy eltompult az idővel és már csak a szépre emlékszik vagy pedig csókos poszton volt (jó ha 1%-nak sikerült, de azok is csalni tanulnak meg inkább.)

Ez egy jobb emlékezettel megáldott 35 éves véleménye.

2010. szept. 21. 07:03
 35/42 anonim válasza:
Jaaa...és az eladósodott frankhitelesek kihagyhatják a katonaságot majd? Még ha csak 2 hónap lenne is? A munkáltatók és bankok mit szólnak ehhez?
2010. szept. 21. 22:03
 36/42 anonim ***** válasza:

Ja igen volt még egy kategória aki jólérezte magát a seregben.

Az olyan primitiv állatok akik egy nagy nullák voltak a civil életben és csicska életük után hatalmas változatoságot jelelntett, amikor öreg katonaként hatalmat kaptak az ujoncok felet (amire halagtólagos beleegyezését adta a hivatásos állomány).

Egyik katonatársam egy ilyen nulla jellemű senkiházi, folyamatos szívatása miatt vágta fel az ereit. :(

2010. szept. 21. 23:24
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

"Én 19 éves fiatal férfiú vagyok és szívesen bevonulnék ha hívnának!" — Én meg egy 35 éves meglett férfi, és leszolgáltam a sorállományú időmet.

"Apumtól sok jót hallottam a katonaságról (...) egy férfi mégis csak ezért férfi! A katonaság a rendre is nevel!" — Ezeket valószínűleg Hernádi Miklós Közhelyszótárában olvasta. Továbbá férfias marékkal kettétörni az almát, foggal feltörni a diót, harsányan hahotázni, disznó vicceket mesélni, nyilvánosság előtt hangosat fingani, böfögni, a tökünket igazgatni stb...

Ha a rend tenálad azt jelenti, hogy megtanulja az ember, hogy mit hogy tud elsumákolni, milyen feladat alól hogy lehet kibújni, és hogy lehet ezeket megúszni, akkor igazad van: rendet tanul.

"..a katonaság erre is jó volt, h megnevelte az ilyen nagyképű, smucig embereket és megpróbált embert faragni belőlük!" — A sorkatonaság nem nevelte meg a nagyképű, smucig embereket. Ugyanolyan nagyképűek, sőt még nagyobb képűek és hatalommániásak voltak a seregben, mert ott ki is tudták élni a kis hatalommániájukat, amit a való életben nem tehettek. A seregben kétféle ember volt. A bunkó, aki örömét lelte mások megalázásában, és a csicska, akit megaláztak lépten-nyomon. Olyan, hogy semleges, nem létezik.

"Egy 19 éves srác véleménye!" — Ez pedig egy 35 éves meglett férfi véleménye!

2010. okt. 4. 22:51
 38/42 anonim ***** válasza:

Üzenem az elsőnek, hogy soha ne mondd, hogy soha!

2012. Újra tábla. [link]

2011. dec. 6. 00:33
 39/42 anonim ***** válasza:

Ez még nem egészen az aminek látszik, inkább a fidesz paranoia megnyilatkozása.

Anno amikor a fidesz nyavalygott, hogy mi lesz majd ha valaki leakar igázni minket megint, akkor a szocik azzal érveltek, hogy háború esetén bármikor újraszavazható a törvény.

Ennek ment elébe a fidesz és elvben bevezette a kövezettséget, mai akkor válik foganasíthatóvá, amikor baj van.

Így első ránézésre amúgy ez olyan logikusnak is hangzik, de valójában ennek szükségességére nagyjából 0% az esély a NATO tagság alatt.

Ezzel szemben a bürökráció felépítése és fenntartása felemészt majd pár száz milliót a nagy semmiért és mint tudjuk nekünk pont erre van nagy szükségünk, mert az ország a ménykű sok pénzével nem tud mit kezdeni.

2011. dec. 6. 03:40
 40/42 anonim ***** válasza:
2004-ben volt az utolsó besorozás, anno 11 milliárdba került. Akkor most mennyi lesz, ha nem csak azokat hívják be sorozásra, akik épp következnének, hanem visszamenőleg aki nem volt? Így kell munkahelyet teremteni? Hogy kirugják aki katonának áll?
2011. dec. 6. 19:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!