Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek mennyi időnk van...

Szerintetek mennyi időnk van hátra, hogy elinduljon egy harmadik világháború, az Ukrán helyzet miatt?

Figyelt kérdés
Szerintem már csak hetek....
2014. szept. 4. 12:32
1 2 3 4
 21/40 jonyka01 ***** válasza:

Kedves kérdező!

Olvasok híreket, s elhiheted, azok nem a háttérhatalom és az összeesküvés elméletek bizonyítékai. A demagóg nyitásodról az előző hozzászólásomban írtam pár szót, arra nem térek ki.

Természetesen nincs garancia arra, hogy nem lesz háború. Viszont ha valóban kíváncsi vagy a véleményemre a helyzetről, azt el tudom mondani(vagy leírni).

Fentebb említetted, hogy az előző két világháborúban sem tudták, hogy mi lesz. Ez nem így van. Ha szeretnéd erről a részletes véleményem, megoldható, nem rövid.

A mostani katonai és gazdasági állapot viszont nem indokol háborút. Amerika és Oroszország a kis magán háborúját vívja, de az amerikai oldal, ahogy mindígis, azt szereti más országban megvívni, hogy a saját városait, civileit megvédje.

Ukrajnáért senki nem háborúzik. Azaz. Orosz érdekek ugyan vannak Ukrajna részein, nem csoda hát, hogy Putyin azt nem adná könnyen a martalócoknak. A háborúnak egyik fél sem látja a végét. Bár kémkedésben jeleskedhetnek mindketten, pontosan egyik sem tudja (NATO azaz főleg Amerika és Orosz), hogy a másik mire lenne képes egy háborúban, főleg ha atomhoz nyúlnak. Senki nem számol Kínával, ami szintén atomhatalom és egyikük sem tudta eddig a saját oldalára állítani. De ez a konfliktus nem ér nekik hadi lépéseket. A gazdasági lépéseket Amerika szorgalmazza, mert ő jár vele jól. Míg az EU és az Oroszok megsínylik, ő növeli a gazdasági előnyét és röhög a markába. Ezért neki megéri provokálni.

A háttérhatalomról és az összeesküvés elméletekről.

Nagyrészük baromság. Persze van pár valóban megtörtént vagy létező esemény, amit azért sorolnak ezek kőzé, hogy a meséket valóságnak állítsák be. De attól még annyit érnek mint hókuszpók.

2014. szept. 5. 11:24
 22/40 A kérdező kommentje:
Az utolsó előttinek: Gyíkemberek nem léteznek... nem vagyok barom... viszont érdekes,hogy amikor én kisgyerek voltam és az ovi,majd a suli udvarán játszottam a többiekkel,valahogy nem volt így össze 8aszva az égbolt csíkokkal... sajnos a pénzügyi háttérhatalom nem fikció. nem képzelgés.... :(
2014. szept. 5. 12:10
 23/40 anonim ***** válasza:

Akkor most leírom mi a helyzet!

A politika nem fekete-fehér,mint azt sokan képzelik.A lényeg az,hogy Ukrajnából nem valószínű.Az Usának és a nyugat-Európai nagyhatalmaknak nem érné meg egy újabb világháború(főleg Ukrajna miatt),de bármi megeshet!Bármből lehet világháború,ha így fokozódnak a dolgok,de Ukrajna miatt nem valószínű(max.10% esély).Az 1.világháború például a nagyhatalmak gyarmatbirtokai miatt tört ki és nem egy Ukrjna méretű,szegény állam miatt,valószínűbbnek tartom,hogy majd egyszer talán Kína,India vagy Irán miatt fog kitörni!De az se a közeljövőben lesz.Hogy a kérdésre visszatérjek akkor azt írom,hogy 85% az esély arra,hogy Ukrajnából nem lesz semmi!Viszont,ha lesz is akkor még évekig kéne fokozódnia a dolgoknak,hogy egy kis 15%-os esélye legyen a világháborúnak.Inkább ukrán polgárháborúról vagy forradaomról beszélnék!Az esélyesebb!

Remélem hasznos a válaszom!

2014. szept. 5. 16:22
 24/40 anonim ***** válasza:

" majd rájössz egy esős hideg hajnalon,egy lövészárokban,mennyire nem csak rinyálás ez a téma.."

Nem valószínű mivel nem vagyok katona, soha nem is voltam és nem is akarok az lenni. Már eleve az elveimmel nem férne össze.

2014. szept. 5. 19:14
 25/40 jonyka01 ***** válasza:

" majd rájössz egy esős hideg hajnalon,egy lövészárokban,mennyire nem csak rinyálás ez a téma.."

Debizony rinyálás, s te egész életed végig fogod rinyálni, anélkül hogy bármi hasznosat tennél, mindíg arra várva, mikor dől össze a világ.

És sajnos nem jösz majd rá egy esős, nyári napsütéses télbebúrkolózó napfelkeltés éjszaka sem, hogy mennyire sötét vagy.

2014. szept. 6. 09:02
 26/40 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az utolsó válaszoló se jön rá soha, hogy ő milyen sötét. ;-) De hagyjuk meg őt a maga kis világában.
2014. szept. 6. 13:33
 27/40 anonim ***** válasza:
Nem fog elindulni semmi. :)
2014. szept. 6. 13:41
 28/40 A kérdező kommentje:

Nézzétek meg ezt:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Litd..

Mi a véleményetek erről?

Legyen igazatok. Én nem rinyálok magam miatt. Inkább a családom többi tagja miatt.... Egyébként ilyenkor nagyon nem nézik volt e valaki katona,vagy sem... Egyszerűen visznek,ha pedig elbújsz,megtalálnak akkor nyekk neked... :)

2014. szept. 6. 14:01
 29/40 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen visznek,ha pedig elbújsz,megtalálnak akkor nyekk neked... :)"

Ha elvisznek akkor biztosan halál. Ha elbújok legalább van esélyem. Érted a különbséget?

2014. szept. 7. 02:52
 30/40 anonim ***** válasza:
Hát ha engem bárhová bárki elvisz, az első éjszaka átkopogok az ellenséghez, hogy bocs, de nekem semmi bajom velük, és ha nem bánják, inkább kimaradnék a cirkuszból. :)
2014. szept. 7. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!