Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlót szeretnék már szedni! Lassan 2 éve leszek együtt a barátommal és már ideje h elmenjek nögyógyászhoz! 18 éves vagyok! Kérdésem h hogy zajlik le ez az egész? és h fizetni kell a nögyógyásznak?
Én utoljára magánúton voltam, mert gyógyszert váltottam. Rákszűréssel együtt 4500 Ft-ot fizettem. Engem kifejezett kérésemre sem küldött el sem vérvételre, sem pedig májfunkcióra (ez a legfontosabb állítólag). Ettől függetlenül csak jót mondhatok az orvosról. Először leültet, megkérdezi miért mentél, aztán megvizsgál. Először megvizsgálja a belső szerveidet úgy, hogy egyik ujjával a hüvelyedbe nyúl, a másik kezével pedig a hasfaladat nyomkodja meg. Ez nem fájdalmas, kivéve, ha összeszorítod (idegesség miatt) a hüvelyi izmaidat. A rákszűrésnél egy spekulumnak (ez egy fém bigyó, erre mondta az egyik hozzászóló, hogy hideg) nevezett eszközt dug a hüvelybe, ez egy kicsit kellemetlen, feszítő érzéssel járhat, de ki lehet bírni, és egy évben csak egyszer van ilyen. Kérdésedből azt olvasom ki, hogy éltek szexuális életet, ebben az esetben a rákszűrés mindenképpen fontos, mert a HPV (ami a méhnyakrákot okozza) az óvszer falán is képes áthatolni.
Akár SZTK-ba, akár magánorvoshoz mész a TB-kártyádat mindenképpen vidd magaddal. Ha pedig magán, akkor érdeklődj jól körbe, mert vannak, akik pofátlanul sokat kérnek azért a negyed óráért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!