Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek Norvégia hadilag...

Szerintetek Norvégia hadilag könnyen tönkre vágná Magyarországot?

Figyelt kérdés

Nézzük: Tankok terén ugye van 15 használatban tartott T-72, meg lekonzervált állapotban asszem 200, ebből tegyük fel beindul jó indulattal 85, és így van 100 T-72, meg 600 BTR-80, és BTR-80A amelyek nem nagy számok. Norvégiának van 52 Leopard 2-es harckocsijuk, amely a világ egyik legjobb tankja, szerintem ez az 52 Leopard 2 lenyomja, a mi 100 rozsdás T-72-es tankjainkat. Emellett van még van 1200 különböző fejlett szállító harcjárművük, melyek jobb a 100 éves BDR-eknél. Szóval tankokban ők jobbak.

Légvédelem: Nekünk van 14 jó Grippen vadászgépünk (A nemzet büszkeségei XD) meg van pár régi darab, vagyis max 30 vadászgép van. A Norvégoknak van 57 db F-16-os vadászgépük, amelyekkel máris lenyomták a légvédelmünket, de vannak kiképző, meg felderítőik is.

Katonák száma: Na végre valami, amiben Magyarország lenyomja, a katonák száma. Magyarországnak van 30 ezer katonája, Norvégiának 26 ezer, de ez nem nagy fölény, főleg hogy ott van sorkatonaság, de a népességünk is szinte 2x akkora.

Vagyis:

Légvédelem: Norvégia

Tankok: Norvégia

Létszám: Magyarország

Pénz: Norvégia

Nektek mi a véleményetek ? Norvégiának több pénze is van, így akármikor vehet a háború közben fegyvereket.

2014. aug. 10. 08:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
96%
Afganisztánban voltak tankok, kedves utolsó.
2014. aug. 10. 09:38
 12/29 anonim ***** válasza:
91%

ma 09:38

Nem is kevés.

2014. aug. 10. 09:39
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

a vége felé? nem hiszem...

a tálib improvizált bombák ellen nem sokat ért

2014. aug. 10. 09:43
 14/29 anonim ***** válasza:
93%
Megint tévedsz. Bármilyen IED ellen mind az iraki, mind az afgán konfliktusban a leo2 és a challenger2 voltak a legjobb védelemmel rendelkező páncélozott járművek. Őket csak az air mobility verte le (értsd: helikopterek) a biztonságos csapatszállításban.
2014. aug. 10. 09:45
 15/29 anonim ***** válasza:
52%
Mondjuk leginkább merkava kellett volna, mert az tényleg tud csapatot is szállítani :) és azt mondják, hasonlóan jó az aknavédelme, mint mondjuk a brit challenger kettesnek.
2014. aug. 10. 09:46
 16/29 A kérdező kommentje:
Mennyi hülye van itt. Először is az első majomnak mondom, nem provokálok, csupán kíváncsi vagyok hogy mi lenne, azért Norvégiát választottam, mert fejlettebbek, de katonájuk ugyan annyi van, meg a puszta kíváncsiság is vezérelt. A témát ne tereljük át, erre a kérdésre szeretnék normális válaszokat kapni, és tekintsünk el attól hogy milyen messze vagyunk egymástól, mert ez csak egy ilyen nem valódi eredetű kérdésnek számít, mivel szerintem se lenne háború a kettő között. Szóval a kérdésre válaszoljunk, normálisan!
2014. aug. 10. 11:20
 17/29 anonim ***** válasza:

Nekem a kérdésről a Zs kategóriás szörnyes akciófilmek jutnak eszembe amiket soha senki nem néz meg:

Boa vs. Python: [link]

Megapiton kontra óriásalligátor: [link]

Gyilkos cápa az óriáskrokodil ellen: [link]

Egyszerűen annyira abszurd a kérdésfeltevés, hogy nem lehet komolyan venni. Mindkét ország NAT-tag, de 2000 kilométerre vannak egymástól, az elmúlt 60 évben még honvédelemre se nagyon kellett használni a haderejüket, inváziós tapasztalat a 0-hoz konvergál mindkét oldalon. Max. úgy tudok elképzelni egy ilyen összevetést, hogy mi lenne, ha a hadszíntéren tévedésből tüzet nyitna az egyik fél a másikra.

2014. aug. 10. 11:36
 18/29 A kérdező kommentje:
Megmondtam hogy nem komoly kérdés, hanem inkább elképzelni kell!
2014. aug. 10. 12:31
 19/29 anonim ***** válasza:
Ne nézzük! Se a tankokat, se mást. Akkor lenne érdemes nézni, ha Norvégiában összegyűlne annyi hülye, akik számára ez egy valós kérdés lenne. De ez nem ennek az évezrednek a témája. Térjünk rá vissza 986 év múlva.
2014. aug. 10. 12:32
 20/29 anonim ***** válasza:

"hanem inkább elképzelni kell!"

Elképzelni se kell.

2014. aug. 10. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!