Francia Légióba jelentkeztem, de lelkiismeret furdalásom van amiatt, hogy a saját hazám helyett, egy idegen hazát kell szolgálnom. Jogos az aggodalmam?
Tulajdonképpen zsoldosnak készülsz, tehát oda menj, ahol többet fizetnek.
A Magyar Honvédség amúgy egy kalap sz@rt nem ér, ott legalább normális kiképzést kapsz, távoli idegen kultúrákat, embereket ismerhetsz meg, (és megölheted őket).
Végül pedig, ha a hazának szüksége lenne rád, akkor úgyis hazajössz valahogyan, ha fontonak érzed.
Majd megbánod...
Ahogy itt írta valaki: a légió nem olyan romantikus ám, mint a Rejtő Jenő-regényekben...
Egyébként meg igen, hazaárulás szerintem. És most lehet mínuszozni.
Nem(csak) azért, mert idegen hadseregbe (ráadásul nem is abba, hanem csak egy zsoldos bandába) mész, hanem mert a munkaerődet nem az ország gyarapítására használod fel.
utolsó, amit írsz az nem katonákról szól. A katona hazáját szolgálja, legyen bármilyen a politikája. A katona apolitikus. A zsoldos is apolitikus, azt szolgálja aki fizet. A forradalmár az eszmét szolgálja, legyen az bármely országban. A szociban a proletár internacionalizmust nyomják, de a törvény tiltotta idegen hadseregben szolgálni, még szövetségesben is.
De ahoga te írsz, dédnagyapád orosz fogságból belépet Bugyonnij katona lehetet, nagyapád spanyol internacionalista, apád.. nem akarom sértegetni az őseidet, bocs. De a te érvelésed szerint a II.vh. ban oroszvezető katonaszökevény nem hazaáruló, meg a .56-os oroszvezetők sem.
Mindegy melyik országba mész.
Gondolj erre úgy hogy:
Vannak a gyilkosok, és vannak a nem gyilkosok.
Te most átállsz arra az oldalra.
Szerintem teljesen mindegy melyik országban ölsz meg pár embert. A háborút választod nem a békét. De azért előre szólok hogy amikor megkapod már nem fog annyira tetszeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!