Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek Norvégia hadilag...

Szerintetek Norvégia hadilag könnyen tönkre vágná Magyarországot?

Figyelt kérdés

Nézzük: Tankok terén ugye van 15 használatban tartott T-72, meg lekonzervált állapotban asszem 200, ebből tegyük fel beindul jó indulattal 85, és így van 100 T-72, meg 600 BTR-80, és BTR-80A amelyek nem nagy számok. Norvégiának van 52 Leopard 2-es harckocsijuk, amely a világ egyik legjobb tankja, szerintem ez az 52 Leopard 2 lenyomja, a mi 100 rozsdás T-72-es tankjainkat. Emellett van még van 1200 különböző fejlett szállító harcjárművük, melyek jobb a 100 éves BDR-eknél. Szóval tankokban ők jobbak.

Légvédelem: Nekünk van 14 jó Grippen vadászgépünk (A nemzet büszkeségei XD) meg van pár régi darab, vagyis max 30 vadászgép van. A Norvégoknak van 57 db F-16-os vadászgépük, amelyekkel máris lenyomták a légvédelmünket, de vannak kiképző, meg felderítőik is.

Katonák száma: Na végre valami, amiben Magyarország lenyomja, a katonák száma. Magyarországnak van 30 ezer katonája, Norvégiának 26 ezer, de ez nem nagy fölény, főleg hogy ott van sorkatonaság, de a népességünk is szinte 2x akkora.

Vagyis:

Légvédelem: Norvégia

Tankok: Norvégia

Létszám: Magyarország

Pénz: Norvégia

Nektek mi a véleményetek ? Norvégiának több pénze is van, így akármikor vehet a háború közben fegyvereket.

2014. aug. 10. 08:54
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Bakker, ez egy elméleti kérdés, nem kérek itt csata tereket, csak elég összevetni a két haderőt, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!
2014. aug. 10. 13:55
 22/29 anonim ***** válasza:
a létszám is Norvégia kiképzetlen emberek nem érnek sokat ott az emberek sokkal fittebbek meg hát amúgy is esélytelen lenne Mo. szinte senki ellen nem tudna háborút nyerni, még ha csak védekezne sem
2014. aug. 10. 13:59
 23/29 A kérdező kommentje:
Hát valaki normálisan írt, bár szerintem attól hogy egy ember többet keres, még nem háborúzik jobban.
2014. aug. 10. 20:22
 24/29 anonim ***** válasza:

Szlovákia vs Magyarország

Ez már realissab

2014. aug. 10. 23:59
 25/29 A kérdező kommentje:
De én Norvégiát kérdezek, Szlovákia VS Magyarország sok van már kedves utolsó!
2014. aug. 11. 17:11
 26/29 anonim ***** válasza:

57 darab F-16-os. Oké. Melyik környező ország vállalna háborút azért, hogy ott állomásozzanak. Az 57 darab f-16-os nagy része a kub meg a Mistral áldozatává válna. És akkor mi marad otthon nekik légtérellenőrzésre meg hasonlókra.

A második seb, amiből a kérdés vérzik az a katonák száma. Magyarországon elkezdik behívni azokat, akik még nincsenek 45 évesek de kaptak katonai kiképzést, és szükség esetén elkezdenének behívni 18-26 év közötti férfiakat kiképzésre. Hol állomásoznának a norvég katonák. Ugye ez már az F-16-osoknál is kérdés. Ahhoz, hogy ezt az országot meg lehessen szállni, ahhoz nem elég 57 F-16-os meg pár tízezer katona.

Tankok meg járművek. A BTR nagyon jó kis gép. Az az azt hiszem 37-mm-es ágyúja elég nagy tűzerőt képvisel, van amelyik huzalvezérléses páncéltörő rakétával is fel van szerelve, ilyet láttam tavaly a repülőnapon. A tank meg addig ér valamit, ameddig elő nem bújik egy katona egy rejtekhelyről és nem rak rá egy bombát, vagy lékeli meg RPG-vel, vagy a Gripen nem lövi ki AGM-65-össel.

Az a gond, hogy számok alapján és kész helyzetben gondolkozol. Ahhoz, hogy Norvégia megtámadhassa ezt az országot ahhoz inváziós haderőt kellene áthelyeznie egy szomszédos országba. Amit ahogy előttem leírták 4-6 országon kellene átcipelni. Kicsit feltűnő lenne. Tehát lenne idő megszervezni a védelmet, felkészülni a támadásra, reaktiválni a raktárban lévő tankokat meg egyebeket, a háborús helyzetre való tekintettel gyorsan venni pár Gripent és hasonlók. A norvég haderő nem tudja legyőzni a magyart és megszállni az országot. Egyszerűen azért mert a norvég hadseregnek erre nincs ereje. Másrészt azért sem mert a norvég hadsereg hasonlóan a magyarhoz nem támadó hadsereg.

És végül mit nyernének vele? Mi az a cél amiért nekik megérné bevállalni egy háborút egy mellesleg NATO tag országgal szemben. Tehát háborúkat céllal indítanak. Mi lenne ez a cél? Ez sem világos. Ez a kérdés értelmetlen.

2014. aug. 11. 20:03
 27/29 A kérdező kommentje:
Nem értem hogy miért értelmet kerestek, mikor ezerszer leírtam, hogy ez a kérdés NEM TÜKRÖZI A VALÓSÁGOT, de amúgy jó választ adtál. Szóval a távolság miatt senki se győzne, de ha közel lennénk akkor már ők. Köszi a válaszokat!
2014. aug. 11. 21:36
 28/29 anonim ***** válasza:
Ha közel lennénk elved sem állja meg a helyét. Ha pl Magyarország Svédország helyén lenne, akkor nyílvánvalóan nagyobb haderőt tartanánk. Mert ha valaki háborúra készül, mármint egy ország, akkor megváltozik a politikája. Megváltozik a retorika, a média, satöbbi. Ez pedig észrevehető. Ha van fenyegetettség, akkor a másik nagyobb hadsereget tart, hogy elrettentse a másikat. Ha közel lennék és létező lenne egy külső támadás, akkor más lenne a helyzet és a honvédelmi kiadások is sokkal nagyobbak lennének. Hatás-ellenhatás.
2014. aug. 12. 15:31
 29/29 A kérdező kommentje:
Értem, igazad van, de én a JELENLEGI haderőről beszéltem.
2014. aug. 12. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!