Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha az NKE-HHKra szeretnék...

Ha az NKE-HHKra szeretnék jelentkezni akkor muszáj hogy magyar lakcimem legyen?

Figyelt kérdés

Magyar állampolgár vagyok és van magyar útlevelem, személyim stb. De nincs állandó lakcimem csak külföldön(Kárpátalján).

Ha jelentkezek katonának akkor automatikusan elvesztődik a ukrán állampolgárságom?

2014. okt. 13. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Az én tudomásom szerint mindkét kérdésedre igen a válasz.
2014. okt. 13. 22:15
 2/4 anonim ***** válasza:
a lakcímet nem tudom, de magyar állampolgárnak vagy minimum kettősnek kell lenned. szóval ha jól értem, te kettős állampolgárságú vagy, tudtommal nem veszítenéd el az ukránt
2014. okt. 16. 12:04
 3/4 anonim ***** válasza:

"Magyarországi állandó lakhely és magyar állampolgárság"

Mindkettő alapkövetelmény.

2014. okt. 22. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom már hogy honnan van az információm, de biztos vagyok benne hogy a követelmény a KIZÁRÓLAGOS magyar állampolgárság.

Az átvilágításon megtudják hogy van más állampolgárságod is, és elutasítják a jelentkezésedet. Meg sem mondják hogy ezért, csak annyit hogy nem kapsz kockázatmentes minősítést.

És a lakcím megint csak biztos hogy belföldi kell.

Persze beköltözhetsz, és lemondhatod az ukrán állampolgárságot, de nem biztos hogy ez lenne rendjén.

2015. máj. 21. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!