Újrafogalmaztam azokat a nézeteket, melyek ideálisak lennéne, hogy az országunkat jobbá, igazabbá tegyük! Ezekkel egyetértenétek? (külügy, pénzügy, politika, emberek)
Az EU-kötelességeinek felrúgása, kilépés, szövetséget kötni más nem EU-s országgal!
A magyar mezőgazdaság régi állapotát vissza állitani "Európa éléskamrája"!
A hadsereg, hadvazetés újrareformálása!
Kötelező sorkatonaság az éretségi után!
Az ellenzéki, liberális antimagyar média felszámolása!
Csendőrt minden sarokra avagy a csendőrség újra szervezése!
Magyar zászlót minden ház ablakára avagy a nemzeti! jelképek visszaállitása!
Halálbüntetést, keményebb büntetéseket!
Az állatkinzás radikális megbüntetése!
Magyarbarát kormányt!
A parlamenti tisztviselők jogkörének megszabása, a politikusok számának drasztikus csökkentése ebből adódóan a minimálbér emelése!
A tűzoltók, mentők, katonák, pedagógusok béremelése!
Inegyenes oktatást, magyar eszmékkel!
Cigánybűnözés visszaszoritása!
Blokkolni a kereskedelmet s támogatni a magyar piacot!
Bevándorlók szabályozása!
A munaknélküli segélyt közmunkáhot kötni!
"Az EU-kötelességeinek felrúgása, kilépés, szövetséget kötni más nem EU-s országgal!"
Mindenki az EU-ba készül, mi meg már megyünk kifele? Miért? Nem tapasztalom, hogy az EU rossz lenne nekünk. Ahogy az emberek többsége sem ( [link] ). Nem értek egyet.
"A magyar mezőgazdaság régi állapotát vissza állitani "Európa éléskamrája"!"
Ezt mivel? Varázspálcával?
"A hadsereg, hadvazetés újrareformálása!"
Reformálni csak "újra" lehet, így nem is értem ezt a mondatot. Gondolom a hadsereg reformja / újraformálása csúszott össze. Ezzel sem értek egyet. Közös EU hadseregre van szükség, de az EU már most sem hagyna egy EU-n belüli háborút létrejönni, jönne az intervenció, és az ENSZ békefenntartók. Persze szép volna, gárdisták, huszárok, aranyos leventék, csak nincs értelme.
"Kötelező sorkatonaság az éretségi után!"
Inkább szigorúbb érettségi, hogy senki se írhassa le azt, hogy "éretségi". A sorkatonaság fölösleges.
"Az ellenzéki, liberális antimagyar média felszámolása!"
:) No comment.
"Csendőrt minden sarokra avagy a csendőrség újra szervezése!"
Ez az első pont, ami belefér.
"Magyar zászlót minden ház ablakára avagy a nemzeti! jelképek visszaállitása!"
Felháborít a gondolat, hogy mások mondják meg, mit pakoljak az ablakomba. Pakoljanak a sajátjukba, az enyémbe ugyan nem fognak.
"Halálbüntetést, keményebb büntetéseket!"
Nem a büntetés szigora kell, hogy elrettentsen, hanem a büntetés elkerülhetetlensége. Nem értek egyet.
"Az állatkinzás radikális megbüntetése!"
Teljesen jogos.
"Magyarbarát kormányt!"
Gondolom ez a "jobbikos" szinonimája.
"A parlamenti tisztviselők jogkörének megszabása, a politikusok számának drasztikus csökkentése ebből adódóan a minimálbér emelése!"
A minimálbért nem az állam fizeti, hanem a munkáltatók. Egyetértek, csökkentsék a politikusok fizetését, de ez a költségvetés minimális részét jelenti majd, és köze sem lesz a minimálbérhez. Kicsit bonyolultabb dolog ez ám...
"A tűzoltók, mentők, katonák, pedagógusok béremelése!"
Teljesen egyet értek. Hozzácsapnám az orvosokat, a nővéreket, és a kiemelkedő tudományos munkát végzőket.
"Inegyenes oktatást, magyar eszmékkel!"
Ez van most is. De ha szerinted nem, írd le, milyen magyar eszmékkel...
"Cigánybűnözés visszaszoritása!"
Jó.
"Blokkolni a kereskedelmet s támogatni a magyar piacot!"
Tudod, van ilyen, hogy közgazdaságtan. Egész bonyolult dolog. Nem úgy megy, hogy "blokkoljuk a kereskedelmet", azt jól van.
"Bevándorlók szabályozása!"
Miért? Milyen bevándorlók? Milyen szabályozás? Viselet? Vagy mi?
"A munaknélküli segélyt közmunkáhot kötni!"
Bizonyos esetekben...
Hát ez már egy kicsit zavaros, talán jobb volt az előző megfogalmazásban...
"Blokkolni a kereskedelmet" = védővámokat bevezetni az importáruk ellen???
amúgy meg nagyvonalakban támogatom
Az EU-kötelességeinek felrúgása, kilépés, szövetséget kötni más nem EU-s országgal!
Hogyne. Javaslom Iránt, Észak-Koreát, Kubát, és esetleg meg Zimbabwet.
A magyar mezőgazdaság régi állapotát vissza állitani "Európa éléskamrája"!
Az a baj kedves barátom, ( gondolom te vagy az esszéíró 18 éves zseni) hogy ma már gondol egyet a francia boltvezető, és behozza dél-srilankáról a gabonát, ami kb negyedébe kerül, mert a dél-srilankai paraszt havi tizenhat centért meg egy csomag rágóért dolgozik.
A hadsereg, hadvazetés újrareformálása!
Értem én, vissza a lovasíjászokat, cseles. Az ellenség összeszarja a nadrágját a röhögéstől, és amég átöltözik, nyertünk. Javaslom még, hogy az egri nők mintájára legyenek forró leveses különítmények, illetve egy Vitéz László dandár, aminek tagjai titániumpalancsintasütővel vernék szét a gazok fejét. Ez utóbbi a golyózáporban is védelmet nyújt.
Kötelező sorkatonaság az éretségi után!
A lovat nekem kell megvenni, vagy adják?
Az ellenzéki, liberális antimagyar média felszámolása!
Egyetértek. A másvélemény büntetendő. A történelemkönyveket is javaslom átírásra, pl 48-at nem vesztettük el, hanem simán untuk, hogy nyerésre állunk, és gondoltuk, legyen egy kis sikerélménye az osztrákoknak, a az első világháborút is megnyertük, sőt, a többi ország felzárkózása érdekében szétosztottuk nekik a sajátunkat, ésatöbbi.
Csendőrt minden sarokra avagy a csendőrség újra szervezése!
Csendőrök, haggyámá'! Teleképet!
Magyar zászlót minden ház ablakára avagy a nemzeti! jelképek visszaállitása!
Nehogy egy részeg éjszaka után azt higyje valaki, hogy átlógott a svájci határon. Bár, ha megvalósulna amit akarsz, akkor lehet nem erre az országra, hanem Észak-Koreára gondolna.
Halálbüntetést, keményebb büntetéseket!
Boszorkányégetést is, kezdem unni a nagyanyámat, és kell a lakás. Úgy gondolom, hogy a bírósági ítéletet a vádlott párttagsága, kacagány vagy lányok esetén fejkendőmérete, és himnuszszavalási képességei alapján szabjuk ki, ne baszakodjunk a joggal.
Az állatkinzás radikális megbüntetése!
Ez kivételesen teljesen oké. Meg is lepődtem.
Magyarbarát kormányt!
Ó, te egyszerű lélek. Most akkor nézzük: ha csökkentem az adókat, az jó, ugye? De ha kevesebb az adó, kevesebbet is tudok költeni mondjuk gázártámogatásra, iskolatejre, ésatöbbi. Tehát akkor az adócsökkentés mégsem magyarbarát? Persze, tudom, csináljuk egyszerre a kettőt, mert te időközben megfejtetted az aranycsinálás titkát.
A parlamenti tisztviselők jogkörének megszabása, a politikusok számának drasztikus csökkentése ebből adódóan a minimálbér emelése!
Ennél a résznél azon agyaltam, hogy feljelentelek életveszélyes röhögőgörcs okozása miatt. Fogj papírt és ceruzát, és számold már ki, mennyit spórolnánk, ha minden politikai testület létszámát megvágnánk, majd osszad el a minimálbéresek számával. Mindegy, nagyon fognak örülni annak, hogy havonta két buszjeggyel többet fognak tudni venni. Amúgy minek politikusok, van egy koronánk, ami majd belesúgja a Legfőbb Hadúr fülébe, mit kell tenni. Azt ugye tudod, hogy a minimálbér nem adózik, tehát semmivel sem járul hozzá mondjuk a közoktatáshoz, aki ennyit keres?
A tűzoltók, mentők, katonák, pedagógusok béremelése!
Jelen pillanatban azt nyögi az ország, hogy volt egy nyelvileg némiképp alulképzett miniszterelnök, aki úgy büntette az országot, hogy végrehajtotta a száz lépés a szakadék felé c. programot. A közszolgák bérét ugyanis adóból fizeted, tehát, többet kell befizetni, ha többet akarnak keresni. Persze, gondolom jó nyilasként majd elveszed a gazdagabb hazaárulóktól - értsd: nem viselt kokárdát gyümölcsoltó boldogasszony napján - a vagyonukat, és abból fedezed, bő három hétig.
Inegyenes oktatást, magyar eszmékkel!
Erről írj már nekem egy külön posztot, ezt hogy érted? Attól javulni fog a termelékenységi mutató, meg a GDP, meg az oktatott anyag minősége, hogy óra elején elénekeljük a himnuszt?
Cigánybűnözés visszaszoritása!
Kukagyújtogató, feloszlatott szervezet egyenruhájában parádézó nyilasbohócok visszaszorítása! ( látod, én is tudok hülyeségeket írni konkrétumok nélkül, felkiáltójellel a végén)
Blokkolni a kereskedelmet s támogatni a magyar piacot!
Szerintem az istenadta nép három hónap után falkajelleggel megrohanná a kormányfő házát, amikor a korábbi, kintről behozott olcsó cikkek helyett csak a drága magyart lehetne venni, és örök hűségesküt fogadnának az IMF-nek, csak legyen olcsó levesnekvaló.
Bevándorlók szabályozása!
Magasságkorlát, kötelező plasztikai műtét, vagy mi? Ja, hogy te a bevándorlást szeretnéd szabályozni ( nem ugyanaz ám a kettő) . Arról esetleg lehet szó, de ha tud termelni/van pénze, had jöjjön.
A munaknélküli segélyt közmunkáhot kötni!
Segélyért munkabért adni? Izé. Meg milyen közmunkát végezzen, hogyan adsz egy száz fős faluban a hatvan nem dolgozónak ( többi gyerek vagy nyugdíjas) munkát? Vagy mindegy mit csinálnak?
Korábban Kádárhoz hasonlítottalak, ( már ha ugyanaz vagy, akire gondolok) de tévedtem, ez valami agyament kombinációja Kun Bélának, meg Ferenc Józsefnek.
"méghogy ez nem provokáció..."
Néha az egész Jobbik egy nagyszabású Jobbik-ellenes provokációnak tűnik.
"Csendőrt minden sarokra avagy a csendőrség újra szervezése!
Csendőrök, haggyámá'! Teleképet! "
xD
imádom ezt az országot.. :D
reggel felkelek, és első dolgom elolvasni hogy oltják sz*rrá az elszállt agyú nemzeti érzelmű emberkéket.. :D olyan jókat vidulok rajta.. :D köszi mindenkinek.. kéne egy pártot alapítanotok.. én rátok szavaznék :)
Persze, meg vesszen Trianon meg minden. Mindenki egyetért, mindenki ezt akarja... de jobb világ lenne akkor? Ha csak egy nemzet is létezne, ami függetlenedni akarna mindenki mástól, azt egyből bedarálja a többi, aztán még a Balaton is nyugathoz tartozik majd. Gondolkozz már el mielőtt marhaságokat beszélsz. Mellesleg, vigyétek már ezt a sz@r jobbikos szemetet az anyátokba, elegünk van belőle!
Nem értem mi a jó egy pártban, amit azért hoztak létre, hogy a Fidesz növekvő népszerűségét kompenzálja MSZP-s érdekben...
És melyik országgal akarsz szövetséget kötni? Én tudom, hogy az EU nem az a mennyország, amelynek ígérték, de ez egyelőre eléggé irreális cél, ahogy néhány további felvetésed is.
Például a második. Jó, javítani lehet rajta, van is mit, és talán még volna is miből, de, hogy mi legyünk Európa éléskamrája... ez már nem a középkor.
Aztán a harmadik is. Erről a pontról a "nyuszika megy az erdő szélén fotel" típusú faviccek jutnak eszembe. Mondtál négy szót, és mégsem mondtál semmit. Nem volna egyébként rossz ötlet, néha meg lehetne ijeszteni a jószomszédokat.
Általános hadkötelezettség? Mostanában kimegy a divatból; ahol még megvan, ott is folyton rövidítik az időtartamát. De úgy meg lehetne valósítani, hogy két hadsereget létrehozni: az egyikbe kerülnek azok, akik nem akarnak katonák lenni, de törvény kötelezi őket, ezeket nem vethetnénk be idegenben, a másik, önkéntesekből álló hadsereget pedig bármikor, bármire lehetne használni.
Meg persze szigorúbb érettségit, két t-vel.
Sőt! úgy általában a média felszámolása. Minek az nekünk? Csak a szennyet ontja (Máunika-sau, meg Józsibarát, ugyebár).
Csendőrség, oké, de azért ne minden sarokra. Egyrészt nem tudnál összeszedni annyi csendőrt, hogy minden sarokra jusson, másrészt miből fizetnéd őket? Meg hát a sarok másoknak a munkahelye, a csendőr csak zavaró tényező volna.
A magyar zászlót én szívesen kitűzöm a házamra, de nem kell ezt kötelezővé tenni. Aki nem akarja, hadd ne tegye ki.
Halálbüntetést bizony, megfelelő bizonyítékok mellett (mert hiába ismerik el pár év múlva, hogy bocs, tévedtünk, a börtönből még kiengedhetik, a halálból viszont már nem) a legsúlyosabb bűnökért (pl. többszörös gyilkosság - egy szem dianás cukorért ne fejezzünk le ovisokat).
Meg a népnyúzás radikális megbüntetése is.
Hogy döntöd el egy kormányról, hogy magyarbarát-e?
A jogkörüket nem kell megszabni (merthogy meg van szabva), te talán szűkítésre gondoltál. Az viszont elkél. Meg a létszámuk és a fizetésük csökkentése is, ez értelmes ötlet.
Válaszolók említették, hogy a minimálbért nem az állam adja - tény, de az állam szabja meg az összegét! Egy másik válaszoló szerint a minimálbér nem adózik: kis utánanézés után kiderül, hogy igenis vonnak adót a minimálbérből is.
A béremeléses javaslatodhoz én is csak annyit tudok hozzáfűzni, mint sokan mások az összeshez: miből?
Az oktatás most is ingyenes. Édesanyád néha csekket kap az iskolából, de az a menza ára, ami pedig nem az oktatás része. Magyar eszmékkel... persze, de melyekkel a sok közül?
Nem csak a cigány-, hanem úgy általában a bűnözés visszaszorítása, az általad feljebb említett halálbüntetéssel és keményebb büntetésekkel.
Blokkolni a kereskedelmet, hát ezen besírtam. Pár napra bezáratandod az összes sarki közértet?
Bevándorlók szabályozása - egyik korábbi válaszoló plasztikai műtétet és hasonlókat említett, és akkor esett le, hogy bevándorlókat írtál volt, nem bevándorlást. A bevándorlást meg mondjuk úgy lehetne, nehogy előfordulhasson, hogy egy afrikai "menekült" simán megkaphatja a letelepedési engedélyt, az erdélyi, felvidéki stb. magyar meg nem.
Munkáért munkanélküli segélyt? Értelmes. A munkanélküli segély azoknak lett kitalálva, akik hirtelen önhibájukon kívül munkanélküliek lesznek (persze nem tisztázott, ki lett önhibáján kívül munkanélküli, és ki nem, de ez most más kérdés).
És különben is, milyen közmunkát adsz? Építsenek völgyhidat völgy nélkül, építsenek 40 cm magas kilátókat, pumpáljanak vonatkerekeket?
Olyan ez, mint a Jobbik programja. Szép, meg jó, de gyakorlatilag semmi konkrétum nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!