Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan zajlik ez az egész?

Hogyan zajlik ez az egész?

Figyelt kérdés
szeretnénk haverommal katonának jeletnkezni, tudom be kell menni a toborzóirodába de arra lennék kiváncsi, hogy akármikor felvesznek ( feltéve ha van üresedés)? vagy itt is úgy indulnak "tanfolyamok" mint a szakmáknál? tehát pl holnap bemegyünk, és azt mondják hogy szept 1-től indul egy képzés?

2014. júl. 2. 00:39
 1/5 anonim válasza:

Nyilván a toborzóirodában elmondanak mindent, ha megkérdezed. Egyébként úgy tudom van egy fizikai és orvosi szintfelmérő, hogy megfelelsz-e és, ha igen akkor jön egy 3 hónapos alapkiképzés majd azután, ha tovább akarsz maradni beállhatsz a honvédségbe szerződéses állományba, nem tudom egész pontosan, nem voltam katona :(. Mondom, a toborzóirodában biztos elmondják ezeket.

De mégis mi köze van ennek a szexualitáshoz?

2014. júl. 2. 00:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Én még az Altisztire jelentkeztem és ott így volt:

- Bemész a toborzóba, jelentkezel

- ( nálam időpont volt ) de hivatásosnál majd értesítenek hogy mikor kell Kecskemétre menni orvosi, fizikai miatt ( ez 2 napos a hivatásosknál, ott kell aludni a kórházban, ez egy eléggé változó időszak hogy mikor mehetttek Kecskemétre amint összegyűlik annyi ember ez eléggé változó ahogy a kórház meghatározza mennyi ideig vizsgál van hogy egyszerre 120-an vannak 1 hét alatt de van hogy csak 60-an 3 nap alatt ) szóval lehet hogy 1-2 hónap a toborzó után és mehetsz Kecskemétre de van olyan is hogy fél év, de még régebben olyanra is volt példa hogy nem is küldtek Kecskemétre ( vagy túljelentkezés vagy nem voltál szimpi a toborzó tiszteknek )......

-Ha átmész Kecskeméten vissza kell menned a toborzóba aláírni a szerződést majd ezután az Altisztibe Akadémián ( szentendrén ) van az alapkiképzés

-Ezután meg beosztanak titeket egy alakulathoz

2014. júl. 2. 08:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Altisztin nem teljesen igy van..

Az AA-ra ha jelentkezel utána 2 éves képzésen veszel részt. csak 2 év után állsz be hivatásosnak.

Azt pedig nemond hogy minden hivatásosnál igyvan ahogy te mondtad mert a Honvédtisztjelölteknek (NKE-HHK) 1 napos az alkalmassági. Én oda jelentkeztem idén.

Egyébként Toborzó irodából elküldenek alkalmasságira. Kb rövid idővel a jelentkezés után. Általában 5-6 szerződéses van 1 alkalmasságin egyszerre. Fizikai, Pszihologiai, és EÜ alkalmassági van. Ha ezeken átmentél(ez 2 napos a szerződéseseknek) hazamész szépen, és várod a behívót.

Itt van az hogy akkor kapsz behívót ha összegyülik egy századra való ember. Ez lehet 1 hónap, de lehet fél év is. Attól függ hogy épp milyenek az arányok.

Ezután 3,5 hónap szentendre, majd szakosodsz.

Az Altiszti akadémián és az NKE-HHK-nál van az hogy csak szeptembertől indulnak képzések. A szerződésesek bármikor mehetnek.

2014. júl. 2. 10:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Gondoltam eléggé egyértelmű hogy az AA nem 3 hónapos '-.-.... a hivatásosok alatt meg már megszoktam hogy általában én a toborzó irodából jelentkezőket hívom így.....

Az 5-6 meg hát eléggé sovány, sajnos többször is megjártam Kecskemétet voltam én már az ISAF váltástól elkezdve sokszínű csoporttal ..... de 5-6 emberért tuti nem csinálnak vizsgálatokat ez 1 héten keresztül megy ( de változó ) napi 10-15 ember a jellemző 1 nap eü. 2. fizikai

Egyébként ez az egész Kecskeméti sztori egy vicc nekem eddig minden alkalommal elvesztették a mappámat ( milyen véletlen..... ) és nem akarom elhinni hogy gépre nem vittek fel egy adatot sem, ha meg nem vagy alkalmas nekem eddig semmilyen papírt nem küldtek szóval semmi nyoma nincs hogy én valaha is ott jártam, kicsit átgondolatlan a rendszer......

2014. júl. 2. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:

"5-6 emberért tuti nem csinálnak vizsgálatokat"

Nem azt mondtam hogy csak ők vannak. De amikor én voltam idén alkalmasságin akkor 6 szerződéses volt.

Persze az NKE-seken kívül voltak még KFOR-osok, EUFOR-osok, meg stb. Tehát nem 5-6 ember van összesen. De amúgy simán csinálnak ha olyan a helyzet.

". a hivatásosok alatt meg már megszoktam hogy általában én a toborzó irodából jelentkezőket hívom így..... "

De ez nemigaz. Nem kötekedni akarok, de a toborzó irodában jelentkezik az ember Szerződésesnek is. Tehát ő nem hivatásos.

Az NKE-HHKra jelentkezők pedig nem toborzóirodába jelentkeznek hanem FELVI.hu-n. Ők pedig hivatásosok, szóval rosszul szoktad meg a dolgokat.

Nekem Kecskeméten nem volt problémám. De tény hogy nagy katyvasz az egész. Egyszer EÜ, aztán Psziho mert nemvolt benn épp valamelyik orvos, aztán megint EÜ, aztán fizikai.

Nem volt semmi gond, de azért elég szervezetlen.

2014. júl. 2. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!