Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják egyesek, hogy a...

Miért mondják egyesek, hogy a sorkatonaság hasznos?

Figyelt kérdés

Én a dolgot ellenzem több okból is:

1. Nincs elég pénz még a hivatásos állomány NATO szintű felfegyverzésére a géppark modernizálására, nemhogy több százezer fiatal felszerelésére.

2. Miből fogják etetni ezt a rengeteg embert. Még arra sincs pénz, hogy a kórházakban és az általános iskolákban, vagy a szociálisan lecsúszottakon segítsünk. Magyarországon állítólag több, mint 200 ezer éhező gyermek van.

3. Azt mondják fegyelmet és alázatot tanítana a mai fiataloknak. Ezzel egyet tudnék érteni, de akkor mellette valami haszna is legyen pl tanítsák meg, hogy kell a másikon segíteni, ha eltalálják, vagy szedjünk szemetet, vagy építsünk utat, hogy társadalmi haszna is legyen, vagy legyen lehetőség jogsit csinálni, ha valaki egy gépkocsis alakulatba kerül, stb.

Kérdem én erre van pénz?

És tegyük fel, ha bevezetjük a sorkatonaságot, akkor a szomszédos országok, akik zöme nem kedvel minket szintén bevezeti majd így arányaiban ugyanakkorák maradnának az erőviszonyok. Nem kerülnék előnybe.

4. Ha elmérgesedik az ukrán konfliktus a sorkatonák harci értéke és morálja nem egyenértékű a a milliós orosz hadsereg jól kiképzett és fegyelmezett katonáival (akik nem mellesleg "vademberek": ez csak az én véleményem)

Magyarország lakossága így is fogy, a fiatalok mennek el. Mi lesz ha a maradékot a húsdarálóba küldik?

2014. okt. 21. 12:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Attól még lehet hasznos a sorkatonaság, hogy nincs rá pénz. Szóval így a kérdésed utána leírás nem hiteles. (Hacsak nem kifejezetten gazdasági oldalról hegyezed ki a dolgokat akkor már más kérdés.)

De itt ilyet nem nagyon érdemes feltenni, mert a válaszolók nagy hányada pont az ecsetfejű nethuszár kategória. Persze, hogy a pártatlan, ésszerűen felépített, nyitást felajánló válaszokat lepontozzák. ( Megjegyzem az én válaszom se pártatlan már, nincs értelme érvelni ezen a fórumon. Egyszerűen leírom, hogy akik görcsösen ragaszkodnak az igazukhoz, és nem képesek elgondolkodni egy válaszon, azok hülyék. Pontosan. Hülyék, mint egy darab sz@r. De te kérdező nem tartozol közéjük. Inkább az ilyen 50 %-os gyerekekre értem.)

2014. okt. 21. 13:27
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Attól függ.

Ha olyan lenne, mint például Norvégiában és persze lenne rá felesleges pénz is, akkor hasznos lenne.

Ha olyan lenne, mint régen Magyarországon, akkor viszont teljesen felesleges.

2014. okt. 21. 13:49
 13/22 anonim ***** válasza:
94%
A sorkatonának a XXI. században gyakorlatilag nincs harcértéke, a legtöbben azzal érvelnek, hogy "fegyelemre tanítaná" a fiatalokat, és ettől varázslatos módon eltűnnének a pávák meg minden ilyen szubkultúra. De akik ezt mondják, valószínű soha nem voltak katonák, és csak annyit láttak, hogy az alaki nagy szemlén milyen szépen lépnek egyszerre. Nekem csak egy hetes alapkiképzésben volt részem, de amikor kiszabadultunk, inkább viselkedtünk úgy mint az állatok. Az ember nem arra lett kitalálva, hogy napi 14-16 órát egy hang nélkül álljon vagy menet
2014. okt. 21. 16:47
 14/22 anonim ***** válasza:
88%

-eljen, valahol ez ki fog csapódni; és nem fog hirtelen minden 20 éves libasorral lépéstartással közlekedni az utcán

Bocsánat a vége lemaradt

2014. okt. 21. 16:48
 15/22 anonim ***** válasza:
*egy 5 hetes alapkiképzésben
2014. okt. 21. 16:50
 16/22 zolidobos ***** válasza:
97%

A gyerekedet OTTHON kell nevelni, 0 napos korától, halálod napjáig! Ha "nyikhaj",a te bűnöd, ha visszabeszél a Te sarad, ha sportol, ha bajtársias, ha segítőkész, a Te érdemed. Egy-másfél év kényszerfegyelmezés nem korrigálja amit Te elcsesztél 20 év alatt.

Harci értékét előttem leírták.

2014. okt. 22. 07:15
 17/22 anonim ***** válasza:
Viszont ha a szülő képtelen megnevelni a gyereket, akkor kell valami/valaki más, ami/aki megneveli, ellenben látjuk mi lesz belőle...
2014. okt. 22. 11:00
 18/22 zolidobos ***** válasza:
94%
Van egy ötletem: amelyik szülő úgymond "képtelen megnevelni" a gyerekét, vonuljon be katonának 2 évre, és sajátítsa ott el az üdvözítő módszert, majd kezdje újra a nevelést!))
2014. okt. 23. 05:48
 19/22 anonim ***** válasza:
48%
A katonaság egy szükséges rossz amit egy államnak fent kell tartania biztonsági, NATO, stb. okokból. Ha nem lenne katonaságunk és a NATO tagállamok sem védenének meg minket akkor nagy bajban lennénk. Főleg ha egy ilyen Iszlám Állam nevű terrorszervezet kopogtatna a szomszédunkban, vagy éppen a feleséged munkahelyét robbantanák fel úgy hogy az asszony is bent van. A sorkatonaság meg igen is jó volt mert megtanulták, hogyan húzzák egy irányba a szekeret. De aki már csak fél évet volt meg 5 hetes bohóckodáson volt az nem fogja ezt látni. Most a kis metroszexuálisok meg a fiatal szüleik csak fikázni tudják a rendszert mert olyan marha nagy liberalizmusban élünk. Sőt már lassan engem néznek hülyének mert arra nevelem a gyerekeimet, hogy tiszteljék a tanítójukat a felnőtteket, tűzoltókat, katonákat stb.
2014. okt. 24. 10:23
 20/22 anonim ***** válasza:

A katonaság tényleg kell, de nem a katonaság eltörléséről beszéltem, csak a kötelező sorozást tartom fölöslegesnek. Az Iszlám Államos példát nem igazán értem, nem volt ilyen eset nálunk, még a szomszédban sem, nem fenyegettek meg minket, de ha mégis fennállna ez a veszély, az a TEK hatáskörébe tartozna. Lehet utálni őket, meg mondani, hogy rosszul képzettek (amivel személy szerint nem értek egyet), vagy csak Orbán testőrei, de attól függetlenül ez az ő hatáskörük nem a honvédségé. Továbbá a hadianyagunkhoz van elég katona, minden tankba jut harckocsizó, minden repülőbe pilóta, van hozzájuk hadmérnök, pontonos stb. Tehát a sorozottakat gyalogosnak lehetne kiképezni, aminek a harcértéke ma már szinte nulla; vagy lenne még több harckocsizó, csak tank nem jutna nekik, és nyilván nem lennének olyan jól képzettek mint a szerződésesek. Tehát mint mondtam, a sorkatona harcértéke jelenleg elenyésző. Nem 5 hetet voltam bent, csak a kiképzésem volt annyi, de ha neked még a fél év is bohóckodás, akkor mennyi időre állítanád vissza a sorkatonaságot? 3 évre? Nem csak hogy pénz nincs rá, meg szakmunkáshiány van, de úgy kb ötször annyian dobbantanának Angliába.

A tiszteletről meg... tedd a szíevdre a kezed, és emlékezz vissza, hányszor emlegettétek a parancsnok úr jó édes anyukáját, amikor kitalálta, hogy fegyelmezetlen a brigád, kell pár plusz foglalkozás

2014. okt. 25. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!