Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ti, hogy készültetek fel a...

Ti, hogy készültetek fel a honvédségi fizikai alkalmasságira?

Figyelt kérdés

Minden nap mind a 3 mozgás gyakorlatot csináltátok (3200m futás, fekvő, felülés) vagy úgy hogy egyik nap ezt másik nap azt?

Meg még annyi, hogy mindig mértétek, hogy 2percen belül menyi ment vagy mondjuk hetenként egyszer?

2014. dec. 6. 19:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sehogy már rég túlvagyok rajta. 24 hónapot húztam le a hazám szolgálatában.
2014. dec. 6. 19:46
 2/14 A kérdező kommentje:
sorkatona voltál?
2014. dec. 6. 19:49
 3/14 anonim ***** válasza:
igen az.
2014. dec. 6. 19:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Sehogy. Ha akartam ha nem, vittek.
2014. dec. 6. 20:38
 5/14 anonim ***** válasza:
Mentálisan kell felkészűni mer mindíg szivatnak
2014. dec. 6. 21:26
 6/14 anonim ***** válasza:
A honvédség nem közmunka, ott nem cél a szivatás.
2014. dec. 6. 22:11
 7/14 anonim ***** válasza:
nem tudom mit kell erre annyit készülni, de mondjuk próbáld úgy hogy oszd fel napokra, mert ha minden nap ugyanazt csinálod az mondotonná válik meg nem is jó. Én saját súlyos napokon ezt szoktam: 250 fekvő (25-30asával) 100 húzó (10esével)+ felülés meg tolóckodás, meg gugolás ezekből változó. Ha aznap még van időm akkor futok, közepes intenzitással kb 1 órát. Másnap akkor vagy állóképesség, pl úszás, vagy nagyobb tempójú futást szoktam, néha bringa levezetésnek. Akkor 3. nap lehet súlyzós eddzés, vagy akár megint saját súlyos eddzés. 4 nap pihi vagy vmi aerob mozgás alacsony pulzusszámon( 120-30) és akkor így ismételve. Ha te csak azokat akarod amit írtál akarsz akkor csináld úgy hogy saját súlyos eddzés, másnap 3200 időre, ha van még erőd akkor még1-2x ennyi de azt lazán kényelmes tempóba, 3. nap pedig pihi, vagy vmi más lightosabb mozgás amibe nem fáradsz el. 4. nap megint saját súlyos, 5 nap megint futás és így tovább. Figyelj még a kajára is. Lehet am a futás helyett úszni, evezőgépezni vagy bicózni, ezek mind jók nagyon.
2014. dec. 6. 22:40
 8/14 anonim ***** válasza:

Sehogy, aki edz akármit is, annak menni fog...

Amúgy sem az a lényeg, hogy hogyan osztod le az edzésedet, csináljad, és menni fog. A fekvőből meglett a 71, a mi csoportunkban a második legtöbb 30-at csinált csak azt hiszem. A felülés szívás, nincs rögzítve a lábad, akármennyire is meg tudtam volna csinálni a maxot, kb tízzel kevesebb lett, mert időbe nem fért bele a többi... próbáld ki, hogy nem rögzíted a lábad, az 50. felé azt tapasztalod, hogy kell egy fél-egy másodperces holtidő, amíg átlendülsz a súlypontodon...

Futásban megint első lettem, 20 másodperccel maradtam le a max ponthoz járó időtől, amire figyelj, hogy ne egyél a fizikai előtt, akkor se, ha odajön egy tizedes néni, és megparancsolja, hogy zabáljál, mert én a célnál ki is hánytam (azaz még a cél előtt pár méterrel, de bevánszorogtam). Ezt nem olyan egyszerű megvalósítani, mert dél felé még nem tudod, hogy melyik csoportba osztanak be, amelyik előbb a fizikait csinálja, vagy amelyik előbb a szellemit/pszichológiait.

A fizikai felmérést egy Napóleon nevű magas kosaras fogja végezni, jóarc, de ne tegyél neki célzást a Bonaparte-házra...

2014. dec. 6. 22:46
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Utolsó: nekem mondták, hogy van még egy elégszigorú nő is aki nagyon néz mindent. (nem mindha kiakarnák bújni a szabályos végre hajtás alol :D )

2014. dec. 6. 23:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Az alez. asszony nem olyan veszélyes, viszont van egy százados az nagyon szívatja a népet. Napóleon a legjobb ( a legmagasabb aki ott lesz) hozzá menj majd.
2014. dec. 7. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!