Szerződéses katona szeretnék lenni, az alkalmasságin milyen fajta felülést kérnek?
Keresgéltem a neten a szabályos felülés után és leltem egy leírást arról, hogyan is kellene csinálni:
- A kezeidet tarkón összefűzve kell tartanod, vagy mell előtt keresztben az ellenkező oldali vállat markolva (pólót nem szabad)
- A tarkónak (vagy a tarkón üsszefűzött kezeknek minden végrehajtáskor érinteniük kell a talajt.
- A lábak nem lehetnek leszorítva, beakasztva.
- A térdeknek 90 fokos szögben kell maradniuk.
- A törzs hátramozgásakor a lábaknak is fel kell emelkedniük úgy, hogy amikor a törzs a talajon fekszik, a comboknak függőlegesen, a lábszáraknak a talajjal párhuzamosan felemelve kell lennie.
- A törzs előremozgásakor a felemelt lábakkal lendíteni tilos, a combok és a törzs kb. 90 fokos szögét tartani kell.
- A felső holtponton a könyökök belső oldalának érintenie kell a térdek külső oldalát
Nekem eddig senki nem említette, hogy a lábat is fel kell emelni. Hogyan is van ez valójában? Hogy fogják kérni? Fel kell emelni a lábat vagy a talajon kell maradnia? Légyszi segítsetek! Nem akarom, hogy meglepetés érjen, már hónapok óta készülök arra, hogy katona legyek, nehogy ilyeneken múljon már a siker. Videót vagy képet ha tudtok, mutathatnátok. Köszönöm!!
Nem azért. Azért mert rengeteg olyan probléma van amiről te nem tudhatsz.
Pl: ha tömegnövelőzik valaki akkor a mája sokkal jobban igénybe van véve, így az engedett határokon kivül esik a vérvizsgálatnál. (volt aki ezért esett ki) Vagy szivritmus zavarral nagyon könnyü kiesni. Erről senki nem tud, és a legtöbb ilyen ártalmatlan is azonban emiatt buktatnak szintén(egyik ismerősömnek is ilyen volt, de 2. fokon átengedték)
az NKE-HHK teljesen ingyenes. Szállás, kaja, tankönyvek, és 30e ft alapilletményt kap aki oda jár.
A napok kicsit egyszerűbbek mint egy szerződésesnél. Torna, órák, kötelező sport, majd 4-től 10ig szabadfoglalkozás. És van nyári szünet.
Ráadásul aki szerződésesnek megy az nemkeres szinte semmit.
106e nettó fizetés az bizony nemsok.
Egy kezdő hadnagy pedig keres kb 150-160e nettót kezdőként specializációtól függően. Valamint a karrier is nagyobb lehetőségeket nyújt.
Szerencsére én nem tömegnövelőzök. :D És ápolónőként évente kell alkalmasságizni.. biztos, hogy a kettő nem igazán egyezik, de legalább az azonos vizsgálatok esetén tudni fogom, hogy ezzel vagy azzal nem lehet baj.
Persze most nem lennék őszinte, ha azt mondanám nem zavarodtam össze azzal kapcsolatban, hogy melyik is lenne jobb.. Szerződéses katonának lenni talán több kalandot jelent, nem tudom, de a hallottak alapján biztos, hogy sokkal jobban utána járok az egyetemnek is, egy nyelvvizsga nem jelenthet akadályt, és szerencsémre még csak 22 vagyok, van egy kis időm újra és újra próbálkozni, ha nem vennének fel, mert azért a max. felvehető létszámot látva megint csak elbizonytalanodik az ember. Rögös út, az egyszer biztos.
A keresetről pedig annyit, én ezt nem a pénz miatt akarom csinálni.
Senkisem azért csinálja. De nem árt enni azért kenyéren, és vajon kivül mást is... :))
Egyébként a ponthatárt kell nézni, nem azt hány embert vesznek fel. Sokan kiesnek, sokan nem is idemennek. De tény hogy csak jó eredménnyel lehet ide jelentkezni.
Lenne még egy utolsó kérdésem (ha minden igaz :D) hozzád, mivel neked már sikerült bejutni. Szóval, utána néztem ennek-annak már és ugye a B2 komplex típusú nyelvvizsga szükséges a NKE-re való jelentkezéshez. (Mondd hogy jól tudom) A pontszámítás során ezt figyelembe is veszik vagy pedig nem mivel úgymond kötelező?
De ha figyelembe is veszik a katonai vezetői alapképzési szakra való bejutásom még így is lehet, hogy hajszálon múlna. Magyarom 88, matekom sajna 74 és a törim 83 százalékos lett még 2011-ben és sajnos csak ezeket veszik figyelembe a ponthatárok meg évről évre nőnek. Egy C típusú nyelvvizsgát most meg hirtelen nem mernék csak úgy bevállalni, hiába vagyok jó angolból.
Javasolták, hogy előbb a logisztikához jelentkezzek és 3. évben át tudnék jelentkezni oda ahova valójában is szerettem volna menni. Tényleg lehetséges ez? És egyáltalán te tudsz valamit a logisztikai alapképzésről? Ha igen mondanál valami információt? Nézegettem, de annyira nem hatott meg, mivel inkább majd a katonai vezetői alapképzési szak később pedig a lövész specializáció érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!