Ha visszaállna a sorkatonaság Mo. -n egy politikai döntés folytán, akkor hány éves korig küldenék el az embereket katonának? Mindenki menne, aki még nem volt?
És hogy akarja bevezetni?
Fogja magát a fiatalember és kimegy Angliába mosogatni. Ennyi.
Akkor nemcsak 100-ból 30 megy majd ki,hanem 100-ból 30 marad itt, azt a 30at besorozhatja, de kinek jó ez?? Nem ilyenen kellene gondolkodni, a nemzetbiztonság kérdése manapság nem ezt jelenti, de ha erre nem jött rá a Hende, akkor szerintem mondjon le!
Kapjanak már észbe a szánalmas politikusaink.
"...Apumtól sok jót hallottam a katonaságról ..."
Apád elméje vagy eltompult az idővel és már csak a szépre emlékszik vagy pedig csókos poszton volt (jó ha 1%-nak sikerült, de azok is csalni tanulnak meg inkább.)
Ez egy jobb emlékezettel megáldott 35 éves véleménye.
Ja igen volt még egy kategória aki jólérezte magát a seregben.
Az olyan primitiv állatok akik egy nagy nullák voltak a civil életben és csicska életük után hatalmas változatoságot jelelntett, amikor öreg katonaként hatalmat kaptak az ujoncok felet (amire halagtólagos beleegyezését adta a hivatásos állomány).
Egyik katonatársam egy ilyen nulla jellemű senkiházi, folyamatos szívatása miatt vágta fel az ereit. :(
"Én 19 éves fiatal férfiú vagyok és szívesen bevonulnék ha hívnának!" — Én meg egy 35 éves meglett férfi, és leszolgáltam a sorállományú időmet.
"Apumtól sok jót hallottam a katonaságról (...) egy férfi mégis csak ezért férfi! A katonaság a rendre is nevel!" — Ezeket valószínűleg Hernádi Miklós Közhelyszótárában olvasta. Továbbá férfias marékkal kettétörni az almát, foggal feltörni a diót, harsányan hahotázni, disznó vicceket mesélni, nyilvánosság előtt hangosat fingani, böfögni, a tökünket igazgatni stb...
Ha a rend tenálad azt jelenti, hogy megtanulja az ember, hogy mit hogy tud elsumákolni, milyen feladat alól hogy lehet kibújni, és hogy lehet ezeket megúszni, akkor igazad van: rendet tanul.
"..a katonaság erre is jó volt, h megnevelte az ilyen nagyképű, smucig embereket és megpróbált embert faragni belőlük!" — A sorkatonaság nem nevelte meg a nagyképű, smucig embereket. Ugyanolyan nagyképűek, sőt még nagyobb képűek és hatalommániásak voltak a seregben, mert ott ki is tudták élni a kis hatalommániájukat, amit a való életben nem tehettek. A seregben kétféle ember volt. A bunkó, aki örömét lelte mások megalázásában, és a csicska, akit megaláztak lépten-nyomon. Olyan, hogy semleges, nem létezik.
"Egy 19 éves srác véleménye!" — Ez pedig egy 35 éves meglett férfi véleménye!
Üzenem az elsőnek, hogy soha ne mondd, hogy soha!
2012. Újra tábla. [link]
Ez még nem egészen az aminek látszik, inkább a fidesz paranoia megnyilatkozása.
Anno amikor a fidesz nyavalygott, hogy mi lesz majd ha valaki leakar igázni minket megint, akkor a szocik azzal érveltek, hogy háború esetén bármikor újraszavazható a törvény.
Ennek ment elébe a fidesz és elvben bevezette a kövezettséget, mai akkor válik foganasíthatóvá, amikor baj van.
Így első ránézésre amúgy ez olyan logikusnak is hangzik, de valójában ennek szükségességére nagyjából 0% az esély a NATO tagság alatt.
Ezzel szemben a bürökráció felépítése és fenntartása felemészt majd pár száz milliót a nagy semmiért és mint tudjuk nekünk pont erre van nagy szükségünk, mert az ország a ménykű sok pénzével nem tud mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!