Vannak más elit alakulatok mint pl a francia légió amire magyar emberként is lehet jelentkezni? pl:USA vagy Kanadában van ilyen lehetőség?
Magyarként -ha már mindenáron elit alakulatot akarsz- a Bercsényi Különleges Műveleti Zászlóaljba kerülhetsz be a legkönnyebben. De még ide is minimális az esélyed.
A francia idegenlégió pedig nem számít elitnek.:D Maximum az ejtőernyős ezrede, de még ez sem sorolható a klasszikus értelemben vett különleges alakulatok közé.
Francia Idegenlégió
Amerika: 75th Ranger Regiment
Navy Seal
Delta Force Commando
Magyarország: Rohamlövész kiképzés ( a rohamlövész kiképzést aki elvégzi az harctéri vezetővé válik, de nem jön egykönnyen a lemorzsolódás több mint 90%-os)
Amerikai alakulatokat semmiképpen nem ajánlanék, mert lehet h te leszel pl a legjobb mindenbe, de akkor is utálni fognak a társaid, mert te nem amerikai vagy és ez által nincs is meg benned az a hazafiság. Nem beszélve arról h bekerülni sem egyszerű.
A francia idegenlégióba bekerülni könnyebb mint a honvédséghez. Több ember kell nekik így nagyobb az esélye h bekerülsz. Persze az útiköltség az sem kevés. De ha már ott vagy elszállásolnak, enni/inni kapsz sőt még ruhát még a válogató alatt is. Egyébként ne tévesszen meg a tv által sulykolt harci kép, nem az amerikaiak csinálnak pl Irakban vagy Afganisztánban mindent. Ők szinte csak a nevüket adják az egészhez és learatják a babérokat. Sajnos!!! Az igazság az h java rész a légió tevékenykedik ott csak hát ezt elhallgatják. Miért? Egyszerűbb mint gondolnád. Az amerikai katonákat nem küldik puskacső elé csak úgy ukk-mukk-fukk de a légió emberi önként is vállalkoznak harcitéri feladatokra. Röviden az USA katonáit féltik mert kiválóan képzett katonák és sokba került a nemzetüknek mire azok lettek. Nem kell elhinned amit leírtam neked, mert hát szíved joga,de hidd el tudom miről beszélek és láttam már borzalmakat.
Az előttem válaszolóknak szeretnék írni a légióval kapcsolatosan.
Nemrég szereltem le a Magyar Honvédségtől 3 év után. 1 misszión is voltam. Annyira vicc ez a Honvédség hogy nem tudom hogy meritek egy lapon említeni az elit alakulatokkal. Az emberek fel a laktanyába egy alap erőnlétit nem tudna végigcsinálni hivatalosan. És igen, lövész voltam amire büszke is leszek, de most megyek a légióba h ne csak papíron legyek katona...
Itt egy cikk-részlet a honvédség oldaláról:
Az alakulat sikerét – a katonai szakértelmen kívül – az „esprit de corps”-nak, azaz a csapatszellemnek köszönheti, ennek segítségével egy csapattá tudják kovácsolni a különböző országokból érkező, sokféle kultúrával rendelkező férfiakat. Bekerülni ma sem egyszerű a „francia elitbe”, egy 2006-os felmérés szerint a jelentkezőknek mindössze 13 százaléka felelt meg az alkalmassági vizsgálatok során.
Ha ilyen egyszerű akkor kérlek, gyertek velem és kerüljünk be együtt!
A kérdezőnek válaszolva, szerintem állampolgárság kell ezekhez, de a légiót próbálnám meg a helyedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!